Lifestyle | Het dilemma dat je koffer inpakken heet

Dat de vakantie voor de deur staat is écht waar geweldig. Dat er heel wat fijne dagen (als het goed is) met leuke dingen voor de deur staan is nog véél beter, maar dat je daarvoor ook nog je koffer moet gaan inpakken dat is (in mijn geval in ieder geval) één regelrechte hel. Waarom? Dat vertel ik je vandaag.

Het feit dat jij je koffer in gaat pakken dat maakt wel dat de vakantie nu écht voor de deur staat. Maar in mijn geval zijn de laatste, pak 'm beet, 2/3 dagen vóór vertrek een regelrechte ramp. Ik heb namelijk een ontzettende grote hekel aan het inpakken van mijn koffer. Waarom? Ik heb geen idee, ik vind het gewoon niet leuk! En ik heb altijd, na dat ik hem helemaal heb ingepakt en na heel wat energie te hebben gebruikt om hem dicht te krijgen, nog het idee dat ik wat vergeet en dan kan ik niet op komen waardoor ik met een minder zeker gevoel op vakantie ga. Dus nee; het inpakken van de koffer is niet voor mij weggelegd.

Hoe het dilemma begint..
Ik begin ruim van te voren langzaam maar zeker met het maken van een lijstje. Of eigenlijk 2 lijstjes; wat moet er mee in mijn koffer en wat moet ik nog aanschaffen? Als ik dit dan allemaal heb verzameld ga ik kijken wat voor kleding ik ga meenemen. Maar ja; alles is leuk op dat moment dat jij je kast opentrekt. Oke, dan maar een andere vraag; wat draag je het liefst? Ehm.. ALLES? Nee, die vraag helpt dus ook niet. Volgende vraag; wat heb je écht nodig? Euhm, bikini, jurkje, slippers, slaap kleding, ondergoed, broeken, schoenen, make up, badhanddoek.. Nee, zo gaat het gewoon niet werken maar ik weet dus echt geen andere manier...

Het eind resultaat
Als ik dan eenmaal de juiste spullen (na 100 jaar, dat dan weer wel) bij elkaar heb gezocht is het tijd voor het echte werk. Of wel; het zo klein mogelijk opvouwen en plaatsen in de koffer zodat alles er in past én dat hij nog fatsoenlijk dicht kan. Euhm ja, alleen; ik ben geen ster in het opvouwen van mijn kleding en heb al helemaal geen ruimtelijk inzicht; Probleem 102 meldt zich! Uiteindelijk lukt het ook wel allemaal hoor, na de nodige bloed, zweet en tranen te hebben gelaten en gaat hij ook net aan dicht.. Maar als dit anders kon, dan had ik het graag gedaan!

Hij is dicht dus dan is het nu dus echt tijd om vakantie te gaan vieren op Mallorca! Alhoewel, eerst nog maar eens de juiste gate zoeken en hopen dat we in de juiste bus op het vliegveld in Mallorca stappen om bij ons hotel aan te komen..

Hoe pak jij meestal je koffer in? Heb jij nog de ultieme tip?

Geen opmerkingen