Lifestyle | Waarom een bléh dag ook best oke kan zijn.

Iedereen heeft wel eens zo'n dag. Zo'n dag die je eigenlijk liever over slaat. Er komt toch niets goeds van terecht. Alles wat je probeert of wilt doen lukt niet en zelfs het voor je uit staren is kaa-uuut-tee.
Ja, waarom slaan we zo'n dag niet gewoon over? Waarom kan je niet niet van te voren inplannen en aan voelen dat je de dag erna liever wilt overslaat omdat het zo'n bléh dag wordt?
Ik ben het eens van de andere kant gaan bekijken en weetje? Het kan namelijk ook best eens nuttig zijn, of in ieder geval; je kan het nuttig maken. Hoe en waarom? Dat vertel ik je vandaag!


In de afgelopen week had ik weer eens zo'n dagje. Echt zo'n dag waarbij alles wat je doet niet goed voelt of simpelweg gewoon niet lukt. En dan ook écht niet lukt. Zo'n dag waarbij je eigenlijk het liefst zo hard je bed weer induikt als dat je er diezelfde morgen bent uit gekomen.
Maar helaas. Dat doe je niet. Je wilt niet weer je bed in, ook al is het vakantie of heb je een vrije dag en zou het technisch gezien wel kunnen, toch wil je wat doen. Alleen, je vergeet dan even, dat op zo'n dag het gewoon allemaal niet mee zit.

In mijn geval;
Twee dagen ervoor, na dat ik een hele dag aan andere kant van Nederland had geshopt, had ik nog zo leuk bedacht dat ik er wel een blogje over zou kunnen maken omdat ik zoveel foto's had gemaakt. Leuk en aardig, dat blogje komt er ook wel, alleen niet op zo'n dag. Ik kwam namelijk niet verder dan het bewerken van de foto's en het bedenken van een titel. De rest, het lukte gewoon niet. Uiteindelijk heb ik het dan ook maar links laten liggen.

Ik heb zo'n hekel aan zo'n dag. Gewoon omdat ik me dan zo hard nutteloos en een niks-doener en een luiwammes voel. En dat wil ik niet. Want ik wil gewoon wat doen en 's avonds er op terug kunnen kijken met de gedachte dat ik ook echt wat heb gedaan. Het enige nuttige aan die dag was dat ik een stuk of 15 foto's had bewerkt (lees: Beetje de belichting aanpassen en mijn site eronder zetten) en dat ik 's avonds had opgepast. Oh ja en ik heb nog even wat muziek geluisterd en met Lady geknuffeld. Allemaal leuk en aardig, maar ik had zo véél meer kunnen doen.

Stay positief
Óke, nu hebben jullie mijn klaagzang ook even aangehoord. Dit is wat ik diezelfde dag nog allemaal dacht. Tot ik het eens van de andere kant ging bekijken. Want je kan het ook als een positief iets zien. Of eigenlijk; je kan er een positieve draai aan geven.

Want het feit dat het gewoon allemaal niet lukt, geeft misschien wel aan dat je gewoon even een dagje helemaal NIETS moet doen. Zoals ik hier boven beschrijf en zoals zoveel mensen denk ik wel herkennen; kan dit best moeilijk zijn. Maar misschien ontstaat zo'n dag wel doordat je lichaam zegt van 'HO, stop en sta stil! Chil! Doe gewoon even niets, want het lukt toch niet.' In dit geval zou je het dan moeten accepteren dat het toch niet veel beter gaat worden en dan zou je het er van kunnen nemen. Dit bedacht ik me ook pas een dag later hoor, dus ik vertel het jou nu wel allemaal zo leuk en alsof ik het al jaren zo in mijn hoofd heb zitten, maar nee that's not the truth!

Achteraf gezien heb ik me ook wel een beetje erbij neer kunnen leggen. Ik heb, nadat het photo-shoppen klaar was, mijn laptop uit gedaan (nadat ik er trouwens wel bijna de hele middag over gedaan had, maar dat laten we maar even achterwegen) en ben ik gaan lezen. Zowel in de nieuwe Cosmopolitan die op de mat viel als in het boek dat ik voor Engels aan het lezen ben. En eigenlijk was het best wel chill.

Wat ik nu eigenlijk wil zeggen is dat het ook best óke kan en mag zijn om te accepteren als dingen niet gaan. Zo'n dag heeft iedereen wel eens. En misschien komt het juist wel omdat je té veel wilt doen en té veel aan je hoofd hebt. Maar accepteer het dan gewoon en pak er een lekker boek, een kop thee en een fijn maskertje bij, je kan het op dat moment toch niet veranderen dus neem het er van!

(Natuurlijk geld dit alleen als het ook écht uitkomt. Dus niet als je de volgende dag een mega deadline hebt of zo, dan kan ik het je beter afraden en kun je beter dit bericht zien als niet gelezen).

Hopelijk bedenk ik dit de volgende keer op de dag zelf en niet pas een dag later..

Wat doe jij als je zo'n dag hebt waarop letterlijk niks lukt? 

7 opmerkingen

 1. Je hebt helemaal gelijk! Zolang je niet de hele tijd zo'n baaldag neemt is er n7ks aan de band.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Je hebt gelijk, als ik mijn dag niet heb doe ik ook helemaal niks. Ik voel me er wel schuldig over en ik baal ook wel, maar soms is dat wel lekker.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel herkenbaar, zo'n 'blehh' dag! Meestal ga ik dan gewoon wat leuks doen en probeer ik mezelf later weer nuttig te maken :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Je hebt helemaal gelijk! Het hoeft niet altijd helemaal feest te zijn.
  Gewoon even "bleh" is ook oké!
  Liefs Lonneke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Je hebt echt gelijk! Soms is het inderdaad gewoon even "bleh"
  Liefs Iep

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Helemaal gelijk! Als ik een bleh dag heb en het is weekend, dan blijf ik lekker op bank/bed liggen en ga ik heerlijk filmpjes en series kijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik herken het zeker wel! Als ik zo'n bleh-dag heb, dan zit ik lekker de hele dag in mijn pyjama, laptop op schoot en de Sims 4 aan!
  Als ik dan aan bloggen zou beginnen, dan blijf ik maar naar een leeg blok staren...

  BeantwoordenVerwijderen