Lifestyle | Review: Wacom Intuos tekentablet

Ongeveer een maandje geleden hakte ik dan eindelijk de knoop door. Ik kocht een tekentablet. Waarom? Omdat ik het gewoon een leuk nieuw speeltje vond. Ik had er een kleine 3 keer mee gewerkt op school, had er een haat-liefde relatie mee en toch besloot ik er eentje aan te schaffen. Benieuwd hoe ik er nu een maand later over denk en wat ik er van vind?Wacom Intuos pen & touch small
Na een stuk of 50 video's te hebben bekeken over verschillende tekentablets op Youtube, internet naar reviews te hebben afgestruind besloot ik voor de Wacom Intuos pen & touch de small versie te gaan. Dit was de een-na goedkoopste van dit merk met de meeste functies voor deze prijs. Ik heb nog getwijfeld voor de iets goedkopere (waar je echt alleen met de pen kunt werken en dus geen touch hebt), maar ben toch uiteindelijk voor deze gegaan.


De tekentablet is best wel uitgebreid. Je hebt namelijk de pen, maar kunt er ook met de hand mee werken omdat deze ook op touch reageert. Daarnaast heeft het nog 4 knoppen in het zwarte gedeelte boven in en heb je nog een knop op de pen zelf waarmee je de pen kunt bedienen. Het is de smalle (s) versie maar voor mij, als beginneling is dat groot genoeg. 


Dit zijn de knoppen die het tablet bevat. Deze kun je via de instellingen instellen op waarvoor jij deze wilt gebruiken. Zo kun je hem instellen dat je bijvoorbeeld met links naar boven en beneden wilt scrollen en dat je bijvoorbeeld met rechts een pagina of handeling terug wilt gaan. Tevens kun je dit per programma anders instellen waardoor je hem bij ieder programma weer op een geheel eigen manier kunt gebruiken.

De pen
Om nog preciezer te zijn met bijvoorbeeld het toucheren in Photoshop of het tekenen van bijvoorbeeld een logo (waar ik totaal niet goed in ben, maar dat laten we even ter zijde), heeft deze pen de perfecte punt. Daarnaast kun je tijdens het tekenen de pen omdraaien om de gum tevoorschijn te toveren. Eigenlijk net zoals een tekenpotlood met gum op de achterkant dus.

Net zoals dat je het tablet kunt instellen, kun je ook de pen instellen. Op dit moment kan ik als op het bovenste knopje van de pen druk naar beneden scrollen en teksten of foto's selecteren en als ik op het onderste knopje druk heb ik de rechtermuisknop waardoor er het menuutje openklapt. Daarnaast kun je de tablet dus ook als touch (dus als een groter trackpad) gebruiken, dit kan je uiteraard ook uitzetten als je bijvoorbeeld gaat photoshoppen of tekenen. Aan de bovenkant van de tablet zit een  schuifknopje, als je deze verschuift verschijnt er in beeld of hij uit of aan gaat, dit is dus eigenlijk ook gewoon heel simpel en staat goed aangegeven.

Het is zo makkelijk en fijn
Waar ik er op school een haat-liefde relatie mee had, gebruik ik hem nu bijna dagelijks als een gewone muis of tijdens het bewerken van foto's. Het is gewoon zo fijn en makkelijk! Tuurlijk, ik heb de eerste dagen ook heel hard geschreeuwd, maar nu ik hem weet te bedienen gaat het allemaal zoveel soepeler. En vooral met Photoshop of Illustrator is het gewoon fijn dat je het nu heel precies kan doen.

Waar ik voorheen heel moeilijk kon doen met het trackpad van mijn Macbook, kan ik nu heel precies dingen aanstippen of toucheren. En echt; I love it! 

Enthousiast en of  nieuwsgierig geworden? Ik kocht mijn tekentablet voor €85.95 bij Foto Booms! 

Heb jij ooit met een tekentablet gewerkt?

Geen opmerkingen