Toffe opleiding | Muziek aan de Fontys Rockacademie in Tilburg

Het is zaterdag en dat betekend dat het tijd is voor weer twee nieuwe opleidingen De eerste opleiding die ik graag met jullie wil delen is de opleiding muziek. Deze opleiding heeft Chantal gevolgd en daar wilt ze jullie graag over vertellen!
Benieuwd wat de opleiding muziek aan de Fontys Rockacademie in tilburg inhoud?

Welke toffe opleiding volg je en waarom vind je deze tof?
Ik heb gestudeerd aan de Fontys Rockacademie in Tilburg, en ben afgestudeerd met een Bachelor of Music. Ik wilde na een paar jaar fulltime muziek te hebben gemaakt als gitarist en zangeres in een band, me meer verdiepen in mijn vak. Ik kon nog geen noot lezen en wilde graag een betere muzikant worden, en een HBO diploma halen om zo mijn kansen op de arbeidsmarkt te vergroten.

Ik vond mijn studietijd super, fijne docenten, fijne opleiding en veel nieuwe mensen leren kennen, waar veel leuke muzikale projecten uit zijn ontstaan.

Welk niveau is het, hoe lang duurt hij en hoe lang ga je in totaal op stage?
En uiteraard, waar moeten we aan denken bij stage tijdens deze toffe opleiding (waar kun je stage lopen ect)?
HBO, 4 jaar.  Ik ben zelf als uitvoerend muzikant afgestudeerd, en heb geen stage gelopen. Je hoeft niet altijd stage te lopen, dat is afhankelijk van wat je als afstudeerrichting kiest. Als je een van de andere richtingen kiest dan loop je wel stage, bijvoorbeeld bij een opnamestudio, een platenmaatschappij of muziekdocent of opleiding.

Waar word je voor opgeleid tijdens deze opleiding?
De Rockacademie is een opleiding die je opleidt tot ondernemende muziek professional. De belangrijkste domeinen waar de Rockacademie haar studenten mee laat kennismaken zijn: Business, Education en Music & Technology.

Welke vakken krijg je zoal en wat zijn naast de basis vakken (Eng, NL & rekenen) zowel de hoofdvakken?
Je krijgt o.a muziektheorie, muziekgeschiedenis, hoofdvaklessen (zang in mijn geval) bandlessen en meer.

Wat vind jij het leukste aan de opleiding?
Leren ondernemen, werken aan je eigen skills als muzikant, samenwerkinen met andere toffe muzikanten, toffe gastworkshops van muziek professionals.

Zijn er nog door studeer mogelijkheden?
Je kan een master doen, ik zelf vond dat geen toegevoegde waarde hebben, en had er ook gewoon geen geld meer voor.

Aan wie raad je deze opleiding aan?
Aan iedereen die de muziek in zou willen en er hard voor wil werken als ondernemer, zodat je ervan kan leven.

Ga je als je klaar bent nog verder studeren of ga je opzoek naar een baan?
Ik ben al een paar jaar klaar met studeren. Ik begon al met werken als zangdocent tijdens mijn studie. Ik raad dan ook aan om niet pas werk te gaan zoeken als je bent afgestudeerd. 
Als muzikant werk je tegenwoordig bijna altijd als ZZP’er , dus werkervaring is daarbij erg handig, of je nou als docent aan de slag wilt, in een studio als engineer wilt werken of bij een platenlabel.

 Als je nog verder gaat studeren; wat is je toekomst droom wat betreft je carrière? Als je opzoek gaat naar een baan; waar lijkt het jouw tof om te gaan werken?

Ik ben erg blij met mijn werk, het lesgeven combineer ik met workshops, bandcoaching, songwriting voor derden en natuurlijk optreden. Ik ben regelmatig op zoek naar nieuwe werkgevers en plekken waar ik kan werken. En dat is niet altijd even makkelijk, soms heb je wat meer werk en soms wat minder. Maar dat maakt het ook een uitdaging om altijd hard te blijven werken, en dat is nooit erg zolang je weet waarvoor je het doet.


Lijkt een muziek opleiding jou wat?

Geen opmerkingen