Fotografie | Macro fotografie met de omgekeerde lens in de tuin

Vorig jaar plaatste ik al eens een blogje over Macro fotografie met de omgekeerde lens op LBF. Afgelopen zondag heb ik van de zon genoten maar ook van het feit dat de bloemetjes er weer prachtig bij staan. Dit wilde ik graag vast leggen door middel van macro fotografie met een 18-55 lens. Benieuwd hoe ik dit heb gedaan en wat het resultaat is geworden?
Fotografie vindt ik leuk, maar in de zomer (of bij lekker weer met een fijn zonnetje) vind ik 2 maal zo leuk. Alles kleurt net even wat mooier en alle mooie bloemetjes komen je tegemoet!
Vandaar dat ik afgelopen zondag mijn camera tevoorschijn toverde en er mee een rondje door de tuin maakte om wat mooie bloemetjes vast te leggen.

Na de foto's zal ik even kort uitleggen hoe je dit doet, maar eerst de foto's:Hoe doe je macro fotografie met een 18-55 kitlens?
Door de lens om te keren (zorg wel dat hij bij het streepje van 55mm staat) en deze voor het gat waar hij normaal gesproken in je body steekt vast te houden (er wel tegen aan anders krijg hem niet scherp) en te zoeken naar het juiste punt, kun je zulke bijzondere foto's te krijgen. Het is niet de makkelijkste manier, het is ook best onhandig, maar als je het eenmaal door hebt is het zo ontzettend leuk om er mee te experimenteren! Zo zie je maar weer dat niet altijd overal een macro lens voor nodig is, alhoewel; hij staat nog steeds op mijn verlanglijstje!

Ik zou zeggen; ga naar buiten en probeer het uit! Het is even oefenen, maar als het eenmaal lukt..

Wat vinden jullie van deze manier van macro fotografie? 

8 opmerkingen

 1. Wat een onwijs mooie foto's heb je gemaakt, bedankt voor het delen van hoe je ze maakt! <3 Ik ga denk ik morgen maar eens aan de bak buiten. :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik wist helemaal niet dat dat kon. Gaaf resultaat hoor!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Als ik even nieuwsgierig mag zijn: welke fotocamera heb je precies? Ik ben al een tijdje op zoek naar een reflex camera, maar ben niet zo technisch aangelegd op dat gebied :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hi Celine!

   Ik gebruik de Canon 600D, wat ik een hele fijne camera vind!

   Liefs,
   Fleur

   Verwijderen
  2. Bedankt voor je reactie! Ik ben ook van plan een Canon aan te kopen. Hopelijk kan ik er een beetje mee werken haha :-)

   Verwijderen