Personal | Aan alle creatieve mensen; ik ben jaloers


Of; jaloers op mensen met creativiteit, het kan allebei aangezien het precies hetzelfde is maar dan net even op een andere manier neergezet. Ja, iedereen kent ze wel. Want creatief kun je op allerlei manieren zijn. Vandaag schrijf ik een brief aan al deze creatieve mensen. Lees je mee?!

Disclaimer: - Vraag me niet waarom ik hier nu een blog post over schrijf, dit omdat het inmiddels alweer twee weken is geleden en ik hier om een onverklaarbare reden over nadacht terwijl ik onder een heerlijke warme douche stond.-

Lieve creatieve mensen,

Creatieve mensen; ik vind jullie stuk voor stuk geweldig. Of je nou dagelijks, wekelijks, jaarlijks of misschien gewoon elke minuut van de dag (inclusief de uren waarin jij de binnenkant van je ogen bekijkt) creatief bezig bent; ik hou van jullie en kan genieten van het feit dat jullie genieten van waar je nu mee bezig bent. Het feit dat je dingen op een geweldige manier kan overbrengen (net dat ene schopje over de streep kunnen geven waardoor je iemand kan aanzetten om iets op een positieve manier te doen), net die perfecte kleuren weet te mengen, de geweldigste sounds kan laten horen, de mooiste bewegingen kan laten zien of gewoon lekker kan bezig zijn met dingen op papier te zetten (door middel van woorden, maar ook van streepjes, rondjes, vierkantjes en andere rare symbolen), daar kan ik jaloers op zijn. Gewoon omdat jij het zo kan doen waardoor iets heel kleins (of juist héél groots) heel bijzonder is en lijkt.

Ik ben jaloers op het feit dat het jouw vaak (zoals ik het in ieder geval bekijk) wel in één keer lukt. Dat jij wél in één keer een plan voor ogen kan hebben en dit helemaal kan uitwerken tot hetgeen wat jij in gedachten had. Gewoon zo, pats, boem en hopla daar is het dan! Ik ben jaloers op het feit dat het bij jouw vaak gewoon wel écht wat lijkt en dat als ik hetzelfde zou doen dat mensen mij dan aan zouden kijken alsof ik net naar het toilet ben geweest en die papiertjes daar heb neergelegd.  Gewoon dat het bij jouw wel écht wat is, ik door die juiste woorden wel het positieve er van in zie of omdat het gewoon wel écht ontzettend mooi is. Waar ik eerst heel Pinterest ondersteboven moet keren (wat ik trouwens totaal niet erg vind), voor alleen al een idee en dan nog 3 weken nodig moet hebben om het eenmaal uit te werken, ben jij met twee dagen werk (of misschien wel met één zin) klaar. Zo ineens en dan is dat het, ben jij er blij mee en ik ook want vaak vind ik het dan wel ontzettend tof, mooi of ontzettend fijn en goed.

Lieve creatieve mensen, zullen wij een stukje delen? Dat ik jullie een stukje van mijn 10 jaar aan creatieve plan en uitwerking geef en jij mij een stukje creativiteit geeft zodat ik niet meer zo lang hoef na te denken én misschien wel weer vaker iets hier, op mijn blog, neer kan zetten?

Gelukkig zijn er dan van die mensen die je zeggen; ‘Maar iedereen is creatief, ieder gewoon op zijn eigen manier en met alles wat jij doet’. Het fijne aan deze zin is; ik ben zo creatief om mezelf daar in te kunnen vinden en me voor de rest niet meer druk te hoeven maken om het feit dat ik gewoon niet zo creatief ben in wat jullie wel kunnen en doen. Ik ben ook creatief; maar dan op mijn eigen manier.

Héél veel liefs,
Een niet zo’n creatieve jonge vrouw dat ook graag net zo creatief wil zijn als jouw maar blij is met het feit dat het na die tien jaren die ze nodig heeft om er iets van te maken, er soms nog wel eens blij mee kan zijn.

1 opmerking

  1. zeker weten dat jij ook creatief bent, anders ben je geen blogger toch?? ik vind alle bloggers creatief!

    BeantwoordenVerwijderen