Lifestyle | In zes stappen je vakantie boeken

Redenen waar je, vóor je een vakantie boekt, niet bij stil staat maar daadwerkelijk wel tegen aan loopt.
Deze heb ook ik ervaren tijdens het boeken van een vakantie met een vriendin. Waar we eerst dachten 'dat doen we wel even' sloeg de paniek al gauw toe toen het daadwerkelijk zover was.
Want dán moet je keuzes maken, het plannen en het eens worden.
Deze dilemma's wil ik jullie besparen, vandaar dat ik van deze geleerde puntjes een klein stappenplan heb gemaakt.
Benieuwd?
Waar gaan we heen? Hoelang? Wat is ons budget? Wat zijn onze eisen? Wat willen we absoluut wel en wat willen we absoluut niet?
Waar je vroeger, toen je ouders de vakanties nog boekte, niet bij stil stond is dat er wel meer bij komt kijken dan alleen het hotel of de camping uitzoeken.
Dit heb ik wel geweten. Dit is het eerste jaar dat ik met een vriendin op vakantie ga en dat we het dus zelf zouden gaan regelen en boeken.
Voor de volgende keer heb ik maar even een klein stappenplan voor het boeken van een vakantie gemaakt;

Stap 1: Waar willen we heen?
Wij waren daar gelukkig al aardig snel uit; we wilde allebei naar Spanje. Maar ja, Spanje is een aardig groot en daarnaast heb je ook nog een aantal eilanden die erbij horen. Omdat we eigenlijk al een beetje een voorkeur hadden voor Mallorca, besloten we na aardig wat speurwerk, er niet van af te wijken en ons te richten op Mallorca.

Stap 2: Voor hoelang?
Je denkt, of tenminste wij dachten, dat acht dagen wel zou lukken. Maar naar mate we steeds dichter bij de datum kwamen waarop we wilde boeken, kwamen we er ook achter dat acht dagen het misschien net niet was. Ik ben tenslotte gewend om minimaal drie weken op vakantie te gaan en als je dan maar acht dagen gaat.. Uiteindelijk kwam het beter en handiger uit als we tien dagen zouden gaan. Dus HOI tien dagen Mallorca!

Stap 3: Wat is ons budget?
Wij zijn allebei nog jong, de vriendin werkt en ik zit op school. Dit houd in dat we niet barsten van het geld. Dus wat is in zo'n geval een redelijk budget? Wat is haalbaar voor de eisen die wij wilde? We hebben allebei even rond gesnuffeld en kwamen toen tot een maximaal budget hoewel we het liever met het minimale wilde doen. Uiteraard is dit niet gelukt maar veel over het maximale bedrag zijn we gelukkig niet heen gegaan.

Stap 4: Wat zijn onze eisen?
Dan komt één van de, naar mijn mening, moeilijkste dingen uit het lijstje keuzes maken; wat willen we? Wat zijn onze eisen?
Willen we een camping, een hotel of een appartement? Willen we wel of niet in het centrum, willen we een zwembad of hoeft het niet perse? Willen we dicht bij het uitgaansgebied of liever wat verder af? Kortom; keuzes, keuzes en nog meer keuzes. Het is dat wij wel op één lijn zaten wat betreft onze gedachten bij een zon vakantie, anders hadden we er nog wel 56 dagen over door kunnen praten.

Stap 5: All inclusief, half pension of logies?
Als je eenmaal weet hoe en wat en stel je gaat voor een hotel, is het natuurlijk ook van toepassing om te bedenken wat je dan wilt.
Wil je alleen het ontbijt  (logies), Ontbijt en avond eten (half pension) of alles inclusief de drankjes die de hele dag door (in de meeste gevallen) hebben inbegrepen? Wij wilde een luxe vakantie zonder dat je moet koken en bedenken waar je die avond weer gaat eten, dus besloten we voor all inclusief te gaan. Daarnaast gaan we voor een zon vakantie en is het fijn als je niet iedere keer voor je drankje hoeft te betalen. Onze keuze was dan ook al snel gemaakt. En dan moet je natuurlijk nog wel een geschikt hotel (in ons geval) erbij zoeken.

Stap 6: Bij wie, waar en hoe gaan we boeken?
Nu we de bovenstaande punten op een rijtje hadden kwam het allermoeilijkste; waar gaan we boeken, waar is het goedkoopste en wat slaat het meeste aan qua vlucht en tijden?
Voor deze stap zijn we het reisbureau binnen gestapt. Toevallig zeiden allebei de reisbureau's hetzelfde en gaven ze allebei ongeveer dezelfde prijs weer. De keuze was dus snel gemaakt en de volgende avond hebben we via internet geboekt. En ja, dus niet bij een van de reisbureaus!

Er komt dus zeker wel een heleboel meer bij kijken dan alleen het zoeken van een juiste camping of hotel. Zo makkelijk als dat ik dacht dat het zou zijn, was het zeker te weten niet.
Maar.. onze vakantie staat vast en wij gaan lekker tien dagen genieten op Mallorca! Al moeten we nu nog wel een aantal maanden wachten..

Hoe zit het met jouw vakantie plannen?
Zijn ze al gepland?

1 opmerking

  1. Super leuk artikeltje en heel handig bij het boeken van een reisje!

    BeantwoordenVerwijderen