Lifestyle | Het eyefi SD kaartje

Ik heb er een tijdje over getwijfeld, het is namelijk iets duurder, maar toch wist ik de knoop door te hakken. De volgende dag ontvingen ik dan ook mijn bestelde eyefi kaartje.
Het kaartje waarmee je gelijk de mooiste foto's kunt delen door middel van 2 kleine klikjes. En dat allemaal zonder wifi op je camera. Omdat er toch wel wat interesse naar was besloot ik er een artikeltje over te maken. Al nieuwsgierig?

Zelf heb ik er een tijdje over na moeten denken voor ik hem daadwerkelijk besloot aan te schaffen. Waarom? Omdat ik al een kleine verzameling aan SD kaartjes heb, er maar één per keer kan gebruiken en dit kaartje zeker niet de goedkoopste is. Toch is dit niet zo maar een SD kaartje en was dit ook wel het puntje dat mij over de streep trok; met dit kaartje kun je gelijk al je foto's delen zonder moeilijk te doen!

Wat is een eyefi kaartje?
Een eyefi kaartje is simpelweg een kaartje waardoor jij draadloos je foto's kunt overzetten naar je apparaten. Niks meer SD kaartje uit je camera halen, de foto's overzetten op je laptop en dan nog eens overzetten naar je mobiel of tablet voor je ze kunt delen. Nee, gewoon simpel vanaf je camera naar je mobiel of tablet en delen maar!


Hoe werkt een eyefi kaartje?
Naast het feit dat je met zo'n kaartje als deze niet meer heel moeilijk hoeft te doen, is het ook nog eens super simpel.
Je hoeft alleen maar een app te installeren op het apparaat waarmee (of meerdere apparaten uiteraard) jij hem wilt koppelen, hier voer je de activatiecode die je bij je kaartje hebt gehad in en zet je de wifi instelling aan op de camera die je door je kaartje in het menu hebt staan. Vervolgens kun je beginnen met foto's maken en zend het wifi kaartje deze automatisch door naar het apparaat waarmee hij staat gekoppeld.
Keep it simple!


Wat vind ik ervan?
Ik vind het een ware uitvinding! Waar ik voorheen eerst mijn SD kaart nog in de laptop moest doen, de foto nog door moest sturen naar mijn mobiel voordat ik hem bijvoorbeeld via Instagram kon delen, kan dit nu met 2 kleine klikjes. Ja, ik vind het een ware uitvinding!
Zo heb ik de onderstaande foto van mijn prinsesje met mijn camera gemaakt en kon ik deze gelijk delen. Niet dat de camera van mijn mobiel nou zo slecht is, maar dit is toch wel even iets beter!


Uiteraard is dit niet handig als je een heleboel foto's tegelijk wilt doorsturen. Wat trouwens wel kan, maar daardoor duurt het gelijk alweer een stuk langer. 
Ook zou je filmpjes kunnen doorsturen, maar daar heb ik geen ervaring mee omdat ik niks heb om te filmen. 
Zoals ik al zei zijn deze kaartjes niet de goedkoopste. Dit 8GB kaartje kocht ik bij Bol.com voor 34 euro. Niet iets dat ik al te vaak zou doen, maar wel iets wat zeker de kunsten van dit kaartje waard is!
Dus; of ik hem aanraad? Ah ja zeker!
Als jullie nog vragen hebben; stel ze gerust! 

Heb jij ervaring met een eyefi kaartje?
Zo ja; hoe vind je het? Zo nee; lijkt dit je wat?

3 opmerkingen

  1. Oh wat een gaaf kaartje, dit lijkt me heel ideaal! <3

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik wil al superlang zo een kaartje, lijkt mij heel gemakkelijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. ja dit lijkt mij ook wel wat, super handig. de prijs houd mij alleen nog tegen

    BeantwoordenVerwijderen