Blog uitdaging | Éen woord; Apart

Hoera! Vandaag heb ik weer een nieuwe blog uitdaging voor jullie klaar.
Eentje met een aantal aparte dingen, want apart is het volgende woord waar ik mee heb gespeeld.
In de hoop dat er weer iets leuks uit zou komen. En als ik eerlijk ben.. Volgens mij is dit aardig gelukt!
Het is namelijk best wel apart om over apart een blogje te maken, want zoveel dingen zijn apart.
Benieuwd?
Apart is een woord dat ik eigenlijk best vaak gebruik. Ik beschrijf dingen die ik anders vind, raar vind of niet 'gewoon' vind al snel als apart. Dit kan dan nog in positieve maar ook in negatieve zin zijn.
Apart is in tegenstelling tot het eerste woord van de blog uitdaging een woord dat je een veel vaker hoort.

Positief en negatief.
Het woord apart kun je op verschillende manieren gebruiken; je kan het in negatieve maar ook zeker in positieve zin gebruiken. Zo is het in positieve zin als je zegt; 'wat een leuke aparte kleur heb je op je nagels', hier word apart op een manier gebruikt waardoor het positief is, want het is anders maar niet verkeerd anders. Of dat word in dit geval er niet bij gemeld. Je kan apart ook in negatieve zin gebruiken; 'Ik vind die gast maar raar met zijn aparte bedenkingen'. Door dat dit over iemand gaat en het niet aansluit bij haar of zijn gewoontes is dit al gauw in negatieve zin.

Nog meer betekenissen.
Toen ik even ging gluren wat apart nog meer betekend kwam ik erachter dat ik apart alleen maar op één manier gebruik. Ik gebruik apart namelijk alleen op de manier waarop dit beschrijft dat iets anders is. Maar apart heeft natuurlijk nog een andere betekenis. Want apart staat ook voor iets dat gescheiden en dus niet meer samen is. Zo van; ' ze zijn nu apart van elkaar neergezet'.
Toen ik het hier las, bedacht ik me dat het toch eigenlijk best wel apart is dat ik het dan alleen in 1 vorm gebruik. Want ik wist het ergens wel dat het ook een scheiding van 2 voorwerpen/mensen/woorden kan betekenen, maar omdat ik daar niet mee bezig ben was ik die gewoon straal vergeten..

In welke zin gebruik jij het woord 'apart' vaak?

1 opmerking

  1. Het woord apart gebruik ik niet heel vaak.. Maar wanneer ik het gebruik zal ik het nooit negatief bedoelen.. Misschien zou ik zeggen : ''Echt apart dat ze door migraine niet op school kan komen'' of ''beeetjeee apaarttttt''

    Je kent het wel;p

    Leuk artikel fleuros!


    Dikke tût Bar

    BeantwoordenVerwijderen