Blog uitdaging | Eén woord: Verrukkelijk

Vorige week vroeg ik jullie in dit artikel om één woord. Een woord waar ik een blog over zou gaan schrijven en waar jullie wel eens wat over zouden willen lezen. Tot mijn grote verbazing werden er aardig wat woorden achter gelaten. Laten we vandaag eens beginnen met het eerste woord "Verrukkelijk".
Benieuwd wat ik er van heb kunnen maken?

Als ik het woord verrukkelijk hoor, dan gaat bij mij een belletje met eten rinkelen. Verrukkelijk gebruik ik namelijk wel eens als ik iets verrukkelijk lekker vind. Maar als je verder gaat denken, dan kun je dit zelfde woord eigenlijk voor veel meer dingen zetten.
Zo kan ik nu zeggen dat ik het verrukkelijk vind om dit te schrijven, omdat dit een uitdaging is en ik het leuk vind.
Maar ik denk dat het ook wel weer hele rare blikken zou opleveren als je verrukkelijk als standaard woord zou gebruiken.
Stel; je komt mij vanmiddag tegen en vraagt wat ik die middag heb gedaan en ik zeg; 'ik heb verrukkelijk geschreven'. Persoonlijk zou ik daar wel raar van opkijken als iemand dat op die manier tegen mij zou zeggen, toch?

Wat onze Ome Encyclo over dit woord zegt
Ik ben even nieuwsgierig naar wat dit woord eigenlijk officieel betekend. Want wat zegt Ome Encyclo over dit woord?


Nou, als ik het zo bekijk zit dit aardig op één lijn met wat ik hier boven heb beschreven (wel mijn eigen tekst, dus niet deze screenshot hé!), zonder dat ik het van tevoren heb opgezocht.
Overigens, dat verrukkelijk ook aantrekkelijk betekend dat had ik er niet zo snel achter gezocht. Want als iemand tegen jou zegt dat je er 'verrukkelijk' uitziet, dan denk ik dat je diegene minstens voor een viezerik zou verklaren. Al zou het natuurlijk wel kunnen dat je er verrukkelijk lekker uitziet..  
Oké, laten we maar gauw weer verder gaan.

Ik word er vrolijk van
Weetje? Als ik dus het woord verrukkelijk hoor, dan denk ik dus aan eten. Niet aan gewoon eten maar aan kleurrijk eten zoals ijsjes. En dan wel ijsbolletjes in alle kleuren; Aardbei, Smurfen ijs of Pistache of zo. Het klinkt voor mij als een zomers woord, al is het misschien wel een beetje gek, maar ja ik krijg er kleurrijke gevoelens bij. 
Lekker zweverig hé?

HAH! Ik zit nu met de tekst tussen de inleiding en deze zin om precies te zijn op 421 woorden. 
En werkelijk waar, op deze manier was het verrukkelijk om te schrijven! 

Waar denk jij aan bij het woord verrukkelijk?

8 opmerkingen

 1. Hahah 'ik heb verrukkelijk geschreven'! Ik vind verrukkelijk echt een ongelofelijk lelijk woord, geen idee waarom! Hoewel, misschien door het feit dat het woord 'ruk' er in zit. Dat vind ik namelijk ook een rot woord!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha het blijft een leuk woord! Waar ik aan denk? Aan eten haha best voor de hand liggend eigenlijk :') Super leuk artikel om te lezen! xxx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuk idee om hier over te bloggen! Leuk geschreven. Ik denk inderdaad ook aan eten bij dit woord. Zou niet weten waar ik het anders voor zou gebruiken.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een ontzettend leuk idee om over 1 woord te bloggen! Als ik verrukkelijk hoor dan denk ik ook gelijk aan eten, haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Haha zoveel woorden? Las heel snel weg! Verrukkelijk zou het juiste woord zijn als eten super heeft gesmaakt, maar ja ik zou dan zeggen 'het was fucking lekker' hahaha :)
  X Wilmke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een leuke rubriek is dit toch. Nooit echt bij het woord nagedacht, eigenlijk als je het zo leest is het best een raar woord haha. En haha die reactie van Wilmke, precies! ;')

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Haha leuk geschreven! Tof dat je mijn woord gebruikt hebt haha. Lijkt me toch knap lastig inderdaad om er een blogartikel over te schrijven, maar het is je gelukt! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Haha, super leuk geschreven. Ik snap wel wat je bedoeld trouwens, ik word ook blij van dit soort woorden :)

  BeantwoordenVerwijderen