Lifestyle | Tip: Lunchen bij De Bakkerswinkel

Afgelopen maandag bezocht ik met een vriendinnetje Amsterdam. Dit om sale te shoppen (waar we best goed in blijken te zijn) en om samen te lunchen. Van te voren hadden we al even gekeken waar we wilde gaan lunchen; bij iets anders dan 'normaal' (lees: La Place/HEMA ect). Dit werd De Bakkerswinkel in Amsterdam centrum. Vandaag vertel ik wat ik er van vond! Lees je mee?


Ook had ik van te voren al uitgezocht waar we ongeveer moesten zijn. De Bakkerswinkel in het centrum van Amsterdam bevindt zich aan de Warmoesstraat 69 dat zich in de straat achter de Beurs van Berlage bevindt (waar onder andere de jaarlijkse Beautygloss party plaatsvind voor de kenners). Niet heel moeilijk te vinden dus, als je van te voren wel bedenkt dat je eerste de meeneem winkel tegen komt en je nog een stukje verder door moet lopen wil je er ook kunnen lunchen ect. Eenmaal gevonden was er nog een mooi tafeltje voor twee.Geen high tea maar.. 
Vorige week toen we besloten om te gaan lunchen bij De Bakkerswinkel wilde we eigenlijk wel weer even een keertje gezellig high tea-en. Maar toen we daar maandag aankwamen (met die mooie warme temperaturen) besloten we dat we er eigenlijk geen zin meer in hadden. Hoewel ze wel leuke 'thema's' hebben voor een high tea wilde we toch wel iets in die richting eten dus besloten we allebei een scone te bestellen. 

Ik wilde de scone met rozijnen. Het rare was, het vriendinnetje waarmee ik was wilde een gewone scone, alleen die was er dus niet meer. En ik wilde in eerste instantie een chocolade scone.. Je raad het denk ik al; die was er ook al niet meer. Dat was wel even een min puntje aangezien ze al niet eens de gewone scone's meer hadden.. Maar goed en verder!


 De scones werden uiteraard wél geserveerd met jam! We hadden 3 smaken; aardbei (die overigens de lekkerste van de drie was), lemoncurd en ananasjam. Daarnaast kregen we ook handgemaakte ice tea! Lekker met het warme weer! Helaas kwamen we allebei tot de conclusie dat hij misschien iets te waterig was.. Maar ook dat hebben we voor lief genomen.
Knus maar toch gezellig
Ook wil ik jullie nog even een stukje van het pand zelf laten zien. Ik vond het namelijk onwijs leuk ingericht. Wij hadden een plekje bijna helemaal achteraan in het langwerpige pand. 


Naast ons stond deze lange tafel met deze gigantische lange lamp erboven. Dit gaf wel een beetje een huiselijke sfeer aangezien er een mand met tijdschriften en kranten op tafel stond. Daarnaast kon je boven ons ook nog zitten, maar vanwege de warmte werd dit afgeraden. 


Al met al hebben wij (ondanks de kleine dompers) toch lekker geluncht en zijn we weer een leuke ervaring (en hotspot rijker). Woon je trouwens niet in de buurt van Amsterdam maar wil je wel eens langsgaan bij De Bakkerswinkel? Dan zou ik je heel hard aanraden om eens even te Googlen want De Bakkerswinkel zit in nog veel meer steden! 

Had jij al eens van De Bakkerswinkel gehoord? 

1 opmerking

  1. Ik ben hier een paar jaar terug geweest voor een high tea en die was erg goed. Ze hebben het overigens 2 jaar terug opnieuw ingericht en ik moet zeggen dat het er erg leuk uitziet! Wel jammer van de scones en ietwat waterige ice tea.

    BeantwoordenVerwijderen