Lifestyle | Offline; Zentangle drawing

Ik zag het de laatste tijd steeds vaker voorbij komen op Instagram en Pinterest. Zentangle tekeningen. 
Tekeningen met ingewikkelde sjabloontjes en helemaal bestaande uit voornamelijk zwart en wit.
In eerste instantie dacht ik dat ik er toch geen geduld voor zou hebben tot ik er na eentje nog eentje wilde maken en er zelfs een boek voor besloot aan te schaffen. Vandaag vertel ik je waarom het zo leuk is!
Ik zal eerst even beginnen met het volgende; ik ben geen kunstenaar, kan alleen poppetjes met rondjes en met een lichaampjes bestaande uit lijntjes tekenen. Ik vind het vaak genoeg niet leuk en ben er dan ook snel weer klaar mee. Maar.. toen kwam ik dus Zentangle tegen. En inmiddels heb ik er een boek voor aangeschaft en is mijn derde pakje pennen aangebroken..
Simpel, leuk en je wordt er onwijs rustig van
Het is eigenlijk onwijs simpel maar je kan er zó ontzettend veel mee. Het is niet meer dan je bepaalde patronen te herhalen. Of dit nou alleen al simpele streepjes zijn (waar ik trouwens gek op ben) of rondjes met streepjes en hokjes; het kan allemaal want jij bent de baas! Het leuke hier aan is dat het dus echt zo simpel kan zijn als dat jij het maakt, je hoeft er geen kunstenaar voor te zijn of heel goed voor kunnen tekenen. Anders had ik het namelijk ook niet gekund.
Zentangle, ik wilde het proberen omdat ik even iets 'offline' wilde doen. En eerlijk is eerlijk; na dat ik klaar was voelde ik me wel helemaal zen. Hoe gek het misschien ook klinkt, maar doordat je zo gefocust bent en even helemaal nergens anders aan denkt, wordt je er wel zen van. In ieder geval, dat gevoel had ik na dat ik klaar was. En dat ik nog meer wilde doen, dat ook trouwens. 

Basisboek Zentangle
Hoewel ik er van overtuigd ben dat ik dit tijdelijk leuk vind, aangezien dat altijd zo is met dit soort dingen bij mij, kreeg ik toch die drang dat ik een boek met voorbeelden wilde bestellen er niet uit.
Zo in mijn hoofd, zo uitgevoerd en een dag later had ik het Basisboek Zentangle. Een boek waar stap voor stap wordt uitgelegd wat Zentangle is en welk gereedschap handig is om in huis te hebben.
Maar de belangrijkste reden waarom ik hem bestelde is omdat er een mega tangle bibliotheek in zit. Een bibliotheek met aardig wat verschillende tangles stap voor stap uitgelegd. En weetje? IK VIND HET LEUK!

Try it! 
Voor diegene die ook eens gewoon even iets 'offline' willen doen, of het gewoon leuk lijkt om dit te doen zou ik het gewoon aanraden om het dan ook te doen. Je hoeft niet de professioneelste spullen in huis te hebben, die heb ik tenslotte ook niet. Ik doe het met HEMA fineliners en simpel A4 papier. Daarnaast kun je hele leuke voorbeelden en tutorials vinden op internet. Als je op pinterest Zentangle intypt kom je bladzijdes vol tangles tegen; geweldig! Ook met de hastag Zentangle kom je heel veer in Instagram. Echt de mooiste zentangle drawings komen voorbij!

Kende jij dit Zentangle tekenen al?

2 opmerkingen

  1. Ik kende het al, mijn moeder kwam er ooit mee aan en sinsdien vind ik het echt heel leuk om te doen! Ik teken alleen te weinig!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dit lijkt me best leuk inderdaad! Doet me denken aan de mandala's die wij vroeger op de basisschool graag inkleurde!

    BeantwoordenVerwijderen