Lifestyle | New in: een fitness hoelahoep!

 Ik heb er lang, vanwege de prijs, over getwijfeld. Zou ik hem nou wel of niet bestellen? Ga ik hem veel of weinig gebruiken en heb ik de minimaal 30 euro er wel of niet voor over? Uiteindelijk heb ik de twijfels aan de kant geschoven en hem toch besteld. Vorige week donderdag kwam hij dan eindelijk binnen. Ik heb hem nu een week en zal jullie vandaag vertellen wat ik er van vind en of hij aan te raden is!

Voorheen heb ik van die speelgoed hoepels gehad. Hoepels waar ik vroeger uren mee kon hoepelen en op vakantie de hele camping mee rond liep. Nu wilde ik wel weer gaan hoepelen, maar dan iets 'echter' om het zo maar even te noemen. Niet meer met een speelgoed hoepel, maar liever een hoepel die misschien écht wat met je lichaam zou doen. Daarom bestelde ik, na de twijfels aan de kant te hebben geschoven een fitness hoelahoep. Ook omdat je deze uit elkaar kunt halen en ik hem daardoor hopelijk makkelijker en beter kan bewaren.

De hoelahoep
Ik bestelde de 'gevorderde' hoelahoep van 1,5KG omdat ik het al het al ken en ik mezelf meer wil uitdagen. De hoelahoep werd in een grote doos geleverd, met uiteraard de zes hoepel stukken, een cd met instructies en een foldertje met tips voor het in en uit elkaar halen, de hoepels en de formaten.


De hoelahoep bestaat dus uit zes delen die je in elkaar moet zetten. Zoals je ziet heeft ieder stuk in klik knopje en een klik knopje.


Het is vrij simpel om de hoepel in elkaar te zetten. Want het spreekt eigenlijk voor zich dat je de keuren om en om doet. Wel moet je het zwarte knopje even inhouden voor je hem in het andere deel schuift omdat hij anders te hoog zit om er in te kunnen. Maar voor de rest is het eigenlijk best wel heel simpel!

Het hoepelen


Eenmaal in elkaar wist ik niet hoe snel ik hem moest uit proberen. Maar AI, wat viel dat tegen zeg! Als je mij op twitter volgt heb je hoogstwaarschijnlijk wel wat pijnlijke kreten van het hoepelen voorbij zien komen. Wat doet dat kreng zeer zeg! Door de golven aan de binnenkant doet het in het begin wel even pijn en heb ik wel echt even op mijn tanden moeten bijten. Maar als je het opbouwt, dus iedere dag even een paar minuten hoepelen, merk je het vanzelf al niet meer omdat je er aan went en het dus 'gewoon' wordt. Nu een week verder, voel ik het alleen de eerste paar rondjes nog maar daarna kan ik rustig een kwartiertje gaan hoepelen.

Daarnaast schrok ik in eerst instantie van hoe zwaar de hoepel is, maar eerlijk is eerlijk; ik merk er helemaal niets meer van als ik eenmaal bezig ben. Hij is ook onwijs groot, je zou denken dat het daardoor moeilijker wordt; maar ook dat valt reuze mee.

Is ie aan te raden?
JA! Voor diegene die graag ook mee willen doen met de hoepel hype kan ik hem je zeker aanraden. Hij is wel even iets duurder dan een speelgoed hoepel (ik betaalde €25), maar dan heb je denk ik ook wel wat. Als je het nog nooit hebt gedaan, dan raad ik je wel aan om er eentje te kopend die lichter is dan deze (bijv 1.2KG), want dan is deze best wel heel zwaar en groot. Hoe fijn is het als je 's avonds na een fijne zomerse dag nog even een klein beetje sportief bezig te kunnen zijn? Ik kan hem iedereen aanraden!

TIP: Wel willen hoepelen, maar heb je er niet zoveel geld voor over? Kijk dan even bij de Flying Tiger (in oa Zaandam),  daar zag ik dat ze daar voor €15 ook fitness hoelahoepen verkopen!

Wat vind jij van de hoelahoep trend?
Kun jij het een beetje4 opmerkingen

 1. Ik vind de hype echt super gaaf, zo'n fitness hoepel lijkt me wel wat.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb precies dezelfde, hele fijne hoepel, al heb ik er wel al aardig wat blauwe plekken door gekregen, oeps.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Vroeger kon ik er niets van, dus ik denk ook niet dat ik er nu veel van zal bakken :P

  BeantwoordenVerwijderen
 4. oh dit wil ik ook! :o ik ga bij flying tiger kijken!

  BeantwoordenVerwijderen