Lifestyle | Tag: Blogspiratie!

Afgelopen week kwam ik een leuke blog tegen op de blog van Patricia.
Dit is een blogje met een tag, een tag om er achter te komen hoe iemand zijn inspiratie verzameld, wat hij of zij doet als er geen inspiratie is, maar ook hoe de blogger zich dan voelt.
Een tag, maar dus zeker niet zomaar een tag. Daarom leek het mij leuk om deze in te vullen.
Benieuwd naar hoe ik aan de inspiratie kom om te bloggen?
Volop inspiratie of loop je vaak tegen het zogenaamde writer's- of bloggers block aan?
Ik denk dat ik eigenlijk van allebei een beetje heb. Voorheen werkte ik minimaal twee á drie blogs vooruit, nu lukt dat niet meer zo soepel. Het is dan niet dat ik een block heb, maar een hoofd vol inspiratie en ideeën is er dan ook niet.. De ene week is het dus echt dat ik een heleboel ideeën heb en de andere keer juist dat ik echt de ideeën moet zoeken en vinden wil ik ergens over kunnen schrijven.

Als de woorden even niet uit je vingers komen; Hoe voel jij je dan?
Leeg. Vooral héél leeg! Hoewel ik wel van het moeten ben afgestapt, voel ik me er toch niet fijn bij als er niks uit mijn vingers komt. Ik kan het dus wel naast me neerleggen en stel het dan weer uit tot ik wel weer iets weet, maar heel goed of super blij voel ik me er zeker niet bij.
Maar het forceren, zoals ik voorheen wel eens deed omdat ik dan vond dat er iets online MOEST komen, dat doe en wil ik niet meer. Dus dan maar even niet. En dan voel ik me simpelweg leeg omdat er dan niks gebeurt.

Hoe blijf je gefocust tijdens het uitwerken van een bericht?
Als ik heel eerlijk ben; heel gefocust op alleen het schrijven ben ik eigenlijk niet. Meestal (zoals nu het geval is) heb ik een muziekje aan staan, ligt mijn mobiel naast me te knipperen en kijk ik er zo af en toe heel even op. Vaak kan ik wel in één stuk door schrijven (als ik uiteraard genoeg inspiratie heb), maar meestal gaat het met kleine pauzes. Gelukkig kan ik mezelf wel weer terug roepen en focussen op dat gene waar ik op dat moment mee bezig ben. Dus misschien blijf ik dan juist wel door deze pauzes gefocust, want aan een stuk dat lukt maar zelden.

Welke brainstorm-techniek zorgt gegarandeerd voor blogspiratie?
Als ik even geen inspiratie heb of het gewoon even niet weet, heb ik meestal een aantal dingen die ik doe;
1. Ik laat het even links liggen en ga eerst het andere doen dat ik nog moest doen.
2. Ik ga tijdschriften doorsnuffelen.
3. Ik maak een rondje door de bloggerslist op Facebook en hoop daar op een geniaal idee te komen.
4. Ik maak een woordspin over één woord en kijk of ik daar een kant mee uit kan.
5. Ik kijk op een nieuwssite om daar een goed onderwerp te vinden.
6. Ik probeer of het lukt om een blog uitdaging onderwerp uit de werken door middel van alleen op te schrijven wat er bij dat woord in mij opkomt. - Op dit moment ben ik bij de blog post over 50 Shades of Grey, maar mag het niet over de film of het boek gaan.. Ik kom er nog even niet uit, haha. -

Helpt muziek je ook als je blogspiratie zoekt?
Soms wel, ik heb vaak wel een muziekje aanstaan en soms brengt het me wel op ideeën.
Lang niet altijd, meestal staat het alleen voor de gezelligheid en het feit dat ik heel hard en héél vals kan mee blèren, maar soms, heel soms, lukt het ook om dáár inspiratie uit te halen.

