Lifestyle | Lijstjes op écht papier

Ik heb er liefde voor. Boeken van papier en die je kunt aanraken. Echte boeken. Nu ben ik ook grote fan van het maken van lijstjes. To do lijstjes van of maar één ding of van een hele lijst vol. Hoewel ik de Wunderlist app nog steeds ontzettend fijn vind voor voornamelijk onderweg en voor als ik even snel dingen moet onthouden, merk ik dat ik langzaam maar zeker weer terug ga. Terug naar de tijd lijstjes op écht papier.


 En eerlijk is eerlijk; ik heb er nooit helemaal afscheid van kunnen nemen. Ik vind het namelijk heerlijk om gewoon te schrijven. Te schrijven met pen en papier. Niet met een toetsenbord of een touchscreen. En zo merk ik dat ik langzamerhand het schrijven van lijstjes op écht papier weer laat komen. Ondanks dat ik nog steeds grote fan van Wunderlist ben.

Overzicht op nummer één
Iets wat ik gewoon altijd moet hebben is het overzicht. Als ik geen overzicht heb wordt ik letterlijk en figuurlijk gek en dan lukt niks meer. Een soort van error kun je het wel noemen. Om dat te voorkomen ik heb een flinke tijd trouw Wunderlist gebruikt. Maar de laatste paar weken merk ik dat ik dan ook het gevoel heb dat ik het overzicht kwijt raak als het meer dan vijf dingen zijn. En hoewel dat vreemd is, aangezien Wunderlist zo overzichtelijk is als jij het zelf indeelt en ik het al op verschillende manieren heb geprobeerd, krijg ik de overzicht die ik toen wel had niet meer terug. Dus ben ik zo af en toe weer ouderwets met papier en pen to do lijstjes gaan maken. Gewoon omdat ik dan kan krassen en strepen (wat het overigens totaal niet overzichtelijk maakt) wat ik wil zonder dat ik voor mijn idee het overzicht kwijt raak.

Het kunnen aaien
Misschien vind ik het schrijven van to do lijstjes wel gewoon fijn omdat ik het papier waarop ik de dingen schrijf als het waren zou kunnen aaien en aanraken. Het klinkt misschien een beetje gek maar dat maakt het naar mijn idee écht en in dit geval dus overzichtelijk. Het feit dat ik ook heel goed ben in het krassen op mijn papieren to do lijstjes dat laten we maar even voor wat het is, want soms vraag ik mezelf echt hardop af waarom ik in godsnaam papier en pen heb gepakt als Wunderlist 100x netter is. En dan is er weer dat stemmetje dat zegt dat het schrijven van een écht lijstje gewoon ontzettend fijn is. Met papier en pen!


Ben jij meer van de geschreven of de getypte to do lijstjes?

7 opmerkingen

 1. Ik vind geschreven lijstjes ook leuker. Het liefst neem ik dan ook nog een kladblok er bij. Soms ligt de tafel bij ons vol met lijstjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. To-Do lijstjes heb ik zowel op mijn telefoon als op papier! Maar het allerliefst vul ik nog steeds een notitieboek met lijstjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Geschreven lijstjes vind ik ook fijner alleen ik kan me er nooit aan houden.. Oeps.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zelf doe ik het eigenlijk nooit, maar het is wel heel handig!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik hou ook wel erg van lijstjes maken. Het geeft me een stukje rust

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Herkenbaar. Ik grijp ook steeds terug op de geschreven lijstjes.

  BeantwoordenVerwijderen