Lifestyle | Een vraag: Waar blog jij voor?

We zaten gewoon in de klas, hadden het over koetjes en kalfjes toen een klasgenootje mij vroeg; 'Waar blog jij eigenlijk voor? Voor de reacties?'. Normaal weet ik vrij snel een antwoord te geven op vragen rondom mijn blog, maar deze keer niet. Wil je weten waarom?
De vragen 'waarom blog je eigenlijk' en 'krijg je veel reacties' is mij wel vaker gesteld en daardoor weet ik er ook vrij snel een eerlijk en oprecht antwoord op te geven. En eigenlijk op de vraag of ik blog voor reacties wist ik ook wel mijn antwoord, maar op dat moment zette mij het aan het denken. Vóór de reacties doe ik het namelijk niet. Begrijp me niet verkeerd; de reacties die ik krijg vind ik stuk voor stuk geweldig, maar daar ben ik niet voor gaan bloggen. Maar waarom dan wel?

Nu ik er even over na heb gedacht kan ik de 'standaard' reacties noemen die veel bloggers op deze vraag geven; 'bloggen is een uitlaat klep', 'ik vind het fijn om te schrijven' of 'ik wil graag iets met mijn lezers delen'. Ik zal eerlijk zijn voor ik verder ga; Ik heb inderdaad gezegd 'omdat mijn blog als uitlaat klep werkt', maar ook 'omdat ik schrijven leuk vind'. Je kan er tenslotte alle kanten mee op. Maar als dit de redenen zouden zijn, dan kun je het toch net zo goed in een schrift opschrijven? Een schrift kan in dit opzicht net zo goed als een uitlaat klep dienen en dan geld de reden dat ik schrijven leuk vind even goed. Maar is dit wel de echte reden?

Tuurlijk, ik vind het echt leuk om te doen, kan er de rust in vinden en het werkt ook als een uitlaat klep (vooral dit soort stukken). Maar wat de reden achter deze redenen is? I don't know. Misschien ben ik wel gewoon nieuwsgierig naar hoe mensen reageren op artikelen en of het wel bijzonder genoeg is dat mensen het willen lezen. En dat er dan bij komt kijken dat mensen hun mening of gewoon hun kijk op het artikel met jouw willen delen door middel van een reactie, een bedrijf een samenwerking aan wilt gaan dat is dan alleen maar een leuk extraatje. In mijn geval dan. Ik blog niet voor de fame of de money, ik blog gewoon omdat ik het leuk vind en het fijn vind om er mee bezig te zijn. Waar de een zich helemaal kan uiten met een kwast, kan ik dat door bladzijdes vol te schrijven en deze te publiceren op het internet. Zo simpel kan het dus eigenlijk gewoon wezen!

Ik ben benieuwd: Waarom blog jij?

2 opmerkingen

  1. Ik blog om van mij af te schrijven en de reacties die je erop krijgt motiveren mij om door te gaan waar ik mee bezig ben omdat ik op die manier zie dat andere mensen het leuk vind om te lezen waarover k schrijf.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bloggen is gewoon hartstikke leuk om te doen, je houdt je eigenlijk met veel meer dingen bezig dan alleen schrijven. Je creativiteit uit zich in schrijven, foto's maken, de layout van je blog (en weet ik veel waarin allemaal nog meer). Toen ik begon met bloggen, wist ik nog niet dat het zo veelzijdig is. Ik begon omdat ik weer bezig wilde zijn met schrijven (en dan schrijven 2.0 dus: op internet).

    BeantwoordenVerwijderen