Lifestyle | 6 boeken die je niet kan missen

Een boek lezen, dat is iets wat ik de laatste tijd weer met regelmaat doe. Even lekker in 'andermans' leven kruipen en je helemaal afsluiten. Dit is iets wat ik heel lang niet meer had gedaan. En weetje? Ik vind het fijn! Want er zaten toch wel hele grote aanraders wat betreft boeken bij. Daarom vandaag een lijstje met boeken die je écht gelezen moet hebben!
Op dit moment heb ik net een Engels boek uit (lees gister avond) gelezen. In tegenstelling tot Nederlands, waar ik twee boeken kreeg aangewezen (die ik je overigens niet ga aanraden want er leek geen einde aan te komen), mochten we bij de Engelse les wel zelf een boek kiezen. En weetje? Ik denk dat ik, het boek wat ik nu uit heb, jullie ook ga aanraden. Want ondanks dat ik helemaal niet goed ben in Engels; snap ik dit verhaal en vind ik het een leuk verhaal. En ik kan je vertellen; dat gebeurt niet vaak als ik een boek MOET lezen, laat staan in het Engels. Maar goed, mijn lijstje met boeken die je zeker eens moet lezen:

- Verkikkerd en Verslingerd (Lisette Jonkman)
Als je even gewoon in een feel good verhaal wil duiken mét humor, dan zit je sowieso bij Lisette Jonkman al goed. Ik had vóórdat ik deze boeken ging lezen nog geen van haar boeken gelezen. Ik had alleen maar leuke en positieve verhalen gelezen en gehoord over haar geweldige schrijfstijl. Na dat ik deze boeken had gelezen, kon ik dit alleen maar beamen. Want wat een fijne en heerlijke boeken zijn dit. Want hoewel er in Verslingerd iets minder leuke gebeurtenissen plaats vinden, heb ik hem toch nog met een glimlach uitgelezen. En wat betreft het inleven en mee voelen met de personages; daar is Lisette ook een expert in. Ja Voor een goed boek voor op het strand kan ik je zeker deze twee boeken aanraden.
(Lees hier de blogpost die ik over Verkikkerd schreef).

- Sterrenhemel (Colleen Hoover) 
Misschien kunnen de diehard volgers (zijn die er?) zich nog wel herinneren dat ik een kleine twee a drie maanden geleden helemaal op een roze wolk zat nadat ik een boek had gelezen. Dit was het boek Sterrenhemel. Een boek dat mij zo hard en diep gepakt heeft en waar ik nu nog steeds heel hard van onder de indruk ben. Het was niet een doorsnee liefdes verhaaltje, het is een verhaal dat veel dieper en verder gaat dan dat. Daarnaast gebeuren er dingen die ik persoonlijk niet zag aankomen en waardoor ik dus letterlijk boos werd om wat er gebeurde. Ik kan je vertellen; als dat gebeurt dan doet een schrijver iets wel héél goed. Kortom; heb je even zin in een geweldig goed boek en ben je bereid om je even helemaal af te sluiten omdat ik je kan verzekeren dat je voorlopig nergens anders meer aan denkt? Dan raad ik je Sterrenhemel zeker aan!
(Lees hier de blogpost die ik over Sterrenhemel schreef)

- Torn (K.A Robinson)
Torn is het boek dat ik voor de Engelse les lees. Ondanks dat het een Engels boek is en ik lang niet alle woorden kende (en dus ook wel wat dingen heb moeten opzoeken), kan ik toch echt wel zeggen dat ik dit een goed boek vind. Juist omdat het makkelijk engels is, anders zou ik er niets van snappen en omdat het best wel een fijn verhaal is. Het heeft misschien zelfs wel iets weg van Sterrenhemel. Misschien dat ik daarom juist wel leuk vindt. In ieder geval; voor een makkelijk maar wel leuk engels boek kan ik je dit boek ook zeker aanraden!

- Hot Shot (Jennifer Brown) 
Voor een fijn Nederlands boek met een Amerikaans verhaal kan ik je Hot Shot aanraden. Een boek dat zich op een Amerikaanse wijze afspeelt, ik kan niet precies uitleggen, maar laten we het er op houden dat het je dit alleen ziet in films. Toch gebeurt dit ook in het echte leven en zelfs hier in Nederland zal het ook wel een voorgekomen zijn. Een boek met een ijzersterk verhaal dat je ook nog eens heel hard aan het denken zet. Ook deze kan ik je aanraden!

- De kraamhulp (Esther verhoef)
Het een-na laatste boek is een boek wat ook zeker niet kan missen uit deze lijst; De Kraamhulp. Een van de weinige thrillers die ik gelezen heb aangezien ik er normaal gesproken niet zo van ben. Toch was en is dit een boek wat mij (ook weer) gepakt heeft en waar ik me helemaal mee heb kunnen laten slepen. Een boek met een hard randje maar wat zo ontzettend goed in elkaar steekt. Dit is trouwens geen goed boek als je zwanger bent of net bent bevallen, maar voor de rest kan ik het iedereen aanraden!

- Het Onvoltooide Kind (Brenda van Osch). 
Het laatste boek dat ik jullie wil aanraden is een boek dat iets serieuzer is. Het is heel iets anders dan de boeken die ik jullie hier boven aanraad. Waar de boeken van hier boven over liefdes levens en school story's gaan, is dit een verhaal over te vroeg geboren baby's en de behandelgrens van de te vroeg geboren baby's. Het gaat over Eva (het te vroeg geboren dochtertje van Brenda), waar haar verhaal wordt verteld, er in beeld wordt gebracht wat de gevolgen kunnen zijn van een te vroege geboorte en hoe het op dit moment is en gaat in Nederland. Niet alleen Eva komt in beeld maar ook andere kindjes, kindjes die het niet halen. Een bijzonder verhaal dus met een mooi maar ook zeker een serieus randje. Voor diegene die naar deze 'wereld' nieuwsgierig zijn kan ik je dit boek zeker aanraden!
(Lees hier de blogpost die ik over dit bijzonder boek schreef)

Dit waren de zes boeken die ik jullie met een heleboel zekerheid op mooie verhalen en liefde voor de personages wil aanraden! Boeken die mij aan het denken hebben gezet, maar ook waar ik heb om kunnen huilen of juist heel hard lachen. Gewoon zes ontzettend goede boeken die je eigenlijk niet kan missen!

Wat vind je van deze zes boeken, heb jij ze (of een of meerdere ervan) toevallig ook gelezen?
En aangezien ik bijna weer opzoek ben naar een nieuw boek; welk boek kun je écht aanraden? 


1 opmerking

  1. Fijne boeken, Ik ben vooral benieuwd naar het boek van Esther Verhoef. Ik ben helemaal dol op thrillers!
    Liefs Iep

    BeantwoordenVerwijderen