Lifestyle | NS; 'wilt u een paraplu?'

Afgelopen week gaat als een week vol met wind, nattigheid, gecombineerd met lage temperaturen, de boeken in. Het echte Nederlandse weer kun je het ook wel noemen.
Het was een groot deel van de week grauw en dat deed het humeur van de mensen niet al te veel goeds.
Want ja, je word er ook niet vrolijk van als je met een nat pak, bevroren handen en verward haar door de wind op je werk, school of de afspraak komt. Toch?
Toch was daar één lichtpuntje vanuit de NS in Haarlem, deze toverde bij mij en zeer waarschijnlijk meerdere mensen een klein glimlachje op het gezicht.
Benieuwd waarom?

Weetje? Ik denk zelf dat een groot deel van onze leuke, gezellig, mooie, lieve mede Nederlanders het kunnen noemen als een chagrijnige week. Je werd namelijk ook niet bepaald vrolijk van het nieuws.
Alhoewel de huizenkopers en de huizenmarkten misschien toch wel een klein vreugde dansje hebben gedaan omdat er in 2014 een derde meer woningen zijn verkocht. Maar dat is dan wel een klein, heel klein, licht puntje van deze week. De rest van de week was het vooral grauw, (ik moest overdag nog best wel een licht aan doen wilde ik iets zien), koud, negatief en nat.

'Wilt u er een paraplu bij?'
Persoonlijk zou ik op deze dagen, tijdens dit soort weken wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken.
Of dit nou van een klein zonnestraaltje dat tussen de donkere wolken door schijnt is of door iemand die je droog (of in ieder geval droger) laat overkomen naar de volgende afspraak, dat maakt niet uit.
Alle kleine beetjes helpen in dit soort gevallen.
En daar speelde de NS in Haarlem op in. Zij deelde namelijk afgelopen donderdag tussen 14 uur en 18 uur paraplu's uit aan mensen die zonder paraplu het station uit kwamen.
Dit waren de paraplu's die zijn blijven liggen en die voorbij de afhaaldatum waren. Zo kwamen mensen dus droog bij hun volgende bestemming én worden de spullen gerecycled als het niet meer opgehaald wordt.
2 vliegen in 1 klap!

Haal het positieve uit de NS
Ja en zo zie je maar weer. Waar al het negatieve nieuws over de NS ineens een keertje positieve kan zijn!
Persoonlijk heb ik hier geen gebruik van kunnen maken omdat ik daar niet kom, maar ik werd wel vrolijk van het lezen van dat bericht.
Ik zou tegen de NS willen zeggen dat ze het vaker zouden moeten doen en op meerdere stations.
Want wie wordt er nou niet vrolijk van als je met je zware tas, na een lange dag nog door de regen naar huis moet zonder paraplu en deze zo maar spontaan krijgt aangeboden?
Ik zou het wel weten!

Wat vind jij van deze actie?


1 opmerking

  1. Super leuk dat ze dit gedaan hebben! En vooral ook slim om zo met die achtergebleven spullen om te gaan (natuurlijk wel na afhaal datum ja, haha).

    Liefs, Susan

    BeantwoordenVerwijderen