Toffe opleiding | Creative communicatie aan het Sint Lucas

Het is zaterdag dus dat betekend dat er een nieuwe opleidingen op de planning staat. Deze week is Eline  aan de beurt en verteld zij over haar opleiding Creative Communicatie die ze volgt aan het Sint Lucas (locatie Boxtel). Benieuwd wat deze nogal brede opleiding inhoud en welke vakken je zo al krijgt? Eline verteld het jullie allemaal! 
Welke toffe opleiding volg je en waarom vind je deze tof?
Ik volg een ‘creative community’ opleiding, waar verschillende richtingen in zijn. Ik koos media, vormgeving en communicatie. De school is enorm tof omdat je alleen maar creatief bezig bent en van alles wat leert. Je voelt je enorm vrij en er is geen leraar-leerling relatie. Je bent allemaal gelijk waardoor er een hele fijne werksfeer ontstaan.

Welk niveau is het, hoe lang duurt hij en hoe lang ga je in totaal op stage? En uiteraard, waar moeten we aan denken bij stage tijdens deze toffe opleiding (waar kun je stage lopen ect)?
Het is een niveau 4 opleiding op het MBO. De opleiding duurt 4 jaar waarvan je een jaar (2 keer 6 maanden) op stage bent. Je zit elke dag van 09:00 tot 16:00 op school behalve op vrijdag, dan ben je klaar om 13:15.
Na je na het eerste jaar je richting hebt gekozen:
VPP (styling)
PIE (Projectbegeleider interieur & Exterieur)
SWD (standbouw & Décor)
MV (media vormgeving/Grafisch ontwerper)

Kun je voor die richting een stage kiezen. Bij styling kan je een winkelraam inrichten, een model aankleden bij een fashion shoot, en nog veel meer. Bij PIE kan je stage lopen bij een bedrijf die bijvoorbeeld gespecialiseerd is in architectuur. Bij SWD kan je stage lopen bij een bedrijf die stands maakt voor een beurs, of een podium voor een festival. Bij MV kan je stage lopen bij een bedrijf die posters/flyers/cd-covers/websites maakt voor bedrijven waar ze opdracht van krijgen.
Dit zijn maar kleine voorbeelden, want het is ontiegelijk breed!

Waar word je voor opgeleid tijdens deze opleiding?
Zoals ik al zei, zijn er verschillende richtingen. Dus per richting verschilt dit! Maar in het algemeen wordt je opgeleid als een sterkte, zelfverzekerde, zelfstandig ondernemer.
Welke vakken krijg je zoal en wat zijn naast de basis vakken (Eng, NL & rekenen) zowel de hoofdvakken?
De hoofdvakken van het jaar waar ik nu in zit zijn: Leeromgeving (de dagen zijn verdeeld in twee helften, waarvan een helft leeromgeving, hier werk je aan projecten en periode opdrachten. En de andere helft zijn trainingen, oftewel lessen) ook heb je visualiseren, fotografie, digitale vaardigheden, economie, studieleerbegeleiding. En elke vrijdag heb je workshops!

Wat vind jij het leukste aan de opleiding?
De vrijheid, de variatie, dat je niet als leerling wordt gezien en dat je zoveel gewoon mag DOEN. Je bent eigenlijk altijd bezig en zit nooit in de boeken. Voor iemand die, zoals mij, niet goed is in leren maar wel erg slim/goed is in dingen ondernemen is dit perfect!

Zijn er nog door studeer mogelijkheden?
Voor elke richting zijn er door studeer mogelijkheden, maar je kan ook na je MBO diploma gaan werken.

Aan wie raad je deze opleiding aan?
Ik raad deze opleiding aan aan iedereen die iets creatiefs wilt doen, die een dromer is, maar ook er voor klaar is aan de bak te gaan. Voor mensen die willen klaargestoomd worden voor de creatieve wereld en uit hun schulp willen kruipen en zichzelf willen laten zien! (En mensen die van enorm leuke feestjes houden, de schoolfeesten zijn geweldig! Het is een schande als je ze mist -haha- )

Ga je als je klaar bent nog verder studeren of ga je opzoek naar een baan? Als je nog verder gaat studeren; wat is je toekomst droom wat betreft je carrière? Als je opzoek gaat naar een baan; waar lijkt het jouw tof om te gaan werken?
Ik wil heel graag verder studeren! Ik weet alleen nog niet wat, want ik heb zoveel ideeen in me hoofd. Ik wil heel graag voor mezelf werken of voor een groot bedrijf, denk aan magazines zoals vogue of juist Trasher. Ik heb zoveel dromen die ik nog wil verwezenlijken, dus ik ga ervoor!

Fleur: Wat lijkt mij dit een toffe opleiding; in eerste instantie dacht ik dat het mijn eigen opleiding maar dan met een andere naam was, maar na dat ik verder ging lezen is dit nog breder! Ontzettend tof! 

Zou zo'n creatieve opleiding iets voor jou zijn?

 Beeld: Aangeleverd door Eline

1 opmerking

  1. Het was superleuk om te doen! Dankjewel voor de mogelijkheid om iets over mijn opleiding te schrijven.

    Liefs,
    Eline.

    BeantwoordenVerwijderen