Personal | Het is #nomakeupday, doe jij ook mee?

Afgelopen week ontving ik een persbericht over de #nomakeupday.
Want vandaag 18 september daagt de Nederlandse Brandwonden stichting ons meiden/dames uit om 1 dag zonder make up naar school of werk te gaan.
Ik heb er even over nagedacht, maar niet al te lang; want ik ga deze uitdaging aan!
Vandaag ga ik een dag zonder make up naar school!
Ik doe mee, jij ook?

Even een klein stukje uit het persbericht:
''Volgens Google worden er 93 miljoen selfies per dag gemaakt. “Maar hoe echt zijn al die 93 miljoen stralende, vlekvrije, prachtige gezichtjes per dag nou eigenlijk?” vroeg woordvoerder Marieke Stegenga van de Brandwonden Stichting zich af. “Naar het schijnt is het maar 1% van alle vrouwen op de wereld gegund eruit te zien als een model. Wat ik een geruststellende gedachte vind ik als ik weer eens driftig een super wal, pukkel of glimplek wegwerk. Maar evenzogoed denk ik ook vaak aan al die meiden en vrouwen die niet het geluk met mij delen wat zelfvertrouwen te kunnen bijstippen met een simpele camouflagestick. Want een brandwond, litteken, wijnvlek of verlamming laat zich niet zomaar wegtoveren. Met een mooi initiatief als NO make up day staan we daar één dag bij stil. Het is wat mij betreft dus een hele eerlijke en simpele manier om je tong uit te steken naar het schoonheidsideaal en alle meiden en vrouwen met een beschadigd uiterlijk te steunen.”En daarom besteed ik hier (en eigenlijk de hele dag) aandacht aan. Ik ga mee doen.
Ik ga mezelf vandaag eens niet mooi maken maar zet mezelf bloot door zonder make up naar school te gaan.
Niet dat ik normaal gesproken zoveel make up draag, maar als ik helemaal niks op heb zie je dat ook.
Het bewijs?
De foto's die ik in deze blogpost heb geplaatst.


Vandaag draag ik dus 24 uur geen make up en ga ik de uitdaging die de brandwondenstichting gesteld heeft aan.
Want wat de brandwondenstichting hiermee wilt laten zien is dat échte schoonheid van binnen zit.
En dus niet van dat laagje make up dat we iedere dag aanbrengen om alle oneffenheden onzichtbaar te maken. Jij, je buurmeisje, je beste vriendin, je nicht maar ook ik hebben oneffenheden die we maar al te graag weg werken. Maar vandaag doe ik dit niet.


Let's take a selfie!
Ik maak vandaag hier en op Instagram een selfie om te laten zien dat ik daadwerkelijk zonder make up naar school ga. Bij deze foto plaats ik de hastag #nomakeupday zodat ik met nog meer andere een streep kan zetten onder de gezamenlijke boodschap dat echte schoonheid van binnen zit!

Ik vind het een mooi en gedurfd initiatief omdat veel meiden en vrouwen toch vaak zonder make up niet de deur uit gaan. Daarom hoop ik dat niet alleen ik maar nog een heleboel meiden hun make up tasje dicht laten en lekker make uploos naar school of werk gaan!
Want: echte schoonheid zit van binnen

Alle meiden en vrouwen met lef én een goed hart delen die dag een selfie zonder make-up. Jij ook?
En laat ook even achter wat je van deze actie vind! 
1 opmerking