Lifestyle | Yay or nay: Magazine voor en door bloggers?

Het spookt al een tijdje door mijn hoofd; een magazine met bloggers maken die speciaal vóór bloggers is. Er zijn namelijk al aardig wat boeken op de markt die zijn geschreven door bloggers, maar zo ver ik weet nog is er nog niet een magazine dat geschreven en gemaakt is door bloggers. Hoe vet zou het zijn als wij dit met een groepje 'kleine' bloggers zouden kunnen waarmaken? Vandaag leg ik uit wat ik precies in gedachten heb en hoe ik het voor mij zie, maar ben ik ook benieuwd of hier animo naar is! Lees je mee?
Ik ben gek op tijdschriften. Het bij zet tafeltje op mijn kamer is bezaaid met allemaal tijdschriften. Van de Linda tot de Cosmopolitan, de Fashionista of een fotografie magazine, van alles wat zit er tussen. Toch ontbreekt er één ding; een magazine dat is geschreven én gemaakt door bloggers. Er zijn genoeg magazine die mede door mogelijk met bloggers zijn gemaakt, maar helemaal door bloggers, dat heb ik nog niet voorbij zien komen. En daarnaast, de bloggers die je vaak in magazine's ziet verschijnen zijn grote bloggers, niks mis mee, maar er zijn genoeg kleine talentvolle bloggers die dezelfde aandacht mogen krijgen!

Hoe kwam ik op het idee?
Ik zal eerst even beginnen bij het begin; Afgelopen periode heb ik op school met een groepje van zes personen een magazine gemaakt. Ondanks dat het een ontzettend stressvolle en periode was omdat er een deadline (uiteraard) aan vast zat, vond ik het wel onwijs tof om te zien hoe alles in zijn werking ging. Van het contacten van personen voor een interview tot het zoeken van informatie voor een achtergrond verhaal of het indelen van de pagina's in Indesign (Adobe programma) en het schieten van foto's. Alles kwam er bij kijken. En het leuke is; uiteindelijk heb je je eigen magazine in handen. Hoe gaaf is dat?!

Nu zat ik al een tijdje met een idee in mijn hoofd om iets te proberen, iets te doen/maken met andere bloggers in de zin van een groeps-blog (waar er al meerdere van zijn) of een Ebook schrijven (waar er ook al meerdere van zijn). Omdat van deze beide categorieën er al meerdere van zijn, is dit al gauw niet meer uniek. Toen bedacht ik me dat er nog geen magazine is (tot zo ver ik weet, misschien is hij er wel maar heb ik hem gemist, let me know!) dat geheel gemaakt en geschreven is door bloggers..

Maar wat is dan de bedoeling? Hoe zie ik dit (voor nu) voor me?
Als ik heel eerlijk ben heb ik nog niet een concreet plan. Dit ook omdat ik eerst wil kijken of er wel animo voor is. Maar het idee is dus eigenlijk dat ik met een groepje bloggers een magazine ga maken. Van de cover tot de colofon en dan uiteraard de inhoud. Van het indelen tot het schrijven van artikelen en het maken van beeld. En dat allemaal door, voor, en over bloggers en bloggen.

Een aantal ideeën die ik dan aan artikelen zou hebben zijn interviews (uiteraard!) met bloggers, columns door bloggers, tips en trucs voor beginnende en gevorderde bloggers, maar bijvoorbeeld ook een kijkje bij bloggers thuis of op de werkplek. Dit zijn enkele voorbeelden want als ik wil kan ik zo nog wel even door gaan, haha. Er is gewoon zoveel over het bloggen en over bloggers te vertellen, waarom zouden we dit allemaal niet samen kunnen bundelen in een magazine?

Wat vinden jullie en wie zou dit waar willen maken?
Ik heb hier boven een beetje mijn idee rondom een magazine voor en door bloggers geschetst, nu ben ik heel benieuwd wat jullie hier van vinden. Zou er animo voor zijn om dit te lezen en of te maken?
Als we dit echt gaan doen, wat zou jij er dan graag in willen lezen (naast mijn bovenstaande ideeën)? En wie zou er dan aan mee willen werken? Als je er écht aan mee zou willen werken, laat dan even je email adres achter zodat ik contact kan opnemen als er genoeg animo is.

Ps: Dit is alleen nog een blogje ter inventarisatie. Maar als er minimaal 5 mensen zijn die bereid zijn om hier aan mee te werken en dit samen met mij tot iets moois te maken, dan ga ik het doorzetten en kun je dus een mailtje verwachten. 


Ik hoor graag wat jullie er van vinden en of er bloggers(!) zijn die er dan ook écht aan mee zouden willen werken! 

- Bloglovin - Twitter - Instagram - Facebook -

13 opmerkingen

 1. Zoals ik al op Twitter zei lijkt het me superleuk! Mijn mail: info@mainlymarlot.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik doe mee! Voor school maak ik ook magazines, dus helemaal toppie!
  Liefs, Susan
  ishootlovee@live.nl (maar je hebt mijn mail al ;))

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Super leuk idee! Ik heb voor school vorige periode een tijdschrift over mode moeten maken en vond dat iig super leuk om te doen! Dit is mijn mail ookal heb je die al (de mail over mijn opleiding komt er nog aan) info@invisiblecreations.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk, ik doe graag mee! Mailen kan naar info@mariscakenter.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een gaaf idee! Ik zou eventueel wel mee willen werken. (Ik studeer Communicatie, past goed in mijn straatje) artisticstateofmind@outlook.com

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het klinkt wel boeiend! Als je belgische input wilt, dan ben ik je vrouw ;-)
  annelorelehouck@hotmail.com

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Jaaa wat een leuk idee. Lijkt me super leuk om samen te brainstormen en aan iets te werken.
  Count me in! info@ikbengewoonik.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Het lijkt me leuk om te doen. Ik ben gespecialiseerd in columns en recepten. kimvigneron@hotmail.com

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Er gaaf idee! Wellicht ook van de grotere blogonderwerpen (beauty, fashion, gadgets, films, boeken) één artikel elke keer? Want enkel en alleen over bloggen lijkt mij best lastig en snel zakelijk een 'saaiig' worden. Voor gadgets, films en tech wil ik me best aanmelden! Sorayavindt@gmail.com

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Dit is echt een super leuk idee! Ik studeer momenteel DTP (niveautje lager van grafisch vormgeven) en ga volgend schooljaar redactie medewerker studeren. Ook werk ik al 2,5 uur om de week bij een klein regionaal magazine, dus als je wilt mag je me mailen op manonbongers@outlook.com

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik zou héél graag mee willen werken! M'n mailadres is riannevanbaarsen@msn.com. Hoop dat 't wat wordt! X

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ik zou het echt super vinden! Mijn mail Sabrina_@live.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Ik vind het een tof idee. Als je mannelijke input van een dertiger wilt: laat maar horen.

  BeantwoordenVerwijderen