Personal | Mallorca wat was je leuk

Het zit er alweer op. Maandag op dinsdag nacht, om precies te zijn, om half 2 's nachts vlogen wij vanaf Mallorca terug naar huis. De 10 dagen op het geweldige Mallorca, waar wij ontzettend genoten hebben, zaten er alweer op. Vandaag vertel ik jullie wat ik er van vond, wat we zoal gedaan hebben en uiteraard of ik nog aanraders heb qua leuke plekjes! Lees je mee?


Zoals ik  al in een van de vorige blog posten heb verteld, was ik nog nooit op Mallorca geweest. We hebben deze bestemming dan ook uitgekozen op de goede verhalen over dit mooie stukje Spanje. En toen op zaterdag 1 Augustus na, 2 en een half uur vertraging (al zittende in het vliegtuig en vanwege slecht weer rondom Mallorca niet kunnen opstijgen.. Wat een hel zeg!) vlogen we dan eindelijk richting Mallorca. Onze vakantie was officieel begonnen!


Pabisa Sofia 
Wij hadden een hotel geboekt in Playa de Palma. Het hotel Pabisa Sofia lag in het Duitse gedeelte regelrecht (of eigenlijk na een kleine paar meters) aan de Duitse bierstraat. Gelukkig dat we wisten dat het voornamelijk Duitsers zouden zijn die er rond zouden lopen, anders hadden we denk ik wel even anders gekeken. Maar goed, het hotel was ontzettend netjes. Wij hadden een kamer op de achtste verdieping (het hotel had alleen maar acht verdiepingen dus we zaten boven aan), we hadden uitzicht over het strand, een stukje boulevard en keken boven op het zwembad en het terras van het hotel.

De kamer was niet groot, maar ook zeker niet te klein. Precies goed genoeg voor twee. We hadden een fijn balkon waar alleen wij bij konden en ook een aardige ruime badkamer. Het enige wat ons tegen viel was dat we geen airco hadden. Er hing wel zo'n ventilator ding (ik heb het de hele vakantie de draaimolen genoemd omdat ik steeds niet op het woord kwam), maar dat maakte het er 's nachts niet heel veel beter op. We hebben dan ook de hele vakantie met balkondeuren opengeslagen. Dit was gelukkig, als je na 1/2 nachten aan het rumoer gewend was, best te doen.Palma, de boulevard, Aqualand, fishspa en met het treintje.
Naast dat we voornamelijk bij het zwembad hebben gelegen (mede dankzij het feit dat we All inclusief hadden en dus de hele dag van alles konden pakken (hoi lekkere cocktails)), hebben we ook een aantal kleine uitstapjes gemaakt. Zo heeft Playa de Palma een mega boulevard die doorloopt in het Nederlandse en Engelse gedeelte. De perfecte plek om uit te gaan, lekkere cocktails te drinken en heen heleboel dronken mensen tegen te komen. Hier zijn we bijna iedere avond even een rondje gaan doen, want naast de lekker de cocktails barst het er ook van de leuke winkeltjes en kleine kraampjes. Onwijs gezellig dus!


Bij ons all inclusief zaten ook een paar uitjes in. Zo konden we gratis een dagje naar Aqualand. Hét waterpark van Mallorca. Hoewel we er wel een hele dag hebben door weten te brengen, was het achteraf misschien niet zo spectaculair als dat wij er van gedacht hadden, maar goed, we hoefde niet lang in de rij te staan en konden gratis naar binnen; waarom niet toch?

Weer even terug naar de boulevard. We hadden namelijk vanaf het begin van de vakantie al voorgenomen om 1 keer een fishspa te ondergaan. Je weet wel; zo'n bak met allemaal van die visjes die op je af komen als je er je voeten insteekt en dan je dode cellen gaan opeten. Die ja! Oh en; WE DID IT! Met een heleboel gegiechel en gegil omdat het zo hard kriebelde (waar die man nog in zijn gebrek aan Engels heel leuk zij dat het maar 15 seconde zou duren, dat kriebelen), hebben wij het hele half uur keihard in een deuk gelegen omdat ze letterlijk tussen je tenen zaten. Verschrikkelijk. Maar wel verschrikkelijk leuk, gelukkig!


Over die zelfde boulevard reed iedere avond zo'n treintje. Deze reed je van de ene kant naar de andere kant van de boulevard. De eerste keer zijn we blijven zitten en hebben we een stuk van de boulevard gezien (het Engelse gedeelte) waar we nog niet gewandeld hadden. De tweede keer dat we in het treintje stapte zijn we bij Purobeach uitgestapt dat door een vriendinnetje, die een tijdje op Mallorca heeft gewoond, werd aangeraden. Oh en inderdaad; wat was het daar mooi! Het is geen aanrader qua prijs (Vooral niet voor studenten zoals wij (1 cocktail 14 euro en voor een ijsthee en een cola betaalde eventjes 10 euro)), maar qua uitzicht, de rust en de fijne muziek kan ik niet anders doen dan het aanraden!

Uiteraard zijn we ook naar Palma geweest, dit is de prachtige hoofdstad van Mallorca. Voor 1.50 (!) werden we er met de bus heengereden en hebben we 2 keer (één keer door de hele stad geslenterd en de tweede keer omdat de koffer van de vriendin stuk was gegaan tijdens het reizen, om dus een nieuwe koffer aan te schaffen). Hoewel ik er niks heb gekocht, vond ik het wel een hele mooie stad, met een boel leuke winkeltjes en leuke restaurantjes.


Of ik het een geslaagde vakantie vond? JA ZEKER! Ik heb naast de dingen die we gedaan hebben, ook ontzettend genoten van de zon en het feit dat we all inclusief hadden geboekt. Zeker voor herhaling vatbaar dus!

Ik ben benieuwd; Hoe was jouw vakantie en waar ben jij geweest?

2 opmerkingen