Personal | Question: Wat is het mooiste dat ik ooit heb meegemaakt?

Een kleine anderhalve week geleden stelde ik Denise in haar eerste Q&A een vraag.
Een vraag die mij later aan het denken zette. Want wat zou mijn antwoord zijn op diezelfde vraag?
Ik heb er over nagedacht en besloot er een blogje over te schrijven.
Benieuwd naar het mooiste wat ik ooit in mijn 20 jaren op deze aardbodem heb meegemaakt?

Je maakt in jouw leven, jouw bestaan, op welke manier dan ook, een heleboel dingen mee. Dingen die je ontzettend tof vindt, waardoor je je echt gelukkig kan voelen en dingen die je liever niet zou willen hebben mee gemaakt, maar die je helaas niet kunt terug draaien.
Of het nou positief of negatief is, allebei sla je ze op als herinneringen.
Naar mate je ouder wordt en je steeds meer mee hebt gemaakt, kun je gaan terug denken. Terug denken aan de negatieve dingen, maar nog beter aan de positieve dingen die je hebt mee gemaakt.
Dit zijn namelijk de momenten waaruit je nog meer positiviteit kunt halen, maar ook zeker weer de moed om nog meer van dat soort gelijke dingen te gaan doen.

Mijn mooiste moment(en)
Toen ik aan Denise dus vroeg wat haar mooiste moment tot nu toe was, begon het bij mij ook te rollen.
Te rollen op een manier waardoor ik ga terug denken. Terug denken naar een moment dat ik als hoogtepunt(en) kan benoemen en waar ik er best nog meer van mee zou willen mee maken.
In deze 20 jaar dat ik op deze aardbodem rondloop heb ik heel wat mooie dingen mee gemaakt. Over een groot deel heb ik al eens eerder een blogje geschreven. Zo behoort de reis die we maakte door Thailand absoluut tot een van de mooiste momenten. En dan bestaat dit moment niet eens uit één maar uit meerdere momenten die zich samenvoegt tot één moment. Uiteraard was het niet perse één dag, maar lagen deze momenten verspreid over de weken die we daar waren. Snap je hem nog?
Dit is een voorbeeld van iets grootst. Een voorbeeld van iets kleins is het moment, of nee eigenlijk de dag, waarop ik klaar was met mijn groeihormoon behandeling en ik een mooie 8 cm had gewonnen. Ook hier schreef ik een blogje over.

Je moet het mee maken.
Maar zo zijn er nog meer momenten, want eerlijk; ik zou niet maar één moment kunnen noemen dat tot de mooiste behoord. Als dit wel het geval zou zijn, dan zou het leven denk ik maar saai zijn. Saai omdat je dan niet naar dat mooie moment zou kunnen toe werken. Vaak moet je er namelijk iets voor doen voor dat het mooie moment tot een van jouw mooiste momenten behoord. Zo heb ik voor de reis door Thailand er eerst heen moeten reizen, het mee moeten maken, voor dat ik het daadwerkelijk aan het lijstje van de mooiste moment kon toevoegen. Want ik wist niet van te voren wat ik er van zou vinden. Maar ook voor het winnen van de 8 cm heb ik wat moeten doen. Ik heb moeten groeien en moeten prikken, maar allemaal voor dat ene moment. Het moment dat ik klaar was en 8 cm had gewonnen.
Het gaat dus zeker niet zomaar en een groot deel van de mooiste momenten die zie je aankomen of kun je technisch gezien kunnen 'plannen'.
Want zo kan ook het behalen van je diploma, het krijgen van een broertje of zusje, het verhuizen naar een nieuw land of andere woonplaats, het krijgen van je eerste auto of huis, tot je mooiste momenten behoren. Of gewoon het ontmoeten van de liefde van je leven.

Nu is het jouw beurt:
Wat is het mooiste moment (of momenten uiteraard) dat jij ooit hebt mee gemaakt?

1 opmerking

  1. Heey Fleuros,
    Super leuke blog! Ik ben jaloers, Thailand lijkt me geweldig!

    Mijn mooiste moment was toen ik afscheid ging nemen van mijn oma. Het was zo'n mooi en liefdevol moment (IWILLNEVERFORGET)

    Dikke tut Bar

    BeantwoordenVerwijderen