Personal | Ed Sheeran live in het Ziggo Dome!

Na dat we een paar maanden geleden de kaartjes hadden kunnen bemachtigen, was het na zoveel weken wachten afgelopen maandag eindelijk zo ver; Wij gingen Ed Sheeran live mee maken!
Ik had net zoals bij John Legend ook deze keer weer mijn camera mee om een aantal nummers vast te leggen.
Benieuwd hoe ik deze show heb ervaren, wat ik er van vond en hoe het filmpje is geworden?
Lees dan gauw verder!

Wat was ik blij dat het eindelijk zo ver was.
Een paar dagen daarvoor had ik de tickets al uitgeprint en kon nu niet meer wachten tot het zo ver was.
Die avond stapte ik op de bus met een vriendinnetje en gingen we richting het Ziggo Dome.
Het eerste dat mij opviel was dat bij dit concert echt meiden uit heel Nederland kwamen.
Zo zaten we met een paar meiden in een coupe waarvan we hen niet konden verstaan terwijl ze tussendoor wel Nederlands spraken. We zijn er overigens nu nog steeds niet uit, of het nu Fries, Volendam of Brabants met een diep accent was. Maar dat ze van ver weg kwamen dat was duidelijk te horen!
Grappig, want bij John Legend viel dat een stuk minder op en deze keer hoorde ik heel wat meiden praten met een totaal ander accent dan waarmee wij hier praten.

Maar goed, na dat we vrij snel binnen waren en onze spullen hadden opgeborgen in een kluisje kon het feest beginnen.
De show begon met een voorprogramma van 2 artiesten. Dit waren Jamie Lawson en Saint Raymond. Bij ons viel Jamie meer in de smaak en is ook zeker aan te raden om even te beluisteren op Youtube!Na een voorprogramma van zo’n anderhalf uur was het eindelijk tijd waarvoor wij allemaal kwamen; de King Ed Sheeran!
En dat was een feestje! Hoe scherp en mooi hij zingt op zijn cd’s, zo mooi is hij absoluut ook live!
Ed begon met I’m A Mess en vele bekende nummer volgde. De hele zaal ging los.
Het knappe waar ik nu nog steeds van onder de indruk ben is dat Ed Sheeran het hele Ziggo Dome helemaal alleen op zijn kop weet te zetten! Dat is toch bizar?!
Het enige wat hij op het podium had staan waren 2 microfoons, een loopstation waarmee hij stukjes voorspeelt, opneemt en vervolgens een heel nummer in zijn eentje mee maakt en dit alles natuurlijk niet zonder zijn geliefde gitaren!
Oh wauw, ja jongens ik ben er nog steeds helemaal weg van!


Zoals jullie misschien wel hebben meegekregen was er toen Ed naar de climax van het nummer Bloodstream aan het werken was een kleine technische storing waardoor het geluid er uit vloog. Gelukkig was dit na een paar minuten weer opgelost en konden we het hele nummer weer opnieuw gaan beluisteren, dat was even mazzel hebben!

Hoewel ik zelf het geluid wat hard vond staan waardoor je het soms niet helemaal scherp kon horen (en dan vooral in vergelijking met het concert van John Legend vorige week donderdag), heb ik opnieuw weer genoten van dit ontzettend gave concert!

Wat ik trouwens ook nog ontzettend mooi vond, waren hoe ze de schermen achter Ed Sheeran geprojecteerd hadden. Ontzettend gave en mooie animaties kwamen daar op voorbij! Dit vond ik een hele mooie toevoeging aan de show!

Hier nog even het filmpje om een idee te krijgen van hoe wij deze avond hebben beleefd.


Heb jij Ed Sheeran ooit live mee gemaakt?


4 opmerkingen

  1. Wat gaaf dat je daar heen bent geweest! Ik moest best wel lachen door wat je schreef over die accenten hahah, af en toe kom je toch zulke rare accenten tegen. Jammer trouwens dat het geluid net wat te hard stond!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk dat je naar Ed Sheeran bent geweest; was volgens mij een heel populair concert. Erg leuk over geschreven!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat ontzettend tof, ik vind de liedjes van Ed Sheeran ook erg leuk.

    BeantwoordenVerwijderen