Toffe opleiding | Marketing & Communicatie aan The New School in Amsterdam

De eerste opleiding van vandaag is een opleiding die je best veel voorbij ziet komen, maar dan is deze net weer even een klein beetje anders. Anders omdat iemand erover verteld die al is afgestuurd, maar ook omdat een mindere bekendere school is. Vandaag verteld Eva namelijk over de opleiding Marketing & Communicatie die zij volgde aan The New School in Amsterdam. Benieuwd naar haar verhaal, ervaringen en het resultaat van het volgen van deze opleiding? Eva vertelt je alles!Welke toffe opleiding volg je en waarom vind je deze tof?
Ik heb Marketing & Communicatie gestudeerd aan The New School in Amsterdam. Dit is een kleine particuliere school die gericht is op persoonlijke aandacht voor de student. Lessen in groepjes van ongeveer 10-12 studenten is heel anders dan in een grote collegezaal. Voor mij was dit perfect, ik ben een mensen-mens en vond het persoonlijk contact met de leraren en andere studenten heel erg prettig. De directeur van de school kwam ik meerdere keren per dag tegen en zei dan vrolijk: “Buenas Quees-si!”. Hij heet Kees...

Welk niveau is het, hoe lang duurt hij en hoe lang ga je in totaal op stage? En uiteraard, waar moeten we aan denken bij stage tijdens deze toffe opleiding (waar kun je stage lopen ect)?
De opleiding is HBO niveau. In het totaal ga je 2x ongeveer 5 maanden op stage. Ik had zelf vrijstelling voor de eerste stage, omdat ik al veel werkervaring had (ik werkte voordat ik ging studeren 5 jaar bij o.a. een grote evenementen organisator). Mijn afstudeerstage heb ik gelopen bij een communicatie & marketingbureau. Super leuk meedenken met campagnes voor bedrijven. Uiteindelijk heb ik mijn scriptie door omstandigheden toch niet geschreven bij mijn afstudeerplek, maar heb een onderzoek gedaan naar het imago van de makelaardij in Amsterdam en een aantal verbeteringsoplossingen bedacht en uitgewerkt.  Ik werkte toen 2 dagen per week voor Recourt Makelaars en die hebben mij enorm geholpen met het daadwerkelijk DOEN (ik had inmiddels een baby en dat was nogal een verandering!).
Klasgenoten zijn voor hun stage of uiteindelijke werk terecht gekomen bij o.a. Mattel (BARBIE, a.k.a. every girls dream!), Cosmo Girl en Burberry.

Waar word je voor opgeleid tijdens deze opleiding?
Eigenlijk past deze opleiding bij bijna elk bedrijf. Je leert de verschillende manieren van communiceren – dat klinkt misschien gek, maar de manier waarop je iets communiceert is heel belangrijk. Een voorbeeld hiervan vind ik dat je bijvoorbeeld de geboorte van een kind nog steeds aankondigt met een mooi kaartje (althans de meeste ouders wel!), dat terwijl we in zo’n digitale wereld leven. Kennelijk hechten mensen dus nog steeds waarde aan de manier waarop je iets overbrengt.
Een van de redenen dat ik voor The New School koos, was dat ze ook heel veel aandacht gaven aan schrijven. Ik ben blogger geworden, dus ja... Drie keer raden waar mijn hart ligt!

Welke vakken krijg je zoal en wat zijn naast de basis vakken (Eng, NL & rekenen) zowel de hoofdvakken?
De basisvakken als Nederlands en Engels zijn heel erg uitgebreid. Zo krijg je journalistiek en English writing, wat echt totaal andere vakken zijn dan Nederlands en Engels. Daarnaast heb ik ook Spaans en Frans gedaan, super cool dat die mogelijkheid er ook is. En ja... Fotografie, economie, marketing, financien (vond ik heel leuk!) psychologie en nog veeel meer!  Het beste is dan echt even een kijkje te nemen op de website van TNS zelf à http://www.thenewschool.nl/vakken


