Personal | School: Mona reclame, grafisch en bloggen

Het is inmiddels alweer februari. Wat gaat de tijd toch ontiegelijk snel. Een jaar geleden behaalde ik mijn diploma voor Pedagogisch Werker en nu zit ik alweer in het tweede halfjaar van mijn nieuwe opleiding MCI.
Een opleiding waarvan ik niet had gedacht dat ik er zo op mijn plek zou zitten. 
Van het bloggen tot grafische tools en het ontcijferen hoe een reclame in elkaar zit. Dit is een klein deel, maar wel een deel wat ik ontzettend leuk vind. 
Benieuwd waarom?


Als ik vertel wat ik zowel op school doe krijg ik vaak reacties als 'oh, maar dat is toch helemaal geen school meer?' of 'dus je doet eigenlijk bijna de hele dag wat je leuk vind?'. En weetje? Over het algemeen zijn de vakken waaruit de opleiding bestaat (buiten de basis vakken Engels, Nederlands en Rekenen) best wel leuk! En ik kan eerlijk zeggen, soms vind ik het ook gewoon echt leuk.

Ik kan geen Mona reclame meer zien
Na de eerste periode een aantal presentaties te hebben gedaan voor het vak Media en Reclame begonnen we de tweede periode met reclames. En wel gezegd met de Mona reclames. Hierbij gingen we van achter naar voren een productieboek maken. Iets wat de volgende periode (nu dus) voor onze eigen reclame moeten gaan maken. Voor diegene die niet weten wat een productieboek is; een productieboek is een boek waarin alles staat wat er moet gebeuren voor een reclame. Van het script, tot de volgorde van opnamen, tot kleding en noem alles maar op. Voorheen wist ik ook niet dat er zoveel meer bij komt kijken naast het acteren, filmen en monteren. En geloof mij, dat is echt héél veel! Dit moesten we allemaal van één bestaande Mona reclame doen. Dit hield in dat je 46 keer dezelfde reclame gaat kijken en uitpluizen. Ik was helemaal klaar met de Mona reclames (in positieve zin, dat dan weer wel) toen ik het productieboek eindelijk kon inleveren. Gelukkig heb ik gewoon de punten behaald en heb ik het afgesloten met een paar klasgenootjes onder het genot van een Mona toetje.


Uiteraard wel onder de nodige omstandigheden; geen bordjes maar een broodzakje en plastic lepeltjes, haha.

Van Mona naar Illustrator
En dan gaan we van Mona naar een nieuwe periode grafische tools. De eerste periode hebben we kennis gemaakt met Photoshop, deze tweede periode gingen we aan de slag met Illustrator. Van Photoshop had ik wel vaker gehoord, maar van Illustrator nog niet. Gek genoeg viel het goed in de smaak. Naar mate we verder gingen in dit programma begon ik het ook steeds leuker te vinden. Zo leuk dat ik er ook thuis mee ging spelen, want je kan er zó veel mee!Hier boven twee 'ontwerpen' die ik tijdens de les heb gemaakt en waar ik stiekem ook wel een klein beetje trots op ben. Ik ben namelijk helemaal niet zo creatief aangelegd en kan slecht tekenen, maar dit ging met toch nog redelijk goed af!

De blog periode
Waar we de eerste periode tijdens journalistiek hadden besteed aan de kranten gingen we dit blok bloggen! Dit is iets waar ik bijna dagelijks wel mee bezig ben dus waar ik dan ook ontzettend naar uit keek. Nu was ik namelijk verplicht om minimaal 2 blogjes per week online te zetten én kon ik er tijdens de les ook aan werken. Ik kreeg fijne feedback om het nog een beter te maken en probeer deze nu nog steeds zo goed mogelijk toe te passen. Het leuke is dat ik hierdoor ook via een andere kant naar het bloggen ging kijken en andere dingen hoorde dan die we in 'blog land' regelmatig voorbij zien komen.

Ja, ik vind het nog steeds echt leuk. Ik ben dan ook benieuwd naar wat er komen gaat aangezien we deze 2 periodes een magazine en een reclame gaan maken!
Ik heb er zin in!

Wat vind jij het leukste aan jouw opleiding?

5 opmerkingen

 1. Wat tof dat je ook bloggen kreeg tijdens je opleiding! Ik ben zelf ook door mijn studie communicatie begonnen met m'n blog. Zo tof!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Klinkt heel erg leuk! En het klinkt ook bijna als mijn opleiding: Media, Informatie en Communicatie. Ook een hele toffe opleiding!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Klinkt echt als een super leuke opleiding!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk! Ik heb zelf de opleiding grafisch vormgeven gevolgd.. ik vond de lessen Photoshop het leukste, haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh ooh oh !! Die Mona toetjes!! BAH BAH BAH!!! Ik moet wel eerlijk zeggen dat ik ze altijd lekker zal blijven vinden hoor!:P Maar wat hebben we ze vaak moeten zien. Het leukste van onze opleiding vind ik dat ik met mensen in contact ben gekomen die bepaalde dingen hetzelfde zien als ik. Ook de lessen zijn ontzettend leerszaam ( als Goudzand ze niet geeft)

  Oke blog koningin ik ga er weer van door zie je maandag op school.


  Dikke tût Bar

  BeantwoordenVerwijderen