Lifestyle | Gelezen en aan te raden: Voor Jou - Jojo Moyes

En toen was hij uit. Het boek dat uitgeroepen is tot feelgood roman van het jaar en waar ik zoveel mooie verhalen over las en hoorde. Het leek zo'n dik boek, ik werd er in het begin niet warm of koud van, en nu, nog geen drie weken later is hij uit. Voor Jou van Jojo Moyes. Vandaag vertel ik je wat ik van dit boek vind en uiteraard ook of ik hem je kan aanraden! Benieuwd?
Ik was er een half jaar geleden al eens in begonnen, alhoewel in het Ebook. Maar na 5 bladzijdes ben ik toen weer ergens anders in begonnen omdat ik er niet doorheen kwam. Toen ik een kleine 3 weken geleden in de Bruna rondsnuffelde en ditzelfde boek voor 10 euro zag liggen, besloot ik hem gewoon mee te nemen. En weetje? Ik ben blij dat ik dat gedaan heb! Want nu, donderdag middag om half 5, heb ik hem uit.

De achterkant luid: '' Louisa's wereld is klein. Ze werkt in een cafe om de hoek en woont nog bij haar ouders, en hoewel ze ergens wel weet dat haar vriend Patrick niet de liefde van haar leven is, passen ze goed genoeg bij elkaar. Lekker overzichtelijk. Will's wereld is ook klein. Vroeger had hij alles wat hij zich kon wensen - een goede baan, avontuurlijke vakantie en een mooie vriendin - maar door een ongeluk zit hij in een rolstoel, verlamd vanaf zijn nek. Door de chronische pijnen, en zijn wanhoop ziet hij nog maar één uitweg. Wanneer Louisa haar baan kwijtraakt, gaat ze aan de slag als Wils verzorger, en het duurt niet lang voor de tegenpolen botsen. Als ze ontdekt wat Will voor ogen heeft, besluit Louisa alles op alles te zetten om hem van gedachten te doen veranderen. Maar hoe overtuig je iemand dat er nog zo veel avonturen te beleven zijn, als je zelf de wereld niet durft te ontdekken? ''Want wat vond ik er eigenlijk van? Ik vond hem nou niet persé spannend, maar wat drong mij dan tot het verder lezen van de 412 bladzijdes met lettertjes in formaat 11/12? Ik denk eigenlijk omdat ik vanaf het begin dat Louise Clark voor Will ging werken al voelde dat er iets ging gebeuren. Wat er gebeurt dat ga ik je natuurlijk niet vertellen want dan is het niet meer leuk, maar dat ook dit verhaal mij weer aan het denken zette, dat kan ik je in ieder geval wel vertellen. Het zette mij minder aan het denken dan Sterrenhemel, maar evenmin hield het mij dus wel bezig. Juist omdat je door middel van dit boek een andere kijk krijgt in het leven van een gehandicapte.

Het verhaal wordt groot en deels verteld vanuit Louisa Clark, maar vanaf halverwege of iets verder krijg je ook af en toe te lezen hoe andere met dingen om gaan of wat achter hun gedachten en of reacties speelt. Dit vind ik persoonlijk wel fijn, zo is er namelijk afwisseling en kom je er achter hoe en waarom die andere zo reageren als dat ze reageren.

Of dit een goed boek is voor de vakantie? Ja zeker! Ondanks dat het best wel een heftig onderwerp is is het ook ergens wel een feelgood book. Er zitten namelijk hier en daar toch wel wat humoristische momenten verstopt die je vast en zeker wel kunt waarderen. Ze hebben mij in ieder geval een glimlach op mijn gezicht bezorgd! Ja, ben je opzoek voor een fijn boek, dat lekker weg leest en dat gewoon fijn is voor de vakantie? Dan raad ik je zeker te weten dit boek aan!

Ben jij bekend met de boeken van Jojo Moyes?

2 opmerkingen

  1. Oh, dit klinkt als een leuk boek. Je hebt me in ieder geval nieuwsgierig gemaakt naar de rest van het verhaal.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jojo Moyes schrijft prachtige boeken! 'Vier plus één' is ook een heel bijzonder boek van deze schrijfster.

    BeantwoordenVerwijderen