Fotografie | Amsterdam kleurt oranje + Beautygloss party

Afgelopen maandag, op koningsdag, liet ik jullie mijn nagels zien en deelde ik mijn plannen voor deze dag. Zo gepland, zo gedaan. Ik ben met een vriendinnetje naar Amsterdam gegaan en we hebben een hoop gezien. En ik heb aardig wat vast gelegd. Vandaag een fotografie blogje met het resultaat van de oranje gekleurde stad tijdens koningsdag en uiteraard wat ik er van vond.
Maandag om half 11 stapte ik uit de bus en ging ik opzoek naar vriendinnetje Merel. Ze had me geappt: 'Ik zit op een bankje bij de hoofdingang tussen de djembé spelers en mensen met gele borden op hun hoofd'. Oke, dacht ik nog, dat is wel te herkennen. Dat was het ook wel, vanaf ver hoorde je de djembé's al hun werk doen en zag ik al gele borden boven de menigte uitkomen. Alleen, er zijn wel meer bankjes bij de hoofdingang. Gelukkig liep ik eigenlijk zonder weten recht op het bankje af waar ze zat en konden we dus snel de stad in.
Oke, voor dat ik verder ga; normaal is Amsterdam een van dé steden om te shoppen, deze dag was Amsterdam dé stad om koningsdag te vieren. Ik denk dat je je best wel kunt voorstellen dat het dus behoorlijk druk én oranje was. Overal zag je mensen met gek geschminkte gezichten, fel oranje shirts, broeken en de stad was versierd oranje vlaggetjes en kraampjes.
Omdat we allebei geen flauw idee hadden hoe we lopend bij het Vondelpark zouden kunnen komen, besloten we het eerste stuk achter de meute aan te lopen. Maar ja, als je de bordjes niet kunt vinden en je navigatie of wegwijs vermogen niet zo goed is, kom je simpelweg niet ver. Dus besloten we bij Rembrandt plein toch maar even de navigatie(!) erbij te pakken. Gelukkig zijn we er met een aardige omweg toch gekomen.
Het Vondelpark was, zoals verwacht, vol gezaaid met mensen die voornamelijk hun 'troep' wilde verkopen. Gelukkig, stonden buiten de vele mensen die het een en het ander van de zolderkamer hadden getrokken, er ook nog mensen met echt leuke spullen. Zoals zelfgemaakte dingen en dingen die ze echt speciaal voor deze gelegenheid hadden aangeschaft. Zo ook een vriendinnetje van Merel waar we natuurlijk even langs gingen. Naast de vrijmarkt was er ook nog van alles te bewonderen; kinderen die dansjes deden midden in het pad, kinderen die een instrument bespeelde en ook een jongetje dat denk ik nog geen 6 jaar oud was dat even vanachter zijn drumstel het hele Vondelpark bij elkaar rockte. Ja, dat er op koningsdag bij het Vondelpark wat te beleven valt; dat is in ieder geval zeker!

Eigenlijk wilde we ook nog naar de Jordaan, maar aangezien we (weer) geen idee hadden hoe we daar zouden komen, zijn we terug gegaan naar het Centraal station. Ik had namelijk gelezen dat er op de NDSM werf ook van alles te beleven viel. Dus zijn we met de pond (die trouwens ook absurd vol was) het IJ overgestoken. En inderdaad ook daar was het voornamelijk oranje en stond het behoorlijk vol met kraampjes en spelletjes voor kinderen. Na ook daar even een rondje te hebben gedaan, besloten we bij cafe Pllek (ook zeker een aanrader als je eens in de buurt bent), wat te gaan drinken. Je kon daar heerlijk aan het IJ in het zonnetje zitten. En dat was een fijne afsluiter van een leuke en gezellige koningsdag! Je hoeft namelijk helemaal niet lam te gaan om het gezellig te hebben:).
Hier onder nog even een paar foto's die ik gemaakt heb. Sommige vind ik nog verbazingwekkend goed gelukt voor een camera dat geen spiegelreflex is!


Deze onderstaande foto heeft Barbara HDR bewerkt, best gaaf he?
Ik wil even afsluiten met het volgende; aankomend weekend is eindelijk de Beautygloss party. Ik ga aanstaande zaterdag (2 mei) met Merel heen. Ik ben benieuwd; wie gaan er nog meer?
Let me know!
Hoe heb jij koningsdag gevierd en wat vind je van de foto's?

3 opmerkingen

 1. haha leuk!! :) Zo heb ik, ondanks mijn voedselvergiftiging, toch koningsdag nog een beetje meegemaakt!


  dankjewel!

  xx Bar

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een supergezellige bende! Hier in België lijkt dit ondenkbaar. Zo grappig, dat bootje op het water.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooie en gezellige foto's meid!
  Ik ben naar Kingsland festival geweest :)
  Liefs Lonneke

  BeantwoordenVerwijderen