Personal | Blog uitdaging: één woord

Ik voel dat ik meer wil schrijven. Ik wil uitdagingen aan gaan en nieuwe dingen uitproberen.
Dit bracht mij op een idee.
Want wat zou er gebeuren als ik over één woord een blog van minimaal 300 woorden moet schrijven?
Ik wil dit graag uitproberen en daar heb ik jullie hulp bij nodig!
Benieuwd hoe ik deze uitdaging wil aan gaan?Dit idee kwam op een heldere nacht in mij op. Rond drie uur om precies te zijn. Vraag me niet hoe of wat, want dat weet ik zelf ook niet. Maar dat ik deze uitdaging wil aangaan en het wil uitproberen, dat weet ik wel.

Ooit heb ik het al eens eerder gedaan. Ik zocht één woord en daar ging ik een blog post over schrijven. En gek genoeg, dit lukte.
Nu is het zo dat ik het boek Schrijven Kreng van Lisette Jonkman aan het lezen ben (ja ik ben helemaal in de ' ik lees Lisette Jonkman boeken' fase). In dit boek geeft zij tips voor het beter schrijven maar voornamelijk ook voor het schrijven van een verhaal. Door deze tips is het gaan prikkelen. Prikkelen omdat ik meer wil schrijven en uitdagingen wil uitgaan. Gewoon om te kijken hoe dat uitpakt en wat ik daar van bak.

Eén woord
Nu kwam ik dus op een heldere nacht op een idee. En het idee is al volgt:
Jullie geven mij één of meer verschillende woorden in de reacties. Die ga ik simpelweg allemaal af.
Met dat ene woord ga ik aan de slag. Ik ga namelijk om dat woord een artikel schrijven van minimaal 300 woorden. Dit kan dan een informatief artikel woorden waarbij ik informatie zoek rondom dat woord en daar wat over schrijft, maar het kan ook een column of een verhaal worden met dat woord. Het kan dus alle kanten op.
En het leuke is dat het voor mij een uitdaging word omdat het van alles kan zijn waar ik over moet schrijven.
De woorden kunnen namelijk van alles zijn. Ik noem maar wat; van wc tot lepel of een boom. Gewoon een woord wat in jou op komt of waar jij wel eens een blogje over wilt lezen.

Dus het is aan jou: daag jij mij uit?
Dus kom maar op met jullie woorden!
Over welk woord zou jij mij een blogje over laten schrijven? Over wat voor gek, leuk, mooi of bijzonder woord zou jij wat willen lezen?
Kom maar op!

Afhankelijk van de hoeveelheid reacties kijk ik op ik het terug laat komen.
Als ik het terug laat komen dan wordt het een project dat ik wekelijks of 1 keer in de twee weken zal uitvoeren. Sowieso, als jij een woord achterlaat onder dit bericht ga ik er sowieso een post over maken.
Ik ben ontzettend benieuwd naar wat voor leuke, gekke of rare woorden jullie mij gaan schenken!

Welk woord geef jij mij?

9 opmerkingen

 1. Ik weet wel een woord: 'verrukkelijk'

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fleur, wat moeilijk!! Juist op het moment dat ik intensief bezig ben met het bedenken van een woord, kan ik niks verzinnen. How about, 'moodboard' en 'inspiratie'! Kan je daar iets mee?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik moet dit ook doen ahahahaha ik weet niet waar ik over moet schrijven. Is het boek leuk en tof? Ik zag het liggen maar ik had geen geld dus heb het niet gekocht.

  Wolken.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja Schrijven Kreng is echt aan te raden als je van schrijven houd! Fijne manier van uitleg en leuke herkenbare voorbeelden waar door je de dingen die Lisette uitlegt makkelijk kunt toepassen!

   Verwijderen
 4. Ik kies het woord: Fifty Shades of Grey. Omdat de film bijna uitkomt en ik benieuwed ben wat je hierover gaat schrijven. Niet over de film, maar over het fenomeen er omheen ;)

  x Wilmke
  http://www.winwonderland.com

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Oh wauw!
   Deze vind ik leuk en wat een uitdaging!
   Ik ben benieuwd wat ik er van kan maken:)!

   Verwijderen
 5. Wat een super leuk idee zeg! Mijn woord voor jou is: dromen. Good luck! :D

  BeantwoordenVerwijderen