Waar ontstaan de beste ideeën?
Moet ik eerlijk zijn?
Euhm, in bed, onder de douche en in de bus. Ja, lach maar, maar het is toch écht waar. Vaak sta ik onder de douche en dan kan ik mijn ideeën niet kwijt of lig ik net lekker warm in bed en kan ik er weer uit.
Best vervelend hoor, als je hersens net op die tijdstippen beginnen te werken waarop ze eigenlijk niet zouden moeten werken. En in de bus kan het best vervelend zijn, ik zit maar kort in de bus en heb dan geen zin om mijn laptop te pakken (als ik die al bij me heb) en moet dan maar hopen dat de steekwoorden die ik dan opsla in mijn mobiel genoeg zijn om het idee later uit te kunnen werken.

In welke inspirerende omgeving werk je graag?
Als ik nu om mij heen kijk, is deze omgeving totaal niet inspirerend. Ik zit op mijn bed, met tegen over mij een bank volgeladen met kleding dat ik nog eens moet opruimen en een bureau dat ook bijna door zijn hoeven zakt. Totaal niet inspirerend. Maar als ik een inspirerende omgeving zou moeten kiezen is dat best wel vaak de bus. Misschien juist wel omdat het totaal geen inspirerende omgeving is. Toch brengen veel gesprekken die ik zo, nu en dan wel eens opvang of de straten die we door rijden mij op ideeën.

Heb je ook een ware 'blogbijbel' op je bureau staan voor als je het even niet weet?
Ik heb er uit mijn hoofd twee, maar als ik heel eerlijk ben; als ik geen inspiratie heb komt het niet in mij op om daar eens in te snuffelen. Hoewel dat best wel een idee zou kunnen zijn..

Welke bloggers inspireren jou?
De laatste tijd inspireren veel echte schrijvende bloggers mij. Hier bedoel ik mee bloggers die een lekker geschreven verhaal of column online knallen waar bijvoorbeeld het sarcasme er vanaf druipt. Omdat ik dit zelf heel graag zou willen kunnen, inspireren dit soort bloggers mij goed om nog meer te willen - en leren - schrijven.
Twee voorbeelden zijn de blogs van Denise en Celeste.

Hoe zit het met andere inspiratiebronnen?
Oke, dit wordt een heel stom antwoord maar mijn kat Lady en foto's van andere katten kunnen ook voor een inspiratiebom zorgen. Gewoon omdat ze af en toe heel dom is, maar ook weer heel lief en vooral heel lui kan zijn.
Tja, zo kan de inspiratie uit de boom vallen en zo moet je hem zoeken tot je alle hoeken hebt gehad..

De vijf bloggers die nomineer:
- Barbara
- Denise
- Celeste
- Romy
- Claudia

Wat of wie is jouw grootste inspiratie bron?

8 opmerkingen

 1. Haha, geweldig, mijn ideeën komen ook altijd in bed, onder de douche en in de bus (of nouja, de tram dan in mijn geval)! Vooral onder de douche. M'n vriend zag laatst ene waterbestendig notitieboekje om ebay, da's iets voor ons ;-) Leuke tag!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha ja, daar had ik laatst ook wat over gehoord! Maar wedden dat als we die zouden hebben dat er dan wel weer iets anders gebeurt zodat dat mislukt? Zal je altijd zien!

   Verwijderen
 2. Wat leuk dat je 'm hebt ingevuld! Ga je toevoegen aan het overzicht.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Super leuk om deze tag te zien. Je hebt hem goed ingevuld! :D Inspiratie krijgen is soms echt lastig.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik maak mijn artikelen ook vaak met kleine pauzes, werkt gewoon het makkelijkste!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik lees veel artikelen, schrijf over dingen die ik tegenkom of dingen die ik heb meegemaakt, doe af en toe een persoonlijke update ne kijk inderdaad in magazines maar ook pinterest en weheartit zijn mijn beste vrienden

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Onder de douche komt de inspiratie bij mij ook meestal haha! Leuke tag:) xx

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mijn grootste inspiratie is het leven zelf op zich. Ik wil met mijn blog heel simpel 'mensen gelukkig maken' .... De waarden terug wat dichterbij brengen... Liever dit dan de krant te lezen de dag van vandaag. Ik ben gloednieuw en kom er nu pas toe eventjes in de blogwereld rond te dwalen...het was echt zoeken in het begin. Totally new for me! Lieve groeten xx

  BeantwoordenVerwijderen