Photoshop | Tutorial: Foto in je tekst

Sinds een klein weekje ben ik er achter hoe je met photoshop op een makkelijke manier een foto in je tekst kan zetten. Dit is iets wat ik altijd al heel gaaf heb gevonden maar wat me nooit lukte. Tot die ene avond afgelopen week. En weetje? Het bleek heel simpel te zijn! Vandaar dat ik mijn enthousiasme voor deze mooie teksten graag wil delen met jullie! Benieuwd hoe je een foto in je tekst zet?
Stap 1: Laten we beginnen met een documentje aan te maken in photoshop.
Dit zijn de maten die ik voor de intro foto heb gebruikt. Niet specifiek gekozen maar gewoon op OK gedrukt, haha. Maar dit kun jij natuurlijk gewoon aanpassen naar de maat waarop jij hem wilt hebben.

Stap 2: Nu gaan we het bestand vullen met tekst. Ik wilde niet alle tekst met foto vullen, vandaar dat ik de bovenste tekst in 1 laag doe en de tekst 'tekst' in een aparte laag doe omdat ik daar de foto in wil hebben. 
Voor de tekst waar je de foto in wilt hebben is het handiger als het een wat dikkere (bold) tekst is, een dun lettertype kan ook wel, maar dan zie je de foto nauwelijks. 

Stap 3: Nu je de tekst hebt neergezet, gaan we met de snelle selectie tool (vierde icoontje van boven) de tekst selecteren die we willen vullen met de foto. 
Als je het goed doet gaat er nu een soort lijntje met stippeltjes om je tekst heen staan. 

Stap 4: Nu gaan we opzoek naar een foto die we in de tekst willen plaatsen. 
Omdat je hem in je tekst gaat zetten is het fijn om een brede foto te gebruiken zodat hij mooier uit komt in de foto. Heb je de foto gevonden? Dan kopiëren we deze en gaan we weer terug naar photoshop. 

Stap 5: Nu gaan we de foto in de tekst zetten. 
Dit doe je door, zoals je hier boven ook kunt zien, in de menu balk naar bewerken te gaan. Daar onder plakken zie je speciaal plakken staan, daar kies je plakken in. 

Stap 6: Als het goed is is nu de foto in je geselecteerde tekst verschenen. In dit geval had ik een brede foto gekozen die hem gelijk helemaal opvulde. 

Als dit niet zo is, of je wilt de foto net even anders willen hebben dan dat hij nu staat, kun je met de verplaats tool (de bovenste) nog de foto groter of kleiner maken (houd dan wel shift in zodat de foto niet ineens heel breed of heel lang wordt) of precies zo zetten als jij wilt.

Sla hem op als JPG en jij hebt een mooie tekst met foto! Hoe leuk en simpel is dat?!

PS: Ik wil meer met photoshop gaan oefenen, dus als je nog leuke ideeën en of suggesties hebt, voor wie weet wel een volgende tutorial; let me know dan ga ik het uitvogelen!

Is jou dit al eens gelukt? 


Geen opmerkingen