Personal | De dag van de mediastages

Gister middag bevond ik mij in het media park in Hilversum. Mediastage.nl had een middag georganiseerd waarbij studenten in contact konden komen met bedrijven die via hun stageplaatsen aanbieden. Omdat ik best wel nieuwsgierig ben naar wat er allemaal is binnen dit wereldje ben ik er samen met 2 klasgenootjes heen gegaan. Benieuwd wat ik er van vond en of ik er al een beetje uit ben? 
Een groot verschil dat mij gelijk bij binnenkomst al opviel, in vergelijking met bijvoorbeeld stages in de kinderopvang, was dat dit een ontzettend groot gebied is. Waar je in de kinderopvang uit een stuk of vijf bedrijven kon kiezen die stages aanbieden, heb je hier pagina's lang met bedrijven die stageplaatsen beschikbaar stellen. En dan zijn het vaak al een heleboel plaatsen binnen één bedrijf met meer dan vijf verschillende afdelingen en functies. BIZAR!

Maar goed, eenmaal het museum voor beeld en geluid te hebben gevonden kon het feest beginnen. Dit begon dan ook met een kaartje maken met je naam en opleiding erop. Hier stond een klein rondje op met een kleur. Er waren twee kleuren, je raad het al, die maakte dat je bij een bepaalde groep behoorde. Wij hadden blauwe rondje.

Na de orange juice te hebben gedronken begon de middag met een korte speech en uitleg hoe het zou verlopen. De groep waar wij in zaten zou als eerst 3 presentaties bij wonen. Vervolgens zouden we terug gaan naar de hal waar alle bedrijven stonden opgesteld, waar je informatie kon krijgen en waar je je cv kon laten checken. Maar goed, dat was voor ons pas het tweede uur voor belang. Eerst was het tijd om in de theaterzaal de presentaties bij te wonen!

De presentaties gingen over wat je doet bijvoorbeeld tijdens een stage bij Vara/BNN (online), welke kanten je bij RTL Z op kan qua stage en ook hoe het werkt binnen Talpa. Drie totaal verschillende omroepen/'merken' wat maakt dat het een bijzonder leuk uur was. Normaal gesproken ben ik namelijk helemaal niet zo van de presentaties, maar dit vond ik wel interessant. 

Toen deze presentaties erop zaten was het tijd om even te gaan rondsnuffelen. Wij begonnen ons rondje bij de VPRO en eindigde bij BNN. Ook kon je dus tips krijgen voor een nog betere CV. Hoewel er best een lange rij stond, besloten we toch achteraan te sluiten. Tot onze grote verbazing waren we al vrij snel aan de beurt. En weetje? Het is inderdaad best zinvol! Zij, de professionals die jouw daar tips geven, zien weer hele andere dingen dan bijvoorbeeld docenten op school. Daardoor is het zeker weer een fijne aanvulling om je CV nog beter te maken. Ook ik ben uiteindelijk met weer 2 nieuwe tips naar huis gegaan!

Of ik blij was dat ik me had opgeven voor deze middag? JA! Ik vond de presentaties verbazingwekkend interessant en na dat we even rond hadden gesnuffeld bij de stands, werd ik nog meer verrast door de vele bedrijven en plaatsen als dat ik vóór deze middag al was. Al met al dus een geslaagde middag!

Nu alleen nog maar even heel goed na gaan denken wat ik precies voor stage wil én of ik juist bij een groot bedrijf óf juist bij een kleiner bedrijf wil stage lopen.. Gelukkig heb ik nog een half jaar! 

Heb jij ooit stage gelopen in de media branche?

1 opmerking

  1. Wat leuk dat je daar geweest bent zeg! Ik wou er ook heen gaan, maar ik heb ondertussen al een stage gevonden waar ik enorm blij mee ben. Tof dat je goede tips hebt gekregen voor je cv, nu ben ik ook wel benieuwd of mijn cv wel zo goed is haha ;)

    BeantwoordenVerwijderen