Fotografie | School opdracht: Product fotografie.

Hello Oktober! Weer een nieuwe maand met nieuwe kansen!
Weetje?
Het voelt goed! Het voelt goed dat ik niet stop maar door ga op de momenten dat ik weer inspiratie heb.
Zo'n dag is vandaag (voor jullie gister). Ik krijg namelijk fotografie op school en daar wil ik jullie een paar foto's van laten zien.
Een paar foto's waar ik best wel een klein beetje blij mee ben.
Benieuwd?Iedere les krijgen we over een ander onderwerp les. Zo zijn onder andere de onderwerpen portret fotografie, journalistiek portret, straat fotografie en mode & lifestyle in de fotografie al voorbij gekomen.
Maar ook hebben we een les product fotografie gehad. Dit is iets wat ik ontzettend leuk vind aangezien ik dat ook weer kan gebruiken voor mijn blog!

Het idee was dat we een paar voorwerpen moesten vast leggen met verschillende achtergronden en verschillend licht.
Daarnaast moesten we ook een paar foto's thuis maken.
En al zeg ik het zelf; het resultaat mag er best wel een klein beetje wezen!
Ik heb geen idee, maar blogger maakt het wit niet meer wit en laat er een kring in zien? Iemand enig idee waarom want die zit er niet in normaal gesproken..
De tweede vind ik zelf het mooiste gelukt.
De schaduw valt precies goed en het lijkt of ik hem bewerkt heb, maar dit is gewoon de originele foto!

Wat vinden jullie van deze foto's?

8 opmerkingen

 1. Hele mooie foto's, ik wou dat ik zulke opdrachten op school kreeg!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat gaaf dat je fotografie op school krijgt! Ps: er is een Happy Bloggers Project gaande op mijn blog. Doe je mee?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw mooie foto's! vooral die waarbij blogger het niet wit maakt vind ik erg mooi!

  Ps. doe je ook mee aan de Primark winactie op mijn blog? Ik geef een 20 euro giftcard weg!

  Liefs Idwerd
  invisiblecreations.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk om te zien! Mooie foto's heb je gemaakt :)

  XO MK.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Productfotografie is erg leuk om te doen! Ben er zelf ook graag mee bezig. Ik denk alleen dat je misschien iets aan je witbalans-instellingen moet veranderen omdat de foto's wat groenig ogen. Dat je foto's anders lijken en er een 'kring' in lijkt te zitten komt omdat Blogger de afbeeldingen zeer waarschijnlijk comprimeert. De kwaliteit gaat er dan een heel stuk op achteruit en in afbeeldingen waar bijvoorbeeld een kleurverloop in zit krijg je dan een wat streperig of kringerig geheel. Je zou kunnen proberen je foto's op een externe service zoals Flickr of Photobucket te kunnen zetten en ze daarvandaan in je blogposts in te sluiten.

  BeantwoordenVerwijderen