Toffe opleiding | Administrateur niveau 4

Vandaag trapt een vriendinnetje van mij af en verteld ze over haar opleiding administrateur niveau 4. Ik heb haar gevraagd omdat ik zelf vrij weinig van deze opleiding af weet en hij toch aardig populair is onder de MBO'ers. 
Benieuwd wat de opleiding administrateur niveau 4 precies inhoud?
Welke toffe opleiding volg je en waarom vind je deze tof? 
Ik volg de opleiding administrateur, deze opleiding vindt ik tof, omdat ik elke dag weer nieuwe dingen erbij leer, elke opdracht is verschillend en daarom ook een uitdaging.  

Welk niveau is het, hoe lang duurt hij en hoe lang ga je in totaal op stage? En uiteraard, waar moeten we aan denken bij stage tijdens deze toffe opleiding (waar kun je stage lopen ect)?  
Ik doe zelf niveau vier. Je hebt deze opleiding ook in niveau drie, maar dan krijg je minder diepgaande stof. Deze opleiding duurt drie jaar, waarvan je bijna anderhalf jaar stage loopt. In je eerste jaar ga je 2.5 maand op stage, in je tweede jaar 5 maanden en in je derde jaar ook 5 maanden. bij het zoeken naar een stageplek, is het handig als je al weet welke kant je op wilt. Je kunt bijvoorbeeld bij de overheid, een web-shop, een groothandel of een bedrijf die diensten levert stage lopen. Ik heb er zelf voor gekozen om drie totaal verschillende stageplekken te kiezen, zodat ik van alle soort bedrijven iets kan zien en daarna mijn keuze kan maken.  

Waar word je voor opgeleid tijdens deze opleiding? 
Je wordt opgeleid om onder andere de administratie van bedrijven te onderhouden, daarnaast kan je ook aan de slag bij een debiteuren administratie of bij een crediteuren administratie. En als laatste kun je ook nog aan de slag als salaris administrateur. Je wordt dus eigenlijk opgeleid om verschillende soorten administraties te kunnen bijhouden.

Welke vakken krijg je zoal en wat zijn naast de basis vakken (Eng, NL & rekenen) zowel de hoofdvakken? 
Wij krijgen de volgende vakken: 
  • Bedrijfsadministratie ( hoofdvak) 
  • Bedrijfseconomie (hoofdvak)  
  • Statistiek (basisvak) 
  • Excel (basisvak) 
  • King (hoofdvak), King is een programma waarin je de boekhouding van een bedrijf doet. Hier doe je verschillende keren examen voor, want je hebt verschillende delen.
Wat vind jij het leukste aan de opleiding? 
Ik leer elke dag weer dingen erbij, waardoor ik het idee heb dat ik niet voor niks naar school ga, dit vind ik zelf erg prettig. Ik weet ook zeker dat dit de goede opleiding voor mij is en juist daarom vind ik mijn opleiding leuk en interessant. 

Zijn er nog door studeer mogelijkheden? 
Na deze opleiding kan je bedrijfseconomie op het HBO studeren. Je hierna ook de opleiding MBA doen, dit zit tussen HBO en MBO in. Er zijn natuurlijk nog meer opties, maar die weet ik niet allemaal.  

Aan wie raad je deze opleiding aan? 
Aan de mensen die het leuk vinden om met cijfers te werken en daar ook goed in zijn. Als je het vak economie ook leuk vindt, dan vindt je de meeste vakken van deze opleiding ook leuk. Het is ook belangrijk dat je erg precies en geconcentreerd kan zijn, omdat kleine fouten grote gevolgen kunnen hebben. En vooral iemand die het niet erg vindt om de hele dag op een kantoor te moeten werken.

Ga je als je klaar bent nog verder studeren of ga je opzoek naar een baan? Als je nog verder gaat studeren; wat is je toekomst droom wat betreft je carrière? Als je opzoek gaat naar een baan; waar lijkt het jouw tof om te gaan werken?  
Ik ben zeker van plan om nog verder te studeren, het liefst doe ik dit dan via mijn werk.Tijdens mijn stage heb ik ontdekt, dat ik de gemeente het leukst vond. Hier zou ik dus graag een baan in willen vinden en daar dan opleidingen willen doen om hoger op te komen. Als ik in de tussentijd geen baan heb, wil ik de studie MBA gaan volgen, maar dan als thuis studie, zodat ik dit kan combineren met werken. 


Wat vind jij van deze toffe opleiding?

Geen opmerkingen