Wat vind jij het leukste aan de opleiding?
Ik was 24 toen ik begon met de opleiding en in mijn jaar een van de oudsten. Maar, we waren voor het grootste gedeelte gelijk gestemd – iedereen wilde er wat van maken. Natuurlijk zijn er altijd een paar studenten die de kantjes er vanaf lopen, maar de meesten deden echt hun best. Ik wilde opeens graag een hoger cijfer halen dan mijn medestudent en als het was gelukt vond ik dat leuk, maar mijn klasgenoot gunde het mij en andersom ook. Een gezonde competitie! Ik had dat nog nooit op een school meegemaakt, de gezamenlijke drive om er iets van te maken.  Ik ben nu 30, heb een dochter van 2,5 en mijn eigen bedrijf. Toch kom ik nog regelmatig bij de school langs, om advies te vragen of gewoon even buurten. Bij welke andere HBO-opleiding heb je dat nou?

Zijn er nog door studeer mogelijkheden?
Je kan ervoor kiezen om daarna een master te doen, ik heb dat zelf niet gedaan en weet ook niet precies wat de mogelijkheden zijn.

Aan wie raad je deze opleiding aan?
Ik raad deze opleiding aan, aan mensen die misschien niet helemaal weten wat ze willen, maar waar veel van de vakken hen aanspreken. Dat doe ik omdat je zoveel kanten op kan en de school heel erg met je meedenkt.
Belangrijk is wel dat je serieus bent, naast dat deze opleiding veel geld kost, haal je eruit wat je er zelf in stopt. Misschien geldt dat voor alle opleidingen wel een beetje, maar voor mij voelde dit echt als een buitenkans.

Ga je als je klaar bent nog verder studeren of ga je opzoek naar een baan? Als je nog verder gaat studeren; wat is je toekomst droom wat betreft je carrière? Als je opzoek gaat naar een baan; waar lijkt het jouw tof om te gaan werken?
Ik ben inmiddels ongeveer 2 jaar geleden afgestudeerd en ben ruim 1 jaar geleden begonnen met mijn blog. Op dit moment schrijf ik even niets, want ik ben mijn website aan het ombouwen. Ik wil het meer in een nieuwsvorm gieten zodat ik ook meer kanten op kan. Ik verwacht dat hij rond 15 april wordt hergelanceerd.
Ik doe kleine freelance online marketing klussen en ben ook bezig een B&B op te starten. Ik werk ook nog voor mijn vader en val zo nu en dan in bij Recourt Makelaars als een van mijn ex-collega’s ziek is of op vakantie gaat. Als laatste werk ik af en toe ook nog voor mijn vader, die ook in het vastgoed zit. Ja, ik ben nog steeds een manusje van alles en zo gaat het ook niet vervelen!
Als je benieuwd bent wat ik allemaal uitspook, kan je natuurlijk altijd even een kijkje nemen op mijn website à www.mrsanchelon.com ;)


Voor degenen die dit lezen en nog een studiekeuze moeten maken: bedenk goed waar je hart ligt, maar ook waar werkmogelijkheden liggen! En ook, hoe belangrijk is geld voor je? Het is een vraag die bijna taboe is, maar feit is dat als je archeologie gaat studeren, de kans vrij klein is dat je later met een Ferrari zal rond rijden... Succes aan allen. Voor vragen over mijn loopbaan mag je altijd mailen naar info@mrsanchelon.com

Fleur: Thanks Eva voor je ontzettend uitgebreide antwoorden bij de vragen en uiteraard de speech voor mensen die het nog niet goed weten! Ik hoop dat je mensen hebt kunnen enthousiasmeren over deze opleiding of anders wel over deze niet zo bekende school, mijn dank is groot! 

Lijkt de opleiding Marketing & Communicatie aan The New School in Amsterdam jouw wat?

1 opmerking

  1. Ik studeer Communicatie aan de HZ in Vlissingen, mijn klas heeft 21 personen en heel soms heb ik nog iets met de andere klas. Maar over het algemeen ook geen grote colleges zoals je vaak ziet. Vind ik ook wel fijn!

    BeantwoordenVerwijderen