Lifestyle | Doei To do blaadjes, HOI Wunderlist!

Ik ben iemand die graag het overzicht houd. Als ik het overzicht niet meer heb, dan raak ik lichtelijk in paniek en gaat er nog maar vrij weinig goed. Bij mij helpt heel erg goed als ik lijstjes maak. Zo lang ik maar ergens kan bekijken wat ik moet doen en voor wanneer het af moet zijn.
Waar ik dit voorheen op to do papiertjes schreef, is daar nu een mega handige app voor.
Een app die je alleen kan beheren, maar ook waar je to do lijstjes met meerdere mensen kunt samenstellen.
Omdat ik dit echt een geweldige uitvinding vind, schrijf ik er met heel veel liefde een blogje over.
Benieuwd wat de Wunderlist app inhoud en waarom ik hem zo ontzettend fijn vind?

Doei mooie to do lijstjes en vol gekraste blaadjes
Ik heb het een aardig lange tijd vol gehouden. De to do blaadjes. Blaadjes met lijntjes en met de tekst 'to do' boven aan. Iedere dag weer, de ene keer mooi geordend en de andere dag juist van alles door elkaar wat nog net leesbaar was.
Als ik iets niet moest vergeten in mijn tas te doen dan plakte ik een heel to do blaadje met dat ene wat ik niet moest vergeten op mijn tas.
Ik heb denk ik in totaal drie to do blokken versleten, of nou ja, verbruikt aan kleine dingen die ik niet moest of mocht vergeten.
Super handig vond ik.. Tot ik via Mascha de Wunderlist app ontdekte.

Die ene app die het nog leuker maakt
Waar ik het voorheen dus altijd met papier deed en ik het super fijn vond, doe ik het sinds een klein maandje via de Wunderlist app.
Een app waar je werkelijk ALLES kunt ordenen en helemaal zelf kunt instellen.
Van één to do list tot zoveel als jij maar wilt! Hoe handig is dat!
Het allerfijnste aan deze app vind ik dat je alles kunt instellen op datum, dit zodat je de to do lijst goed geordend per dag kunt maken én je een herinnering krijgt als je iets voor die dag gedaan moet hebben.


Niks meer 600 keer op je blaadje kijken die je iedere keer weer ergens anders neer legt, niks meer gekras. Nee; gewoon netjes een lijstje met dingen die je nu moet doen, of in ieder geval voor vandaag hebt ingepland. Of voor die week, of voor die maand. Gewoon voor het moment dat jij hem nodig hebt.

Als je iets gedaan hebt is het een kwestie van afvinken en hopla; hij verdwijnt uit jouw lijst en komt in de voltooide lijst terecht. Als je je geluid aan hebt staan (wat bij mij niet het geval is) word je ook nog verrast door een leuk rinkeltje om je te herinneren dat je de taak voltooid hebt. Ben jij even blij!

Mega handig voor school
Nog iets dat mega, nee Mega, écht MEGA handig is dat je ook meerdere mensen aan een lijst kan toevoegen. Zo werken wij veel in groepjes op school en werken we naar bepaalde deadline toe. Leuk en aardig, maar onze groepsgesprekken gingen nergens anders meer over en overzichtelijk was het totaal niet.


Nu kwam ik er achter dat je ook mensen kon toevoegen aan een lijst.
Ik heb gelijk tegen de mensen uit mijn groepje gezegd dat ze die app moesten downloaden zodat ik ze kon toevoegen. Het resultaat?
Een overzichtelijke lijst met alle taken verdeeld!

Super handig want naast dat je de verval en herinneringsdatum kunt instellen, kun je ook bepaalde taken aan mensen koppelen. Zo wordt diegene er aan herinnerd en kun je makkelijk zien wie wat nog moet doen. En uiteraard krijgen we allemaal een melding als het gedaan is!

I'm so excited!
Jaaaa, ik ben zó enthousiast over deze app!
Je hebt gewoon alles mega overzichtelijk op een rijtje, kunt er dingen aan toevoegen en de taken aan mensen toewijzen.

Oh ja, iets dat ik vooral niet mag vergeten te vertellen is dat hij ook voor je mobiel, laptop en tablet te downloaden is. Dus je kan het overal en altijd gebruiken!
Ik zeg; downloaden!

Ben jij al bekend met de Wunderlist?

7 opmerkingen

 1. Fijn dat het zo goed voor je werkt! :) Ik heb Wunderlist wel eens geprobeerd, maarrr toch.. niets boven any.do, die app gebruik ik al jaren en ben ik helemaal aan gewend geraakt. XX

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ken deze app helemaal niet, maar sinds jij zo enthousiast bent ga ik toch even kijken in de playstore! Ik ben benieuwd! x

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hier nog zo'n uber fan van Wunderlist! Ik vind het ook super handig en gebruik het vooral voor mijn werk maar ook mijn blog en boodschappenlijstjes :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind wunderlist fantastisch. Gebruik hem echt voor vanalles

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb juist helemaal niks met wunderlist terwijl iedereen er mega enthousiast over is.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ken de app niet... Maar dat jij 'm zo handig vindt is natuurlijk wat telt!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Jaaaa ik gebruik hem ook, echt ideaal!
  Liefs Lonneke

  BeantwoordenVerwijderen