Lifestyle | Question: Wat zou jij doen als het bloggen niet bestond?

De vraag die ik vraag stel als mensen opzoek zijn naar vragen voor hun Q&A is vaak; Wat zou jij doen met de tijd die nu aan het bloggen besteed als het bloggen niet bestond? Omdat ik deze vraag laatst weer aan iemand gesteld heb, begon ik er zelf ook over na te denken. Want wat zou ik zelf met die tijd doen? En, ik vraag hem ook aan jou; wat zou jij doen als het bloggen niet bestond?


Weetje? Ik heb best even diep moeten graven voor ik op een zinvol antwoordt kwam die ik op deze vraag kan geven. Want als ik ga nadenken, doe ik naast het bloggen ook een heleboel dóór het bloggen. Maar als het bloggen niet zou bestaan, dan zou ik deze dingen (Bijv: Pinteresten, challenges, foto's maken van producten, informatie zoeken over items en of producten ect) ook hoogstwaarschijnlijk niet gedaan hebben of nu doen. Bizar toch eigenlijk hoe bloggen jouw, maar ook de dingen die je doet en hoe je het doet kan veranderen (gelukkig wel in positieve zin), maar hoe snel je er aan gewend raakt waardoor het niet meer dan gewoon is..

Als het bloggen er niet zou zijn dan..
Als het bloggen er niet zou zijn dan zou ik sowieso al veel minder bezig zijn met het (on)bewust inspiratie zoeken voor nieuwe blog posten. Ga ik ergens heen? Dan neem ik nu mijn camera mee en zorg ik dat ik een paar leuke foto's kan maken voor een eventuele blogpost. Zou ik zonder het bloggen ergens heen gaan, dan zou ik daar dus niet over na denken. Als het bloggen er niet zou zijn dan zou ik ook niet zoveel schrijven als ik nu doen, dan zou ik niet zoveel lezen en ook niet zoveel rondsnuffelen op internet. Deze dingen nemen ook tijd in beslag waardoor, naast het bloggen, je dag dus eigenlijk veel sneller gaat.

Maar ook bijvoorbeeld als ik ergens ga lunchen of dineren; ik maak overal foto's van. Het is niet zo dat ik deze nu áltijd op mijn blog plaats en er iets over schrijf (bij lange na zelf niet), maar gewoon voor mijn gevoel wil ik die foto's hebben. Want stel dat ik er wél wat over wil schrijven, dan moet er wel beeld materiaal zijn.. Persoonlijk zou ik geen leven zonder bloggen meer weten, juist omdat het een 'gewoonte' is geworden om met het bloggen bezig te zijn. Ondanks dat ik maar drie keer per week een blog post post online zet, ben ik er toch vaak onbewust zo'n 10 tot 12 uur per week mee bezig.

Maar wat zou ik dan wel doen?
Ja, dit vind ik dus een hele sterke en vooral een hele moeilijke vraag. Ik denk dat ik sowieso dan nog meer boeken zou lezen als dat ik nu doe. Dit heeft, buiten de geweldige boeken die ik door het bloggen ga lezen, niet heel veel te maken met of het bloggen wel of niet bestaat. Daarnaast zou ik nog steeds veel muziek luisteren omdat dat ook gewoon los staat van het bloggen en ik het gewoon altijd al fijn heb gevonden. Misschien zou ik zelfs wel beter kunnen tekenen in plaats van schrijven. Ook denk ik wel dat ik meer zou shoppen dan dat ik nu doe. Ik ben niet iemand die iedere week zo vaak zou moeten shoppen, maar wie weet dan wel omdat ik dan 'tijd' over zou hebben? Simpel vind ik het niet, maar om het even kort samen te vatten zou ik dus veel meer de simpele dingen groter uitpakken en misschien wel iets meer met mijn handen creatief bezig zijn in plaats van schrijven..

En jij: Wat zou jij doen met de tijd die je nu in het bloggen besteed, als het bloggen niet bestond? 

1 opmerking

  1. Zelfs al bloggen niet bestond, zou ik denk ik nog met ongeveer dezelfde dingen bezig zijn. Ik zou namelijk nog wel dezelfde studie doen, en die heeft ook heel erg met schrijven te maken. Waarschijnlijk zou ik dan proberen te schrijven voor bedrijven of zo. Toch zou het wel heeel anders zijn. Geen foto's meer van mijn eten inderdaad, haha. Maar ook met andere mensen omgaan, andere boeken lezen, etc. Gelukkig bestaat bloggen gewoon!

    BeantwoordenVerwijderen