Personal | Altijd maar denken, denken en nog meer denken..

Ken je dat gevoel? Het gevoel van doodmoe op je bed liggen, wanneer het plan is dat je gaat slapen en vervolgens drie uur later nog wakker ligt? Ken je dat? Dat dingen zoals deadlines of planningen je maar blijven achtervolgen en je er alleen maar over na blijft denken? Zelfs als je even zou moeten ontspannen? Dit kan ik heel goed. Het is namelijk nooit stil in mijn bovenkamers. Ze zijn altijd in de weer. En weetje? Het is best wel irritant.

Ik ben een iemand die graag alle touwtjes in handen heeft, planningen en deadlines worden bij mij goed bewaakt. Dit maakt dat ik veel bezig ben met het bedenken van hoe dingen zoals deadlines tot een goed eind kunnen komen. En weetje? Dat kan best vermoeiend zijn.

Ik haat het namelijk als dingen niet lopen zoals ik gepland had, ik haat het als ik niet weet wanneer een deadline is of ik op een of andere vage reden er veel te laat achter kom (wat gelukkig zelden voorkomt), ik haat het als ik niet het werk kan of weet te leveren als dat ik normaal gesproken wel doe en daarom haat ik het ook als mensen niet de afspraken en hun werk na komen als dat jij met ze had afgesproken. Dit komt allemaal samen tijdens de stress periode van de deadline als de planning niet meer klopt. Op dit soort momenten vallen dan ook alle touwtjes uit mijn handen en zie ik door de bomen het bos niet meer.

En weetje? Daarom vind ik het irritant dat ik altijd maar blijf denken en dat het dus nooit eens is écht stil is. Ik ben dan ook stik jaloers op die mensen die gewoon op bed kunnen liggen en met 5 minuten slapen, het knopje uit kunnen zetten en totaal hun gedachten op iets minder stressend kunnen zetten (of zelfs helemaal uit kunnen zetten).
Hoe hard ik het de laatste paar weken ook probeer; het lukt gewoon niet.

Nu moet ik wel zeggen dat een boek lezen wel ontzettend ontspannend kan zijn. Helaas is dit vaak alleen voor de tijd dat ik het boek lees. Zodra ik weer wat anders ga doen, dan starten mijn bovenkamers hun draai en maaimolens weer en beginnen ze weer vanaf vooraf aan.. En ook de Wunderlist app doet veel goeds waardoor ik niet overal boekjes en rondslingerende papiertjes heb liggen, maar echt de oplossing? Die heb ik ook nog niet gevonden..

Omdat ik het idee heb dat bloggers vaak geordend zijn en alles zoveel mogelijk op een rijtje hebben, ben ik benieuwd of jullie hier nog tips voor hebben. Wat zijn jullie ultieme ontspanning tips? Wat doe jij als je door de bomen het bos niet meer ziet? 

1 opmerking

  1. Oh dit is zo herkenbaar. Bij mij wordt ook alles bewaakt, ben eigenlijk echt een control-freak. En een perfectionist. In bed worden de lijstjes voor de volgende dag alvast gemaakt in mijn bovenkamer. Af en toe inderdaad zo vermoeiend. Laat het me weten als je een oplossing hebt gevonden ;-)

    BeantwoordenVerwijderen