Personal | Dark times

Klinkt heftig en negatief he? Zie jij nu ook zo’n grauw en donker beeld voor je? Zou ik ook gedaan hebben alleen op dit moment gelukkig niet. Ik zie namelijk een rood harige voor me die een GE-WEL-DIGE stem heeft. Eentje waar ik de hele dag naar kan luisteren. Eentje die mij, net als vele andere dingen op dit moment, de hele dag kan bezig houden. Waar ik het over heb? Dat zal ik je eventjes haar fijn uitleggen, lees je mee?


Dark times; be positief
Zo negatief als het klinkt, zo positief en mooi als het eigenlijk is. Stom is dat eigenlijk he? Hoe twee woorden zo’n negatief beeld kunnen schetsen. Gelukkig, als je het nieuwe nummer van Ed Sheeran met The Weekend hebt geluisterd, dan weetje dat het er ook best mooi kan uitzien. Sinds ik dit nummer van de week op Spotify tegen kwam, in de New Music lijst, ben ik om. Waar het een totaal ander nummer is dan Ed zijn andere nummers, vind ik dit ook GE-WEL-DIG. Het heeft wel wat, iets stoers maar dan wel gecombineerd met lief en zacht. En dat dan weer in duet met The Weekend. Ik denk dat je gewoon eventjes moet luisteren. En desnoods omdat je geen Ed Sheeran fan bent maar omdat je wel nieuwsgierig naar de beat die je kippenvel geeft. Want ik zeg je; dat krijg je. Hij is lekker, écht, geloof me.

We Used To Have It All
Waar ik eerst een hekel had aan dit nummer (vraag me niet waarom want ik weet er geen zinvol antwoord op), ben ik nu verliefd. Naast het nieuwe nummer van Ed Sheeran en nog een nummer waar ik zo nog wat over vertel, staat Stole The Show van Parson James op repeat. Nee, het is inderdaad niet het origineel, alhoewel ik die ook wel heel fijn vind, maar de akoestische is net even iets fijner. Tenminste, dat vind ik dan weer. Op Spotify staat  versie met de bass gitaar, deze vind ik al tof, maar de live versie van de uitzending van RTL Late Night van vorig seizoen; KIPPENVEL! Voor diegene die even willen genieten of gewoon nieuwsgierig zijn waar ik het over heb; 

Let The River In
Dan nog zo’n nummer dat mij bezig houd. Bezig houd omdat er bepaalde stukjes in zitten waar ik even boven de wereld uit stijg. Gewoon omdat het stukjes zijn in een nummer die speciaal zijn. Er zit iets speciaals in. Ik kan het geloof ik niet echt duidelijk uitleggen.. Maar in ieder geval; ik kwam van de week in Let The River In zo’n stukje tegen waarvan ik spontaan kippenvel krijg. Omdat het zo mooi is. Het begint bij 02:12. Zet hem vanaf daar -lekker hard, dat wel- maar eens aan.  Kijk wat je voelt en wat er gebeurt met je beleving. Ik kan hier helemaal in opgaan, heerlijk die drums erbij. Héérlijk! OHJA; En 10 Oktober ga ik Dotan Live meemaken, hoe leuk is dat?!

Light times
En ja, zo kunnen drie nummers je zo bezig houden dat die dark times ineens niet meer zo dark zijn als dat ze in eerste instantie leken. Zo had ik, of nee; ik zit er gewoon nog midden in, een blog dip. Eentje die voor mijn gevoel héél groot is. Vandaar dat het hier op La Bella Fleur een beetje aan de stille kant is. Maar dit is niet negatief. Het klinkt misschien wat negatief, maar het is alles behalve negatief. Want ik blog nu gewoon alleen als ik iets heb om over te schrijven en waarvan ik ook weet wat ik wil schrijven. Zoals nu. Het is midden in de nacht, ergens rond een uur of half één, en ineens moest ik over deze drie geweldige nummer schrijven. Gewoon omdat mijn handen jeukte en ik het wilde. Niet perse omdat ik iets te melden had (behalve inderdaad dat jullie massaal deze drie nummers moeten aan opzoeken;p).  Ik hoop dat ik straks weer wat meer inspiratie heb om te bloggen, maar tot die tijd ga ik niks forceren. Met andere woorden; ik heb geen idee wanneer de eerst volgende blog post verschijnt – het kan morgen maar ook pas over twee weken zijn – tot die tijd hoop ik dat jullie genoegen kunnen nemen met de meer dan duizenden (!) blog posten die hier al online staan. En voor nu hoop ik dat je net zo hard aan het genieten bent van de drie bovenstaande nummers als dat ik doe. Want zoals ik al zei; ze houden me bezig en dat is fijn! BE POSITIVE!

Welke fijne nummers houden jouw op het moment bezig?1 opmerking

  1. Ik dacht inderdaad dat het een heel heftig artikel was! Haha. Ed Sheeran is echt super goed!

    BeantwoordenVerwijderen