Lifestyle | Back in the time met tekenfilms!

Het spookt al een tijdje door mijn hoofd.
Tekenfilms, de programma's die we toen keken en nu volledig verleden tijd zijn.
De programma's waar je vroeger als je uit school kwam de hele middag mee vulde en je dat deed zonder je broertje of zusje te vervelen.
Nu leek het mij leuk om even terug naar die tijd te gaan. Terug in de tijd waar we naar tekenfilms konden kijken zonder dat er een boodschap in zat.
Kijk en lees je mee?Nu zet je de tv aan voor het  Nieuws, de dagelijkse soap GTST, Moordvrouw en Divorce, de reality-tv programma's RTL Late Night of De Wereld Draait Door en niet vergeten Expeditie Robinson en of Wie Is de Mol. En dan ben ik er vast nog een heleboel vergeten. Maar het zijn allemaal programma's met een betekenis. De spel programma's en soaps uiteraard wel iets minder dan de andere bovenstaande programma's. Maar ze zijn over het algemeen vrij realistisch.
Ze hebben hier en daar een betekenis en brengen je wat bij.

Back in the time
Nu had ik het afgelopen zaterdag met een collega over dingen die we vroeger deden. Naar mate we steeds verder terug gingen in de tijd kwamen we bij Foxkids (kennen we het nog?) wat later Jetix werd en Nickelodeon. Dit zijn toch wel 2 zenders waar ik heel wat tijd mee heb doorgebracht.
Het leek mij leuk om een paar programma's, die toen der tijd tot mijn favoriete behoorde, op een rijtje te zetten. Gewoon om even terug in de tijd te gaan. Terug in de tijd dat programma's nog geen specifiek doeleinde hadden en je ze echt gewoon voor de 'lol' of 'fun' kon kijken.

Beugelbekkie
Toen ik het gesprek had met mijn collega, kwamen we allebei als eerst op Beugelbekkie uit. Dit was een programma dat ging over Sharon met een beugel. Niet veel bijzonders aan maar door die beugel gingen er nog wel eens dingen op een andere manier dan Sharon eigenlijk wilde. Zo ging het vaak genoeg fout als ze op date ging met Aron. Reminder?


Daarnaast was het denk ik ook mijn favoriete programma omdat het herkenbaar was. 
Herkenbaar omdat ik op dat moment ook een beugel had, ook vrienden maakte en dergelijke. 
Beugelbekkie was echt een programma (vooral op de woensdag middag) waar ik naar uit keek en lekker voor ging zitten! 

Totally Spies

Een programma waar ik ook wel fan van was en wat ik graag keek was Totally Spies.
Alex, Sam en Clover, 3 meiden die naast een gewoon leven met school en alle dagelijkse dingen ook een leven als spion hadden. Een leven waar zij de narigheid oploste en dus in dienst zaten bij WHOOP. 


Pokémon

Kunnen we ons Ash nog herinneren? De jongen die Pokémonmeester wilde worden?
En weten we nog zijn allereerste Pokemon genaamd Pikachu?
De band die die twee hadden en de dingen die Ash mee maakte, die hielden mij toch iedere keer weer in zijn greep. Ondanks dat ik hier niet klaar voor ging zitten, heb ik wel heel wat afleveringen gezien. En later trouwens ook nog wel een aantal keer de spelletjes gespeeld!
Hoe gek lang geleden is dat?!

Wat was jouw favoriete programma van vroeger en waarom?

2 opmerkingen

  1. Och ja Beugelbekkie! Sharon was mijn grote vriendin. Vond As Told by Ginger ook altijd geweldig.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Totally spies en beugelbekkie, geweldig! Oh en zoals hierboven as told by ginger is ook een gouden oude!

    BeantwoordenVerwijderen