Lifestyle | Ik kijk uit naar de lente omdat..

Eindelijk, aankomend weekend wordt het weer ruim boven de 10 graden.
Dit betekend naar mijn idee dat de lente op komst is. Of ik dat leuk vind? JA! Waarom?
Dat vertel ik je vandaag in het blogje over de lente. Want dat ik er zin in heb en waarom; dat mag iedereen weten!
Benieuwd waarom ik uit kijk naar de lente?


Ik kijk uit naar de lente omdat weer eerder en langer licht is.
Is het je al opgevallen? In de meeste gevallen hoef je niet meer in het donker naar huis als je tot in het einde van de middag les hebt of moet werken.
Voorheen had ik nog wel dagen dat ik met donker vertrok en in het donker ook weer thuis kwam.
Maar die tijd is nu weer voorbij! En eerlijk is eerlijk; als het licht is, als je op staat, is het een stuk makkelijker dan in het donker. En als het nog licht is als je naar huis gaat, heb je ook nog het idee dat je wat aan je avond hebt:)!

Ik kijk uit naar de lente omdat we de sjaals en dikke winterjassen weer kunnen omruilen voor dunnere jasjes.
Niet dat ik het nou zo'n ramp vind om met een fijne dikke winterjas en een lekkere sjaal rond te lopen, maar het idee dat je weer iets minder gewicht kan meeslepen is ook niet heel verkeerd.
Daarnaast; het worden weer iets vrolijke kleuren. Je kan natuurlijk ook je jas in een leuke felle zomer kleur kopen, maar als je om je heen kijkt dan zie je toch de meeste donkere winterjassen voorbij komen. In de lente geef alles en iedereen zoveel meer kleur!

Ik kijk uit naar de lente omdat de zon dan weer nut heeft en zijn ding kan doen.
Waar ik ontzettend kan genieten van het zonnetje tijdens een koude winterdag, kijk ik nu juist weer uit naar de dagen waarop het zonnetje ook daadwerkelijk nut heeft. Nut heeft in de zin van dat hij lekker brand, het een échte zon is en hij de wereld zoveel vrolijker maakt.
Ik zal die van de échte zon even uitleggen; Persoonlijk ken ik twee zonnen. Eentje die echt brand en heet is en eentje die een heel klein beetje brand en niet echt door komt. Die laatste is voor mij de 'neppe' zon. Deze is vrij nutteloos (buiten het feit dat hij zo'n dag toch weer even er anders uit laat zien), want hij heeft simpelweg geen functie. Dus laat de échte zon maar weer tevoorschijn komen!

Ik kijk uit naar de lente omdat mensen zoveel vrolijker zijn.
Als je om je heen kijkt op een koude dag, zie je veel meer chagrijnige en boze blikken, ongeduldige mensen en mensen die helemaal ingepakt zijn vanwege de kou waardoor jij ze haast niet meer ziet. Kortom, mensen die alles behalve vrolijk of blij zijn. Nu hoef je natuurlijk niet iedere dag even vrolijk te zijn, maar wedden dat als het zonnetje schijnt het al ineens een stuk makkelijker gaat?
Dit is dan ook een reden dat ik naar de lente uitkijk want ik merk het net zo hard bij mezelf; als het zonnetje schijnt wanneer ik opsta dan is het lang zo'n drama niet om de dag te beginnen.

Ik kijk uit naar de lente omdat de vrolijke liedjes de radio weer overnemen.
Het kan zijn dat dit iets is dat ik alleen merk, maar ik heb het idee dat wanneer het een mooie lente dag is; dat de muziek daarbij aansluit. Net zoals het een donkere dag zou zijn en dat dan de muziek down en diepgaand is. Let er maar eens op, loop jij met een lekker temperatuurtje, een goed zonnetje door een winkel straat of een winkel? Geheid hoor je dan vrolijke liedjes met positieve teksten.
Maar zoals ik al zei; misschien ligt het aan mij en hoor alleen ik dit..

Ik kijk uit naar de lente omdat de vogeltjes weer vrolijk fluiten.
Waar de mensen vrolijker zijn met warmer weer, kunnen de vogeltjes die fluiten mij ook een fijn lente gevoel geven. De vogeltjes die je 's morgens om zes uur al hoort fluiten en die dan de hele dag niet stoppen. Dat vrolijke riedeltje gecombineerd met het zonnetje is voor mij een perfecte lente dag!

Morgen schijnt het 15 graden te gaan worden en dus al aardig richting de warmere temperaturen, ik zou zeggen; geniet er van!

Kijk jij al uit naar de lente?
Zo ja waarom wel of waarom niet? 

3 opmerkingen

  1. Gek dat mensen zo veel vrolijker zijn in de lente he. Ik hou er ook van!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jaa laat die lente maar komen! Vooral omdat het dan langer licht is en minder koud, daar word ik meteen vrolijker en productiever van :-)

    BeantwoordenVerwijderen