Lifestyle | Toffe opleiding: Pedagogisch werker + Oproepje

Waar je vroeger toen je drie was al riep dat je ‘prinses’ of ‘kinderjuf’ wilde worden, weet je, nu je de keuze bijna moet gaan maken, het helemaal niet meer zo zeker.
Omdat ik weet dat dit een aardig moeilijke keuze is en het fijn is als je al wat meer weet van verschillende opleidingen, wil ik jullie graag een beetje op weg helpen.
Daarom lijkt het mij leuk om een rubriek te introduceren waarbij andere bloggers over hun opleiding vertellen.
Vandaag trap ik zelf af en vertel ik jullie over de opleiding pedagogisch werker die ik vorig jaar heb afgerond. Vanaf volgende week hoop ik andere meiden/ jongens aan het woord te kunnen laten!
Al benieuwd?


Wat houd de opleiding pedagogisch werker in?
Als je de opleiding pedagogisch werker volgt, dan wordt je opgeleid tot pedagogisch werker. Een pedagogisch werker kan aan de slag in de kinderopvang; Kinderdagverblijf, peuterspeelzaal of buitenschoolse opvang. Kortom; als pedagogisch werker werk je met kinderen.

Wat leer je tijdens deze opleiding?
Tijdens deze opleiding leer je bijvoorbeeld tijdens het vak begeleiden hoe een kind zich ontwikkeld en hoe je daar op in kan spelen. Ook leer je een plan van aanpakken schrijven om een kindje bijvoorbeeld ergens in te stimuleren. Maar naast dat leer je ook te kijken naar kinderen hun behoeftes en leer je dit door bijvoorbeeld op verschillende manier te observeren. Naast begeleiden en nog wat andere theoretische vakken hadden we ook veel creatieve vakken. Zo leerde we een activiteiten plan maken voor verschillende leeftijden (hoe vul je zo’n dag in en wat zijn leuke activiteiten voor de verschillende leeftijden?), leerde we kinderliedjes en de dansjes en creatieve activiteiten die je dan weer aan je eigen doelgroep kon koppelen.

Je leert dus simpelweg heel veel tijdens deze opleiding. Heel veel informatie maar ook zeker informatie waar je echt iets mee kan!

Waar kan je met het diploma pedagogisch niveau 3 aan het werk?
Zoals ik hier boven al vertelde is het een vrij brede opleiding. Dit houd in dat je opgeleid wordt om met kinderen in de leeftijdscategorie van 0 tot 12 jaar kunt werken. Binnen dit gebied valt het kinderdagverblijf (0-4), de peuterspeelzaal (2-4) en de BSO (4-12).

Aan wie raad ik deze opleiding zeker aan?
Ik raad de opleiding pedagogisch werker aan als je het leuk lijkt (of vindt uiteraard) om met kinderen te werken, je geïnteresseerd bent in kinderen en hun ontwikkeling en het niet erg vind om vies te worden tijdens een werkdag.

Kortom; vind jij het leuk om met kinderen bezig te zijn? Ik zou dan zeker even een kijkje nemen bij deze opleiding!

Volg jij een toffe opleiding / heb jij een toffe opleiding gevolgd?
Zoals ik in de inleiding al vertelde, wil ik vanaf volgende week andere studenten of jongeren die student af zijn maar wel over hun opleiding willen vertellen, graag aan het woord laten.
Dus; volg jij een toffe opleiding of heb jij een toffe opleiding gevolgd en wil je deze graag aan andere meiden en of jongens aanraden?
Stuur dan even een mailtje naar labellafleurnl@gmail.com en vertel even in het kort welke opleiding je volgt (hebt gevolgd) en hoe je dit vond!

Lijkt het jouw wat om in de kinderopvang aan de slag te gaan?

7 opmerkingen

 1. Wat interessant om te lezen! Zelf volg ik op het moment de opleiding marketing en communicatie waar ik bijna mee klaar ben. Volgend jaar ga ik starten met de opleiding schoonheidsspecialiste. (:

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Superleuk!
  Ik zit nog op de middelbare school, en ben inderdaad nog helemaal aan het denken wat er bij me past. Leuke rubriek dus! Ik denk nu aan pedagogische wetenschappen. Heeft hier ook wel wat mee te maken ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuke rubriek!! Ik studeer technische commerciele textielkunde, iets wat maar zeer weinig mensen kennen. Het is gericht op alles met textiel (interieur, kleding, medisch.. alles!) en dus erg breed. Ik stuur je even een mailtje!
  Liefs idwerd

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat leuk! Ik heb vorige maand de opleiding bedrijfseconomie afgerond. Lijkt me best leuk om er over te vertellen, maar veel mensen vindem t eerder saai dan tof :p

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klinkt anders wel interessant! Juist dan is het leuk om het wél te doen! Want waarom vinden veel mensen het saai en jij wel tof?

   Verwijderen
 5. Wat tof! Ik ben student bestuurskunde, veel mensen denken dat het super saai en stoffig is. Het is alles behalve dat haha!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een tof idee, leuk en heel fijn voor mensen die het nog niet zo goed weten en zo leer je andere opleidingen beter kennen. Leuk! Ik doe een theater opleiding, ehmm misschien ga ik je wel mailen maaar het is niet iets waar veel mensen interesse in hebben denk ik. X

  BeantwoordenVerwijderen