Personal | De vrolijke menneer op de vroege koude morgen

Wat betreft het eerste deel verliep mijn ochtend redelijk 'normaal'. Nog half slapend en iets wat te laat waardoor ik haast had, stapte ik op de fiets richting de bushalte. Het was koud, de auto's waren wit omdat het gevroren had en ik leek niet vooruit te komen.
Maar ik was redelijk op tijd en kon nog fijn genieten van de kou tijdens het staan wachten op de bus.
Goedemorgen!


Toen de bus eindelijk kwam (wat eeuwen leek te duren maar in werkelijkheid maar 5 minuten was), zetelde ik mij op mijn vaste plekje toen ik zag dat deze vrij was. Om precies te zijn aan de linkerkant, waar de verwarming zit op de derde rij.
Ik installeerde mezelf en deed mijn muziek aan. Earned It (Fifty Shades of Grey) galmt door mijn oortjes terwijl we het dorp verlaten.

Aangekomen bij een halte waar vaak aardig wat mensen opstappen, stappen ook dit keer weer een heleboel reizigers in. Ook stapt er een een wat luidruchtige oudere meneer in.
Ik schat de man rond een jaar of 70. Ik kan hem beschrijven als een beetje bollig structuur, grijs kort en weinig haar en met een bril. Ondertussen dat hij instapt komt de vrouw die voor hem instapte naast mij zitten. Wanneer de meneer de bus na het inchecken binnenstapt (de buschauffeur uitbundig begroet heeft) en hij mijn buurvrouw ziet begint hij te glimlachen en zegt hij 'dat is mijn gesprekspartner'. Dit is niet echt op iemand gericht maar mijn buurvrouw antwoord daar op 'ja, wij hebben hele leuke gesprekken'. Vervolgens vraagt de meneer aan de vrouw die voor mij zit of ze naast haar mag zitten (normaal gesproken ga je gewoon zitten, maar deze meneer vraagt het beleefd). 'Zo kan ik met mijn gesprekspartner praten', is zijn argument. De vrouw kan het natuurlijk niet weigeren dus neemt de meneer plaatst naast de mevrouw die voor mij zit.

Vervolgens begint de man een heel gesprek. En dan niet tegen zijn 'gesprekspartner' maar tegen, jawel, de vrouw die voor mij zit en dus naast de meneer zelf. Iets wat ik eigenlijk al had verwacht sinds het moment dat hij daar plaats nam. Gelukkig praat deze vrouw vriendelijke terug. Je hoort aan de manier waarop de meneer praat dat hij al wat ouder is en niet helemaal meer 100% is. En weetje?
Ik moet een paar keer glimlachen. Gewoon om het feit dat deze mensen zo vriendelijk zijn. Zowel deze oudere meneer als de twee vrouwen waar hij op dat moment een gesprek mee heeft, aangezien mijn buurvrouw af en toe ook nog een opmerking maakt.

De man verteld dat hij koffie gaat drinken bij de HEMA. Zijn buurvrouw antwoord daarop iets wat neerkomt op dat dat vast lekker moet zijn. 'Nee, lekker is anders, mij hoor je niet zeggen dat de koffie lekker is' zegt de man. Zijn buurvrouw begint te lachen maar zegt voor de rest niet. Vervolgens gaat het gesprek nog even door tot de halte waar ik eruit moet. De meneer moet er ook uit, want hier gaat hij koffie drinken.

Waarom ik hier een heel blogje over schrijf? Omdat het mij simpelweg een glimlach deed toveren op mijn gezicht. Ik word er vrolijk van als mensen 's morgens over koetjes en kalfjes kunnen praten en het gewoon op een vriendelijke manier gaat. Je komt namelijk genoeg mensen tegen die dit op de vroege morgen niet kunnen en gelijk jouw hele morgen weten te verpesten.
De manier waarop de man zonder dat hij het bewust door had, zijn hele leven aan de mevrouw vertelde (terwijl hij van te voren nog zei; 'Ik ga u niet mijn hele levensverhaal vertellen hoor'), vond ik buitengewoon schattig.
Ja, ik moet weer glimlachen als ik er aan denk en ik wilde dit gewoon even delen:).

Wat kan jouw op zo'n koude ochtend als deze opvrolijken tijdens het reizen?4 opmerkingen

 1. Leuk geschreven! Ik vind het ook altijd erg gezellig om te kletsen met de kou :)

  Liefs,
  Kiki // chicksaboutfashion.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, soms heb je van die mensen die je 's ochtends kunnen laten glimlachen! Zeldzaam, maar heel leuk! x

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dit vind ik zelf zo leuk aan werken met ouderen. Ze zijn zo open en bedoelen het allemaal goed.

  BeantwoordenVerwijderen