Personal | Twijfels: Stoppen met bloggen of niet?

Iets wat sinds een paar weken door mijn hoofd spookt wil ik vandaag niet langer stil houden.
Dat gene wat mij zo trots maakt maar ergens ook een druk geeft.
Een druk voor meer terwijl ik ergens weet dat het niet gaat en lukt, maar waar het aan de andere kant ook wel weer kan.
Het is dubbel, maar zou het mij gelukkiger maken?
Stoppen met bloggen of niet?


Aan de ene kant weet ik bijna zeker dat diep in mijn hart het antwoord al bekend is.
Toch blijven de twijfels, hoe hard het stukje waar het antwoord al bekend is ook schreeuwt.
Ik vind het moeilijk, want ik ben er zo graag mee bezig. Maar op sommige momenten ook weer totaal niet.

Het is niet dat ik bloggen totaal niet meer leuk vind, het tegen over gestelde zelfs.
Alleen is nu denk ik de glans een beetje de weg kwijt die La Bella Fleur in het begin nog wel had.
Ik weet niet meer zo goed waar ik over kan schrijven, wat jullie leuk vinden en waar ik mezelf gelukkig mee maak.

Voor vandaag had ik een ander artikel in gedachten, alleen toen ik het vandaag (gister voor jullie) wilde maken kreeg ik niks uit mijn vingers.
Juist omdat deze vraag even heel hard rende tussen mijn hersenpannen.

Dat kleine stukje dat van binnen al een paar weken tegen al deze vragen in schreeuwt dat ik gewoon moet blijven bloggen.
Want het is gewoon een feit dat ik dit met een groot plezier doe, er trots op ben en het ook wil blijven doen.
Maar ik word er een beetje moedeloos van als het scherm een wit scherm blijft en ik niks uit mijn vingers krijg..
Want ik wil echt heel graag, begrijp me niet verkeerd, maar op deze manier zeg ik tegen mezelf dat het moet.
En dat wil ik niet.

Een andere vraag die ook de laatste tijd wel eens naar boven komt is 'zullen ze merken als LBF stopt?'. Een antwoord die ik dan aan mezelf geef is dat LBF niet gemist zou worden.
En als het wel zo zou zijn dan zou ik diegene zijn die LBF mist omdat ik niks meer kwijt kan.
Oh jongens, ik weet zo niet wat ik hiermee aan moet!

Wel heb ik aan een aantal oplossingen zitten denken.
Zo dacht ik er aan om gewoon 3 of 4 dagen te kiezen waarop ik een blog post online zet. En als het er dan een keertje bij in schiet, dat het dan maar zo is. Zo is het (alleen dan niet als het even niet lukt) iedere week het zelfde, heb ik misschien minder druk dat ik perse iets online moet hebben omdat ik meer tijd heb om iets te maken en blijft het toch duidelijk voor jullie.

In het geval van doorgaan; wat lezen jullie het liefst?

Wat zouden jullie doen in mijn geval?
Stoppen of doorgaan?
En in het geval van door gaan; op welke manier?15 opmerkingen

 1. Je moet doen waar jij je goed bij voelt! En er is toch helemaal niets mis met drie keer in de week iets posten?!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind het heel knap van je dat je dit gewoon deelt! Ik denk dat het belangrijk is om geen druk te hebben achter bloggen en dat je nooit een verplichting moet voelen. Misschien kan je even een weekje of 2 een pauze nemen en even alles op een rijtje zetten? Dan pak je het daarna weer rustig op. En weetje, het is jouw blog, dus als jij ervoor kiest om 3 dagen per week te bloggen, dan is dat prima. Dan kies je kwaliteit boven kwantiteit en dat geeft alleen maar een goede uitstraling.

  Succes!

