Lifestyle | Let's talk about.. The name of your blog!

Een blog beginnen is een heel leuk iets, je komt in een wereld terecht me een heleboel deuren. Maar voor je een blog begint gaat er toch wel het een en het ander aan vooraf. Vandaag wil ik het daarom ook hebben over het komen op een naam voor je blog. Ik vertel vandaag mijn 'story' en daarnaast ben ik ook ontzettend benieuwd naar hoe jij op de naam van je blog bent gekomen. Lees je mee?


Een blog beginnen is leuk maar het kan ook best een moeilijk zijn. Misschien is zelfs het beginnen van een blog wel het moeilijkste van het hele blog gebeuren. Je moet niet alleen gaan bedenken waarover je wilt gaan bloggen maar ook een naam waar je mee 'bekend' wilt staan. 

The story.. 
Sinds het begin (inmiddels alweer bijna 5 jaar geleden) heb ik onder 3 namen geblogd. Ik begon met 'Nails By Yeahfleur'. Toen postte ik zoals de titel al verteld alleen nog maar nagel gerelateerde artikelen. Later wilde ik toch meer en werd het Lifestyle and Art. Een vrij brede naam was het wel inderdaad, maar helemaal passend vond ik hem niet. De naam voelde niet aan als iets dan van mij was. Daarom besloot ik het iets dichter bij huis te zoeken. Vroeger als mij moeder me riep was het altijd 'La Bella' of iets in die richting. Omdat ik de naam persoonlijker wilde maken besloot ik er La Bella Fleur van te maken. Inmiddels zijn we 3 jaar verder en weet ik niet beter meer dan dat dit mijn plekje onder deze naam op het internet is.

Zoek een naam die makkelijk te onthouden is 
Ik denk dat een van de belangrijkste 'regel' (als je ze zo kunt noemen) is dat je een blog naam bedenkt of vind die makkelijk te onthouden is. Persoonlijk vind ik langere namen (vooral in het Engels) moeilijker te onthouden dan 2 woorden of iets makkelijks in het Nederlands. En vooral is het 'not done' als je een blog naam bedenkt met meer dan 5 woorden. Als ik zo om mij heen kijk en lees in blog land is 5 woorden wel de max wat betreft een naam een blog. Daarnaast moet je je ook goed bedenken onder welke naam je gevonden zou willen worden. Want dat is wat je uiteindelijk wilt; vindbaar zijn onder jouw (blog) naam! 

Nu ben ik even benieuwd: 
Hoe ben jij op de naam van je blog gekomen?
En heb jij nog handige tips voor naamzoekers? 

1 opmerking

  1. Heel simpel: Romana is mijn eerste naam en Chiara mijn tweede. :)

    BeantwoordenVerwijderen