Blog uitdaging | Eén woord; Inspiratie (inspiratie tips voor het schrijven).

Wauw, wat is de eerste blog uitdaging goed ontvangen zeg! En wat een geniale bedenkingen hebben jullie bij dat woord 'verrukkelijk', ik heb er hard om moeten lachen!
Nu hoop ik ook dat het volgende woord of eigenlijk de woorden, goed in smaak zullen vallen.
Dit is een iets makkelijker woord omdat, wij bloggers, er best vaak gebruik van maken.
Het tweede woord is inspiratie, gecombineerd met moodboard omdat deze eigenlijk best wel goed samen gaan.
Benieuwd wat ik er deze keer van heb kunnen maken?

Ik ga jullie een paar leuke inspiratie trucs geven voor het bedenken van onderwerpen om over te schrijven. Ik ben namelijk altijd wel bezig met het woord inspiratie als ik bijvoorbeeld aan het bloggen ben.
Maar ook op school als we bijvoorbeeld met creatief vak bezig zijn.
Want zonder dat je het door hebt, ben je altijd bezig met het zoeken naar inspiratie.

Kijk en vind
Als ik aan het woord inspiratie denk dan denk ik aan dingen die mij inspireren. Dingen die mij op nieuwe ideeën brengen en mij op een andere manier laten kijken naar dingen. Want eigenlijk als je nu om je heen kijkt, op de plek waar je nu zit, of het nou de in bus, thuis op je kamer of in de woonkamer, op school of op je werk is, als je goed kijkt kun je overal wel inspiratie uit halen. Of ook wel; nieuwe ideeën.

1. Combineer de inspiratie op een moodboard
Een van de dingen die ik nu steeds vaker toepas is de inspiratie die ik heb gevonden, of in mijn hoofd voor me zie, samen te brengen op een moodboard. Zo maak je het 'echt', houd je het overzicht en kun je dit nog makkelijker samen brengen tot 1 onderwerp waarover je dan weer kunt gaan schrijven.
Knip, scheur, geef vorm en plak alle inspiratie die je in hebt gevonden en maak het 'echt'.


Nu is dit bovenstaande 1 ding waarbij ik denk aan een moodboard, maar ook denk ik bij een moodboard aan je emotie. Want mood staat ook wel voor stemming/emotie. Je emotie kun je dus ook overbrengen in een moodboard vol inspiratie. Dit doe je simpelweg door kleur. Als je dit goed toepast  -zelf heb ik hier vaak het geduld niet voor- dan heb je zojuist 2 dingen in beeld gebracht. Het onderwerp en je de emotie die je krijgt bij het onderwerp! Hopla. Kom maar op met het moodboard!
Nu moet ik wel zeggen dat ik nou niet de persoon ben die de hele middag gaat zitten knippen, scheuren, vormgeven en plakken, maar soms (zoals hier boven wat ik voor school heb moeten doen) lukt het nog wel een klein beetje. Een héél klein beetje dan. 

2. Mijn favoriet; de tijdschriften
Als je mijn blog al wat langer volgt dan weet je denk ik wel dat ik gék ben op tijdschriften. Ik heb stapels tijdschriften op mijn kamer liggen, heerlijk vind ik dat. En het leuke is, uit de tijdschriften die ik lees (Cosmopolitan Jan, Linda, Glamour ect) kun je zoveel inspiratie halen. Of dit nou voor een moodboard is of gewoon alleen om het feit dat je even een onderwerp wilt hebben om over te schrijven, altijd kun je hier wel wat in vinden.


Het feit dat de tijdschriften van écht papier zijn, je de mooiste verhalen en foto's er vaak in terug vindt, kan mij zo veel goeds doen. Al is het een kwartier dat ik besteed aan het lezen (of in dat geval door bladeren) van een tijdschrift, dat kan al zo'n fijn en inspirerend gevoel geven! En dan wel het gevoel dat je weer weet waar je over wilt en kunt schrijven en hoe je dit het beste kunt doen.
En schrijf gewoon alle dingen die jouw interesseren of die je leuk vind op zodat je daarna weer genoeg inspiratie hebt en er iets leuks van kunt maken!

3. De mooiste plaatjes via Pinterest
En als laatste, de app/site waar ik de laatste paar weken ook een heleboel inspiratie vandaan kan halen is Pinterest.

Voorheen snapte ik er niet zo veel van, maar nu het steeds meer een 'ding' word en ik het begin te snappen, krijg ik er ook steeds meer plezier in.
Gewoon in het wilde westen rond snuffelen, of naar een speciaal onderwerp op zoek zijn; alles vindt je op Pinterest.
Borden maken, re-pinnen en genieten. Zo kun je Pinterest ook wel omschrijven.
De manier om je inspiratie die je hebt in beeld te krijgen en op een snelle manier met je volgers te delen!
De ultieme tip! Volgen jullie mijn account al op Pinterest?

Dit waren de tips en het artikel over de woorden Inspiratie en moodboard.
Ook deze vond ik weer een zeer aangename uitdaging en ik hoop dat jullie er misschien nog wel wat aan hebben!
Ik zeg; op naar het volgende woord!

Waar denk jij aan bij het lezen/horen van het woord inspiratie en moodboard?
En wat zijn jouw tips om inspiratie te zoeken voor een nieuwe blogpost?6 opmerkingen

 1. Wat heb je er weer een leuke blog van gemaakt! <3

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind moodboards altijd super leuk om te maken!! Voor inspiratie voor mij blog moet ik altijd helemaal zen zijn. Lekker eten goed slapen en gewoon de ideeën op je af laten komen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een tof artikel! :D De laatste keer dat ik een moodboard maakte, was tijdens een tekenles op de middelbare school, maar eigenlijk is het een heel leuk idee om er weer eens eentje te maken. Volgens mij krijg je daar inderdaad een hoop inspiratie van!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. HELD, dit had ik echt even nodig!! Tof dat je inspiratie en moodboard eruit gepikt hebt. Ik kan de inspiratie de laatste tijd echt niet vinden,, maar je blogje brengt mij weer op nieuwe ideeën. Leuk Fleur! xx

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk dat je het deelt, andere bloggers en pinterest/weheartit zijn hele fijne inspiratie bronnen!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. ah wat een handige tips! inderdaad pinterest en een moodboard maken is echt een grote inspiratie bron. Leuke blog heb je, je hebt er een nieuwe volger bij!

  Liefs, Evelien

  BeantwoordenVerwijderen