Toffe opleiding | IEMES CO

De tweede opleiding voor deze mooie zaterdag is de opleiding van blog vriendinnetje Susan. 
Susan is altijd al onwijs enthousiast over deze opleiding, dus toen ze mijn oproep voorbij zag komen wist ze niet hoe snel ze moet reageren.
Benieuwd waarom Susan zo enthousiast is over haar opleiding IEMES CO?


Welke toffe opleiding volg je en waarom vind je deze tof?
De opleiding die ik volg heet International Event Music Entertainment Studies, Communication. Afgekort tot IEMES CO.

De opleiding is tof omdat ik er mijn ei volledig in kwijt kan en de opleiding erg veel mogelijkheden en kansen biedt. We hebben zelfs een eigen tv studio, radio studio en tijdschrift waarbij je als excellentie traject kan werken. Wat er gemaakt wordt in de tv studio wordt ook echt uitgezonden op omroep Tilburg, waar mijn studie zicht bevindt. De radio is een online zender en het tijdschrift is voor de afgestudeerden.

Verder zijn er nog besturen waar je lid van kan worden. Met het bestuur organiseer je regelmatig evenementen. We hebben vaak feestjes en gaan ook op reis met de studie. Super leuk natuurlijk!

Nog iets leuks trouwens. In jaar 1 krijg je vier keer in het jaar een IEMES WEEK. In deze week komen mensen uit het vakgebied vertellen over zijn of haar ervaringen. Elk jaar is er dan één gastdocent van het jaar, die alle vier de weken komt. Verder wisselen de andere sprekers per week af. Dit jaar is de gastdocent Jan Kooijman. Verder zijn ook Angela Groothuizen en Winston Gerschtanowitz gastdocent geweest.


Welk niveau is het, hoe lang duurt hij en hoe lang ga je in totaal op stage? En uiteraard, waar moeten we aan denken bij stage tijdens deze toffe opleiding (waar kun je stage lopen ect)?
Het niveau van de studie is HBO en in het totaal ben je 4 jaar bezig. In het eerste en tweede jaar zit je lekker in de lessen in Tilburg. In jaar drie ga je een stage en minor volgen. Dit mag uiteraard ook in het buitenland gedaan worden. In jaar vier volg je een halfjaar weer lessen en het andere halfjaar heb je weer een stage. Deze mag ook weer in het buitenland.

Je kan voor je stage op diverse plekken terecht komen. Het leukste dat ik gehoord heb is dat iemand stage had gelopen bij All You Need Is Love.

Waar word je voor opgeleid tijdens deze opleiding?
Ik word opgeleid tot een communicatie deskundige gespecialiseerd in de communicatie voor de entertainment branches.

Welke vakken krijg je zoal en wat zijn naast de basis vakken (Eng, NL & rekenen) zowel de hoofdvakken?
Ik krijg geen Nederland en rekenen, haha. Ik krijg vakken als communicatie praktijk, communicatie theorie, concepting, visuals/media design, bedrijfseconomie en marketing.

Wat vind jij het leukste aan de opleiding?
Geen idee eigenlijk. Uiteraard de vriendinnen die je maakt. Maar verder ook wel gewoon dat mijn studie een heleboel te bieden heeft.

Zijn er nog door studeer mogelijkheden?
Mijn studie is op HBO niveau en er is niets op Universiteitsniveau dat er op lijkt. Overigens is mijn studie in Tilburg, IEMES CO, de enige in Nederland.

Aan wie raad je deze opleiding aan?
Iedereen die communicatie leuk vindt maar toch ook echt een creatieve kant heeft waar die iets mee wil doen.

Ga je als je klaar bent nog verder studeren of ga je opzoek naar een baan? Als je nog verder gaat studeren; wat is je toekomst droom wat betreft je carrière? Als je opzoek gaat naar een baan; waar lijkt het jouw tof om te gaan werken?

Als ik klaar ben met mijn studie wil ik graag gaan werken. Het liefst bij een tijdschrift of bij de tv. Hopelijk kan dat!

Kende jij deze opleiding al?


Geen opmerkingen