Personal | Ben jij bikiniproof?

Alle bladen, blogs en sport apps staan er vol mee; tips om je body bikiniproof te krijgen. Tientallen tips vliegen je om de oren en als je ze allemaal volgt wordt er beloofd dat je helemaal strak op het strand kan verschijnen. Maar ik vraag me af, waarom willen we bikiniproof zijn?

Ik zal even beginnen door goed met de deur in huis te vallen; Als ik voor de spiegel sta met mijn bikini aan ga ik geen niet bikiniproof lijf zien. Ik wil daar niet mee zeggen dat ik dik ben of mezelf te dik vind; ik heb alleen geen bikiniproof lijf (lees: strakke benen, buik en of armen). Of ik dat erg vind? Ja, als ik mezelf ga vergelijken met de vele meiden die dat wel hebben, dan misschien wel, maar als ik dat niet doe dan heb ik er geen problemen mee. Ik durf gewoon met in bikini rond te lopen zonder dat ik mezelf verschuil onder zeven lagen kleding.

Weetje wat het is? Ik kan heel leuk ook dat geweldige bekiniproof lijf willen hebben voor die lang verwachtte vakantie, maar dan moet ik denk ik minimaal 36 uur per week in de sportschool gaan staan. Ja als ik het echt zou willen, dan zou ik er een aantal maanden geleden wel aan begonnen zijn, maar als ik daar nu aan zou denken word ik er niet bepaalt vrolijk van. Want ik ben simpelweg niet de persoon die daar de motivatie voor zou kunnen vinden. En waarom zou ik dat doen terwijl ik, zoals ik nu ben, gewoon over straat durf in bikini?

Ik heb wat betreft die strakke buiken, benen en armen geen bekiniproof lichaam, dat is gewoon zo. Maar als ik het vanuit het perspectief 'voel ik mij er goed bij?' bekijk dan wel. Want ik durf mezelf gewoon in bikini te laten zien. Het is geweldig als je wel dat mooie bikiniproof lijf hebt en je perfect in je bikini past, echt waar, maar het hoeft voor mij niet. Want weetje? Het is ook maar voor een paar weken. Ergens rond september wordt het al snel weer kouder, trekken we de 5 laagjes weer uit de kast en denken we er niet meer zo intensief bij na. Dus waarom al deze apps, magazine's en blogs volgen terwijl het ook makkelijk kan? Wees gewoon blij met jezelf, geniet van het lekkere weer en maak je niet druk!

Ps; Het is trouwens niet dat ik iets tegen de meiden heb die wel dat bikiniproof lichaam hebben, ik vind het oprecht heel tof als je daar zo hard aan kan werken en je het ook ziet. Dus geniet er lekker van:).

Hoe denk jij over een bikiniproof lichaam?

3 opmerkingen

 1. Ik heb ook geen bikiniproof lichaam. Tja, I don't care. Ik zou mijn buik wel wat strakker willen zien. Maar heb er nu niet de capaciteit voor om er wat aan te doen. Misschien volgend jaar weer. En anders maar niet.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Precies! Volgend jaar weer een nieuw jaar, maar voor nu..:)

   Verwijderen
 2. Wat betekent bikiniproof eigenlijk? Als het betekent dat je in een bikini past, dan ben ik bikiniproof! Ik kan er zelfs in zwemmen!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen