Lifestyle | Tip: Foodwalhalla van Nederland in Rotterdam

Afgelopen woensdag bevond ik mij in Rotterdam voor een dagje shoppen in een andere stad met een vriendin. Naast het shoppen hebben we ook de markthal bezocht. Ook wel de food heaven voor alle foodies onder ons. Ik had mijn camera in de aanslag en laat je vandaag zien wat wij daar allemaal voor lekkers zagen en wedden dat je spontaan trek krijgt door al dat lekkers?
We moesten er bij Rotterdam Blaak uit want daar was het pal naast, dat was mij verteld. Het was er niet naast maar zat letterlijk boven het station. Je moet je even voorstellen; je stapt het station, kijkt op een nieuwe locatie even om je heen en ziet achter je (boven het station dus) een mega groot rond iets staan. Een hal met honderden kleine vierkantjes wat het dient als een mega raam. Ja, dat ding; die grote hal is de markthal van Rotterdam die gevuld is met mega veel leuke eettentjes en marktkraampjes.Omdat wij rond lunchtijd daar aankwamen (het was tenslotte vanaf Amsterdam toch nog dik anderhalf uur met de trein), besloten we eerst even ergens een broodje te gaan eten voor we daadwerkelijk een rondje zouden gaan lopen. We besloten bij de Delifrance een broodje te halen. Dit kan ik je trouwens niet aanraden; bij andere Delifrance filialen heb ik lekkerder gegeten. Maar goed, dat even terzijde. Het uitzicht dat we hadden (we hadden boven het tentje plaats genomen) dat was nog zo verkeerd niet zoals je op de foto's hier boven kunt zien:).


Na dat we onze broodjes op hadden zijn we een rondje gaan doen. We begonnen specifiek weer waar we binnen waren gekomen, anders zouden we later niet meer weten waar we liepen. Je moet je voorstellen dat, waar je ook kijkt, je alleen maar ETEN ziet. Van lekkere gewone en speciale broodjes tot allerlei soorten kaas, pasta's, nootjes en nog veel meer. Tussendoor zijn hier een daar wat kleine restaurantjes of is er een kookwinkel (waar je letterlijk voor alles wat je nodig kan hebben in de keuken, terecht kan) en een winkel met alleen maar Japanse gerechten. 


Buiten al de gerechten die ik hier boven al even opnoemde, hadden ze ook genoeg kraampjes met 'zoetigheid'. Kijk nou deze verschrikkelijk lekker uitziende donuts, te schattige cup cakes en schalen vol chocolade.. Het is dat ik me best goed kan inhouden, maar ik kan me best voorstellen hoe iemand zich voelt die letterlijk alles moet en wil proeven..


En dan wil ik nog even afsluiten met deze geweldige chocolade fontein. Net zoals ik al op Instagram plaatste; deze wilt iedereen toch in zijn of haar keuken hebben staan?
Ja, als je gek bent op koken, het geweldig vindt om nieuwe gerechten uit te proberen of het gewoon leuk vindt om hier rond te snuffelen, dan is het zeker aan te raden om een keertje een bezoekje te brengen aan de Markthal in Rotterdam. 

Hier kun je nog meer informatie over deze markthal en uiteraard het adres vinden. 

Ben jij al een keer in deze food heaven geweest?

1 opmerking

  1. Wat een heerlijke foto's! :D krijg er zo zin in om daar eens langs te gaan :o

    BeantwoordenVerwijderen