Lifestyle | Waarom Racoon leuk, hip en vooral héél cool is!

Afgelopen zaterdag avond, na een lang dagje werken, ging ik de Bloggerslist door. Daar stuitte ik op een blog van Patricia die ging over 'je laten inspireren door muziek' waar zij een paar leuke tips gaf om over muziek te schrijven. Dit bracht mij op een idee. Want ik ga binnenkort naar (of nou ja, binnenkort, als je eind November binnenkort kan noemen, wel ja) een concert. Een concert van een band die veel 'jongeren' van nu als 'artiesten voor 40 plussers' zien, ik heb het over Racoon. Vandaag vertel ik jullie waarom ik dit juist niet vind en hoop ik jullie te kunnen overtuigen.

Misschien is de zin 'artiesten voor 40 plussers' wel een klein beetje overdreven. Maar toen ik hoorde dat Racoon in het Ziggo Dome gaat spelen ben ik opzoek gegaan naar een gegadigde die met mij mee zou willen naar dit concert. En gek genoeg, de meeste die ik het vroeg en van mijn leeftijd zijn (-/+ 20), óf kennen Racoon niet, of vinden ze niet leuk of dan kreeg ik te horen dat hun ouders er van hielden en zij er dus voor geen goud naar toe zouden gaan. Vaag, want ik vind ze wel leuk, ben 20 en wil er maar al te graag heen.

Waarom ik ze wel tof vind
Voor ik je ga vertellen hoe het is afgelopen, wil ik je graag eerst uitleggen waarom ik ze wel leuk vind en wat hun muziek met mij doet. Want ik zal je eerlijk bekennen, dat ik ze goed vind dat is niet altijd zo geweest. Ik denk dat ik ze ben gaan 'volgen' sinds het nummer Liverpool Rain. Een mooi rustig nummer met een mooie betekenis. Daarna hoorde ik ze hier en daar wel eens op de radio en dan voornamelijk bij 3FM. Ze brachten nieuwe nummers en albums uit en eerlijk is eerlijk; ik werd steeds enthousiaster. Al de viel de druppel van dat ik hun muziek pas echt tof ging vinden laatst pas; er was een live show (volgens mij voor kinderkanker) waar Racoon live Brick By Brick speelde. Ik was er stil van, heel stil was ik er van. En ik vond het mooi. Sindsdien staan de albums in mijn offline afspeellijst in Spotify en luister ik ze dus bijna dagelijks. Dus dat ze niet goed zijn, of meer voor 'oudere' zijn, daar kan ik me totaal niet in vinden.

Racoon brengt muziek met gevoel, diepgang maar ook realistische teksten. Teksten waar jij en ik ons in kunnen herkennen of teksten die je aan het denken zetten. Dat vind ik mooi, want dan vind ik dat je écht muziek maakt. Natuurlijk; iedereen heeft zijn of haar eigen muziek smaak, maar ik wil alleen maar zeggen dat open staan voor iets nieuws helemaal niet verkeerd hoeft te zijn!

Hoe het afliep.. 
Maar om mijn verhaal en zoektocht naar een gegadigde voor dit concert en deze blogpost even nog leuker af te sluiten; Gelukkig en eigenlijk ook een klein beetje tot mijn grote verbazing wilde een klasgenootje wel met mij mee. Maar toen hadden we nog een probleem; we moesten de kaarten nog bemachtigen. Ik had namelijk zo'n voorgevoel dat het best wel eens heel snel kon gaan. En aangezien mijn klasgenootje en ik allebei die zaterdag moesten werken, konden we het zelf dus niet doen. Gelukkig heeft mijn moeder (met de nodige bloed, zweet en tranen) kaartjes kunnen bemachtigen. Weliswaar niet op de eerste rang (waar we uiteraard voor wilde gaan) maar voor de tweede rang. Aangezien het in het Ziggo Dome is, moet dat geen probleem zijn (bij Jonh Legend zaten we helemaal achteraan op de tweede rang en nog konden we het goed zien) en dus; GAAN WE NAAR RACOON. Al moeten we nog een klein half jaartje wachten tot het zo ver is..

Tot die tijd luister ik nog even lekker hun albums meer dan een miljoen keer en hoop ik jullie tot hetzelfde te kunnen aansporen. Hier onder nog even een paar van mijn favorieten:

Brick by Brick 

Shoes Of Lightning 

Liverpool Rain

Wat vind jij van Racoon?

2 opmerkingen

  1. Hier nog een fan van Racoon! Ik ga alleen niet naar hun concert in de Ziggo Dome. Ik wacht tot ze in een theater hier in de buurt komen. :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nog een fan van Racoon! zulke mooie muziek!

    BeantwoordenVerwijderen