Lifestyle | 7 smoesjes die je bedenkt vóór je naar de kassa loopt.

Een kleine twee weken geleden was ik aan het winkelen met mijn moeder en tante bij een vriendin van mijn moeder. Dit was in een winkeltje waar we met een kleine regelmaat even een bezoekje brengen. Toen we daar aan het rondsnuffelen waren viel mij iets op. We verzonnen bij ieder item dat we graag wilde kopen een ‘smoes’ waarvoor we het zouden kopen, of nee eerder waarvoor we het zouden gebruiken. Vandaag een paar hele herkenbare redenen waarom jij dat ene item wel kunt aanschaffen..


Normaal sta ik er niet zo bij stil omdat ik iemand ben die lang niet regelmatig nieuwe kleding aanschaft. Ik ben iemand die goed de portemonnee in de tas kan houden en hem een week of twee/drie weken niet tevoorschijn hoeft te toveren.
Echt shoppen? Dat doe ik één keer in de zoveel tijd en anders bestel ik wel wat via internet. Ook dit is dus maar zelden. Maar als we dan wel shoppen dan merk ik dat we al snel een reden met argument zoeken om dat ene item aan te schaffen. Dit gebeurt dan ook nog vaak onbewust. Ik besloot een paar leuke voorbeelden even op een rijtje te zetten, want ik weet zeker dat ik lang niet de enige ben die dit doet!

- Nagellak: ‘De lakjes die ik al thuis heb staan die zijn weer net even iets lichter en deze past goed bij dat ene nieuwe jasje dat ik laatst heb gekocht.’

- Schoenen: ‘Ik moet nieuwe schoenen want we gaan binnenkort daar en daar heen en dan moet ik wel leuke schoenen hebben die goed lopen. Tenslotte heb ik die nog niet genoeg.’

- Topje: ‘Dat bruine topje neem ik mee, die andere die is verkleurt en hij match goed met de nieuwe schoenen op een leuke broek!’

- Jasje: ‘Ah, dit jasje MOET ik hebben. Ik moet nog wat hebben om over dat ene topje aan te trekken dus dit past perfect.’ En dat je dan niet nog 100 andere jasjes in de kast hebt hangen, ben je dan ‘even’ vergeten.

- Broek: ‘Ook deze kan ik goed gebruiken. Boven dat jasje met die roze nagellak en dan een lichte spijkerbroek zoals deze. En daarnaast kan ik hem ook mooi aan naar een presentatie..’

- Sieraden, telefoon hoesje of een nieuwe make up product: ‘Ik heb salaris gekregen dus ik kan weer shoppen! Dit armbandje is té schattig om te laten liggen en dit telefoon hoesje; nee dat kan ik ook niet laten liggen want het is sale en ik kan wel een nieuwe gebruiken. Oh en mijn mascara die mag ik wel weer even vervangen voor een nieuwe, nu ik gevangen heb komt dat precies mooi uit..’

-  Vest: ‘Dit vest is perfect voor als het op vakantie aan de boulevard wat frisser wordt en daarnaast past hij ook mooi op die broek nog als nieuw in de kast ligt.


Wat is bij jou een veel voorkomende smoes die je gebruikt om een item aan te schaffen?

3 opmerkingen

  1. Haha, heel leuk geschreven! Vooral het excuus dat je een bepaald "item" nog nodig hebt voor een outfit, gebruik ik vaak.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zo herkenbaar maar ik heb het áltijd echt nodig!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Haha zo herkenbaar, en heel leuk geschreven! Ik gebruik ook veel te vaak smoesjes, maar ach..

    BeantwoordenVerwijderen