  xx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. lieve Fleur
  voor dat je een beslissing gaat nemen even eerst een breek van het bloggen kijk over een maand of vijf of zes of je er nog mee door gaat of niet.
  ga eerst lekker voor je zelf kiezen andere dingen doen dan het bloggen.
  heel veel strekte en een hele dikke knuffel.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Doen waar jij je goed bij voelt en jij alleen! Even heel ego zijn misschien maar je bent ook ermee begonnen omdat jij het zelf leuk vond denk ik zo. Je kunt ook denken ik schrijf alleen en alleen wanneer ik echt inspiratie heb. Dan duurt het misschien maar langer maar dan staat er wel echt iets waar jij je ei in kwijt kon. Het moet namelijk geen moeten worden vind ik. Ik heb het zelf ook, want het liefst wil ik iedere dag posten. Maar met twee kinderen, een huishouden en nog eens vrouw zijn en een lieve vent hebben en een persoonlijk leven gaat dit gewoon niet altijd. Dus bij mij zit er soms een week tussen, soms een paar dagen, soms twee weken... Ik denk dat het niet uitmaakt en dat als je trouwe lezers hebt deze toch wel bij je blijven, no matter what. Of je moet een jaar niks laten horen :P Anyways, heel veel succes met het maken van je beslissing. Liefs, Mijntje.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Waarom neem je niet gewoon een pauze van een maand? Daarin focus je je op het lezen van boeken, andere blogs, films kijken, musea bezoeken, uiteindelijk komt de inspiratie vanzelf wel weer. Als ik het zo lees, leg je jezelf best een druk op waardoor je blokkeert. Ontspannen lijkt me hiervoor de beste remedie!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik zou de druk er gewoon even vanaf halen, voel je vooral niet verplicht om te schrijven.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Goed dat je het deelt. Maar wat al eerder is gezegd. Leg er niet te veel druk op. Je doet het voor de hobby, niet omdat je er rijk van wordt. Dus ik zou gewoon bloggen zodra je ideeen hebt!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hi Fleur, ik zit de laatste tijd eerlijk gezegd ook met dit dilemma, niet omdat ik geen inspiratie heb (ik heb juist teveel en de dag lijkt soms te kort) maar meer omdat er momenteel veel op mij af komt. Dan denk ik... ik stop ermee en dan komt er weer zoiets leuks op mijn pad, dat ik er over wil schrijven.
  Neem anders een time-out, doe waar jij je goed bij voelt. En dan kan je met een frisse blik eventueel weer beginnen. Bloggen is knetterverslavend, las ik in een artikel. En dat klopt, wat mij betreft. Ik heb het wel eens met Facebook, dan denk ik ook: "zouden ze mij missen als ik niet online ben?" Eerlijk gezegd denk ik het niet. Veel mensen zitten in een enorme ik-modus, als je begrijpt wat ik bedoel. En dan wil ik ook weer kijken hoe het met iedereen gaat... Soms lucht het enorm op om even afstand te nemen, en anders blog je gewoon wanneer je zin hebt. Iedere dag een artikel is niet nodig. x

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Schrijven wanneer jij wilt, het moet geen verplichting zijn. Als je er wel plezier in hebt zou ik niet meteen stoppen, maar gewoon zo nu en dan wat online posten :)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. ahhh niet stoppen! iedereen heeft wel eens een dipje. ik stond ook op zon punt en ben super blij dat ik uiteindelijk door ben gegaan. x

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ah Fleur ik herken me zo in je verhaal, bloggen moet niet als een verplichting voelen. Zelf heb ik dat nu helemaal los gelaten, ik plaats wanneer ik er zin in heb en eigenlijk heel ongeregeld, eerder was ik heel strikt en moest ik van mezelf elke dag een artikel om 7 uur online hebben, nu doe ik het op mijn tempo en op mijn manier, je volgers blijven wel, er zullen een paar afvallen maar je vaste lezeressen blijven! Uiteindelijk kun alleen jij de juiste beslissing nemen, maar het hoeft niet definitief te zijn. Er zijn een heleboel bloggers die even een brake nemen, het is niet gelijk het einde van je blog. En zoals sommigen hierboven ook al zeggen, neem je tijd en de inspiratie komt wel weer terug.

  En dat van of het gemist zal worden, ik denk bij een paar vaste lezeressen wel maar het meeste door jezelf, vooral als het zoiets groots is in je leven. En wat betreft de glans van je blog, ook heel herkenbaar, zo ben ik zelf ook absoluut niet tevreden met hoe het eruit ziet (mijn eigen dan he haha). Een tijdje er tussenuit is zo'n slecht idee nog niet. Hopelijk kom je er snel uit, succes meis <3

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Je kunt ook eerst een tijdelijke (korte) break nemen, wie weet voelt het na een maand niks doen weer helemaal goed, of juist niet natuurlijk.

  Ik zelf vond de druk bij elke dag posten ook veel te groot (zeker omdat mijn blog nog echt heel klein is, en toen nog veel kleiner was) en daarom doe ik nu 5 dagen, maar het kan ook 3 dagen zijn als dat prettiger is voor je. Het is en blijft jouw plekje op het net en er is niemand die daar iets van kan zeggen of je regels op kan leggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik heb exact hetzelfde als jou. De tijd die ik er voor moet zoeken is moeilijk. Ik wil graag bloggen, maar ook weer niet om de tijd. Ik ga wel door, maar minder nu. Ik post alleen wanneer het mij uitkomt. Soms om de dag, soms om de twee dagen. Misschien kun jij dat ook doen? :)

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Ik zou in ieder geval stoppen met het 'moeten'. Het is jóuw blog, dus jij moet je er goed bij voelen. Het moet geen verplichting worden, maar leuk blijven. Dus als je het wel leuk vind, waarom dan niet gewoon onregelmatig schrijven, wanneer jij iets kwijt wil en zin hebt om te schrijven? Je hoeft niet te voldoen aan de eventuele verwachtingen van anderen.

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Alle comments hier zijn minstens even waar. Ik heb er ook een hele tijd mee gezeten hoor - dus ik begrijp volledig wat je bedoelt - en na vijf jaar dezelfde blog te hebben gehad, ben ik gewoon begonnen aan een gloednieuw avontuur samen met een vriendin. Niks te moeten, we schrijven waar we over willen, zonder onszelf druk op te leggen. The key is loving what you do ;)

  BeantwoordenVerwijderen