Personal | Wat is het verhaal achter jouw naam?

Weetje? Als je er over na denkt zit achter alles wat je zegt, denkt of voelt wel een geschiedenis. Nou ben ik niet een persoon die de boeken in duikt om bijvoorbeeld de geschiedenis van Nederland te achterhalen, maar ik denk er wel over na. Zo dacht ik laatst toen ik niet kon slapen na over bijvoorbeeld mijn naam. Vandaag lijkt het mij leuk om het verhaal achter mijn naam met jullie te delen, maar ben ik ook benieuwd naar het verhaal achter jouw naam! Lees je mee?

Namen, je hebt er zó veel! De ene naam daar weet je gelijk, zonder dat je het moet opzoeken, al de betekenis van, waar je van de andere naam geen flauw idee hebt waar die naam eigenlijk voor staat. Toch hebben al onze namen één ding gemeen (in de meeste gevallen dan); ze betekenen iets en zijn met een reden gekozen.

Waarom heet ik Fleur?
Toevallig heb ik in het afgelopen half jaar een keertje een presentatie moeten geven over mijn naam. Hier moest je vertellen wat je naam betekent en hoe je ouders hier op gekomen zijn. Omdat mijn ouders het wel vaker verteld hadden, was dit voor mij niet heel moeilijk. Mijn ouders zijn namelijk op mijn naam gekomen omdat ik nog moest 'opfleuren'. Want, zoals een aantal wel weten en dat je hier hebt kunnen lezen, ben ik te vroeg geboren. Als je te vroeg geboren bent, dan wordt er op het moment dat je geboren wordt simpelweg nog niet op je gerekend. Klinkt misschien een beetje raar, maar het is ook gewoon logisch want in mijn geval was het toch 3 maanden eerder. Om die reden hadden mijn ouders ook nog niet echt een naam. Maar omdat mijn vader altijd hardloopt en omdat er in de zomer (wanneer ik geboren ben) de bloemetjes altijd zo mooi bloeien, hebben ze voor Fleur gekozen. Zowel voor het opfleuren toentertijd als dat het zomer is en dus de bloemetjes bloeien en ze het een mooie naam vonden. En weetje? Ik had niet anders willen heten:).
Wat is het verhaal achter jouw naam?
Zo als ik al zei; er is een grote kans dat achter jouw naam ook een verhaal zit. Want waarom hebben ze voor jouw naam gekozen en niet voor een andere? En hebben jouw ouders het samen gekozen of is één van de twee op het idee gekomen? En wat betekent jouw naam? Fleur betekend bloem in het Frans, maar wat betekent jouw naam? Je voelt hem denk ik al aankomen...

Tell me more about your name!
Wat is jouw verhaal?

Ps: wat vinden jullie van mijn prachtige tekenkunsten:p? 

1 opmerking

  1. Hoi!
    Ik ben ook 3 maanden te vroeg geboren haha. Toevallig!
    Mijn naam is Italiaans en betekent 'meisje van Rome'. Mijn moeder zag ooit een meisje in Italië dat Romana heette en dan meisje vond ze heel mooi en toen dacht ze 'zo ga ik m'n kind later noemen'.

    BeantwoordenVerwijderen